Muzika u traktoru

Bojim se da WD-40 nije za prasinu i da nece nista posebno uraditi tj moze jos samo veci belaj da napravi.
Izgleda da ce kompresor biti najoptimalnije resenje.

Prvo vidi kakav je to taster, da li je ispod mikroprekidač ili je štampani vod koji gumica (prevučena grafitom) prespaja. Ako je ova druga varijanta onda samo štampani vod očisti a taj grafit sa gumice ne diraj. Ako je mikroprekidač u pitanju, onda ti je tu slaba vajda, trebalo bi ga zameniti...

Mikroprekidac je ako je to onaj prekidac mali kockasti iz kog viri komadic plastike.Znaci nek radi ovu jesen ovako a na prolece odneti na zamenu ili komplet drugi.

Ti mali mikroprekidači (mikrotasteri) su jako jeftini i ne vredi se zavitlavati sa njihovim otvaranjem i čišćenjem. Možeš ih uzeti i iz nekog rashodovanog videorekordera ili nekog drugog uređaja (i to one koji se najmanje koriste), ali lakše ti je za sitne pare to kupiti novo i promenuti u radiu. Imaš ih u NS u Orbitu (preko puta Futoške pijace) ili u Sprint elektronici (Braće Ribnikar 15). Nožice uglavnom pasuju i samo treba da obratiš pažnju koliko su "visoki", odnosno koliko viri ta plastika iz te kockice. Evo kako oni izgledaju:

Mikrotaster.jpg

Potrebno je! Prvo moraš odlemiti stari i posle na njegovo mesto zalemiti novi. To odlemljavanje se radi uz pomoć vakuum pumpice i jednostavno je ako imaš malo rutine, ako nemaš onda možeš lako izgoreti štampani vod. Zato, ili malo vežbaj odlemljavanje i lemljenje na nekoj odbačenoj elektronici, ili prepusti to nekom ko zna i ima sa čim to da uradi.

Bice to prepusteno lokalnom majstoru nek se on igra,jer nemam ni alata ni zivaca za tako male stvari.
Sad je dobro sto smo bar nasli sta je,da ne ispadnem ovca za sisanje kad odnesem na zamenu.
Dukej hvala na pomoci !!

Samo da mi ne prodaje pricu kako mora komplet ploca da se menja i kako se to inace ne radi,ali posto sam mu simpatican uradice i te fore.
Nek uzme i 200din isplati mi se.

Pošto mi je unutrašnjost kabine bila dotrajala, mislim na šperu na krovu, odlučio sam da je zamjenim laminatom. Kako sam već bio sve rastavio odlučio sam da pokušam da u krovu napravim nešto kao malu "instrument tablu" na kojoj bi bio kasetofon, zvučnici, priključak za upaljač, prekidač za zadnje radne farove (kada ih napravim) sl. Prije par dana skinuo sam krov ofarbao ga sa unutražnje strane, doveo struju za radio i upaljač zavario nosače za "instrument tableu" izrezao laminat na mjeru i postavio ga. Oko laminata sam stavio traku od dihtovanja prozora i silikon. Proveo kablove za antenu i postavio antenu. Napravio sam tablu i još ostaje montiranje kasetofona kada stigne od majstora sa popravke. Ako kasetofon bude gotov danas bi trebalo sve da bude završeno.
Evo par slika tokom izrade, a kada završim postaviti ću još koju:
Prije skidanja:
2enmcfs.jpg

U toku radova:
118ept5.jpg

nc481.jpg

2jbscpi.jpg

Juče sam završio radove na krovu kabine i ostalo je još samo par sitnica. Ugradio sam antenu na mjestu gdje je bio brisač, jer teško da bi ostala čitava bilo gdje drugo na kabini kada traktor uđe u voćnjak. Muzika je pokopčana i radi odlično, kao i izvod za upaljač na koji mogu da prikopšam USB ili rotaciono svijetlo.
Struju sam doveo sam i to tako da sam sa brave vodio na osigurač, pa sa osigurača na radio i na upaljač, tako da kada izvadim kontakt ključ radio se ugasi.
Evo par slika kako to izgleda:
fehvlu.jpg

2exa2xc.jpg

rc1nqb.jpg

Šta će mu antena sa oprugom? Stavio ju je na dobro mesto. Čak i da ide u šumu, nema šanse da mu je nešto otkine. Ako baš hoće, može još jednom plastičnom kukom da pričvrsti vrh antene za ram prozora i to je to.

Tu antenu sam imao kući tako da mi je bio cilj da nju upotrijebim.
Slažem se da bi možda bilo ljepše da je antena na krovu, ali s obzirom da ja traktor skoro pa samo koristim u voćnjaku sigurno da bi imao problema sa antenom na krovu bez obzira kakva je.
U svakom slučaju hvala na komentarima i drago mi je da vam se sviđa.

Može to raditi i bez antene, izvedeš kabl direktno i vežes na kabinu, i dobiješ celu kabinu kao antenu, tako sam ja na mom bivšem traktoru uradio. Samo što + i - dovedes direktno sa akumulatora

Pa ima blokada ako ima na alternatoru koja sprecava krcanje.To je ona mala kockasta crna kutijica sa jednom klemom.Samo neznam ovi cd-ovi tzv.pijacari nema sanse da u traktoru rade.

Nazad
Vrh