Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Svi o muzici u traktoru
moj komsija ima muziku ''na traktoru'' tj traktor je bez kabine, a odvrne ga do daske,pa celo selo cuje, ali malo grubo izgleda: radi ko crnac a muzika bije. nesto mi se ne uklapa
svaki iole kvalitetniji radio nema problema sa sumovima i smetnjama,a oni piacner itd su prica za sebe...od ventilatora pobenave nacisto...te sa njima uspesno samo kada je traktor ugasen.
Ja u JD ima kenwood radio sa cd-om i sony zvucnike od 30w..u imt-a 539 imam elin ili elit radio samo sa fleskom i neke zvucnije sonasi od 5w......pozz.....
Jel se razume neko malo oko cd plejera,nasao sam jedan stari plejer kad mu spojim zice on na displeju pokazuje minute tj pocne da broji,kad skinem plocicu ona crvena lampica trepti ali kad stisnem dugme da upalim onda se sve pogasi na displeju.
Inace je stariji tip i nema kao ovi novi dzek na plocici nego iz plocice ide kao cackalica do kutije plejera i tako mu daje signal.
Možda je sa kodom, pa zbog unesenog pogrešnog koda ne dozvoljava rad uređaja. A ovo što odbrojava je vreme do ponovnog odobrenja za unos drugog koda. Često se sa novim pogrešno unesnim kodom to vreme produžava, a posle nekog broja pogrešno unetih kodova onemogućava potpuno upisivanje koda. To je zbog zaštite od krađe.
Nije imao kod,znam da je par puta bio prebacivan iz par auta vise puta i nikad nije trazio kod,rastavio sam ga nema osigurac da je crk'o.Sto se tice odbrojavanja on broji minute tj ima opciju sata.
Postavite pod krov kabine i nece biti problema,a nije ni problem jednom u 3-4 godine skinuti i izduvati,a pregrevanja nema.
Za kasetofon i cd vec ima problema prasina,ali za radio stanice jok.
napravis sanduce od lima moze i cinkovani 040mm za oluke da izgleda ko fioka i da radio tacno stane bez lufta oblozis ga kartonom i njega pricvrstis za krov i samo gurnes radio u njega i stegnes zadnji sraf sve zice spojis luster klemom a struju dovuces sa glavnog osiguraca da bi kad palis traktor radio izgubio struju i ugasio se cim upalis traktor radio se opet sam upali i svira
Nabavih ovo sokocalo za fergusona,e sad mi nije jasno oko spajanja zica pozadi ima 4 crne zice (pretp. da su masa zvucnika) ima jos sivu,zelenu,narandzasto-belu (one su + zvucnika) i crvena koja je struja za rad.
Jel neko provereno zna koja je zica za sta ?
Imaš jednu šansu da pogodiš. Ako ne pogodiš izgoreće ti izlaz ili kompletan kasetofon.
Otvori ga, pa vidi koje je plus, trebalo bi da je crvena. Masu priključi na lim-kutiju kasetofona. Uzmi zvučnik i jednu žicu od njega poveži na masu a sa drugom traži koje je plus od izlaza za zvučnik.
Idemo na sigurno zvao me Panonstib da me kaze i ovakav je dogovor pao masu koristim koja je vec koristena za zvucnike,masu radija na saraf,crvena struja,zelena i siva + zvucnika taman za 2 komada,a ova narandzasta je po njegovoj pretpostavci struja za one antene na izvlacenja i ima logike jer je jedino ona sarena a ove su sve pune boje.