obi
Član
Jel ima neke razlike gde se uzme ovaj kineski tarup? Uzeo bih da sa njim kosim puteve i tome slično.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kod mene su cekici 800 gramaA da li su isti ovi koji nisu zglobni?
Bas sam slikao dok su zdravi da imam dimenzijeSa vecim cekicima bi izgoreo remenje jos brze,tezi rotor,sporije ubrzava.Koji su sad remeni na njemu ,i koliko ?.
Kolega Dejane, ne znam zasto ovaj na ruci tarup ne bi mogao da koristis kao jedan tarup, tj kao fiksni i na ruci za kosenje pored puta. Kao na snimku pomeri se iza traktora i ide kao fiksni iza traktora, jedino razlika u odnosu na fiksni je sto dodje malo dalje od traktora ali ne puno. Ja sam zato uzeo ovaj na ruci da ga koristim kao obe varijante i za moje potrebe ce sluziti.Zglobni traže više snage na kardanu, samim tim i cela konstrukciija, pumpa i crreva mora biti robusnija ( čitaj skuplja) u protivnom bi se brzo raspalo..ovako je to rešeno sa manjom masom čekića i opštom širinom tarupa.
Ne bih da zvučim kao da branim kineza, ali ovakqv tip tarupa se koristi teško dostupne ivice, kao i za vertikalno uklanjanje granja zarasle parcele ili puta ( zapravo idealan za taj posao i moja neka želja za kupovinom je isključivo iz tog razloga pojačana).
Da zaključim, što se tarupiranja i održavanja poseda idealna kombinqcija je oba...i fixni ( ili hidro pomakom) i zglobni..ima posla za njih, ali bi se složio da je to već ozbiljna investicija u nešto što se zove parkovsko sređivanje njiva i voćnjaka što baš nije čest člučaj u nas.
Možda neka uslužna radnja komšijama bi isplatila ne tako veliku invresticiju, jer italijanske varijante zglobnih su nekoliko puta skuplje kao i njihovi fixni modeli i to ooravdano gledajući sam kvalitet.
Elem, nikad ne bi kupio zglobni sa idejom da mi to bude jedini tarup u održavanju, jednoatavno on ne spada u tu kategoriju.