MTZ Belarus

nikola indjija je napisao(la):
Imam problem sa mtz 820 kao da nece da iskljuci blokadu pa kada skrecem on gura napred,jel moze da zariba nesto u blokadi

Neće u blokadi napraviti velike probleme, već bi ti mogao otić diferencijal. Ovo ti govorim iz dvostrukog iskustva na rusu MTZ-892. Dva puta nam je stuko diferencijal zato jer je bilo problema sa blokadom.

@Danger: Pa sunce im kalaisano bolje da su skuplje pa da su kvalitetnije. Inače na prednjem trapu smo ih mjenjali nekoliko puta. Jednom je zablokirao prednji desni točak u brazdi, a jednom je meni zablokirao na asfaltu (sreća da se to dogodilo dok sam stajao, inače bi bilo veselja). Pa nam je jednom ošo onaj mali zupčanik (valjda je 12 zubi, zaboravio sam) što je na dnu kućišta prednjeg točka, na kraju vertikalne osovine, pa drugi put, je ošo onaj veliki što ga pogoni taj mali. Pa sto čuda, Bog ga molovo i rusa. Al štaš, popravi odma i sam i teraj. Zato kažem da mi je bolja opcija MTz sa ravnim prednjim mostom (ili barem mislim da je tako :sta:). Uglavnom, bude li u moju avliju opet dolazio novi rus bit će sa ravnim prednjim mostom.

Imam problem sa mtz 820 kao da nece da iskljuci blokadu pa kada skrecem on gura napred,jel moze da zariba nesto u blokadi
Ko je tebi rekao da se blokadom skrece:haha:? ::lose::
Razmisli malo sto se zove blokada!! :sta:
Nije ni cudo sto vam odlazi diferencial :udri:

gogi666 je napisao(la):

Za predpostavit je da čovjek zna da se pod blokadom neskreće. Ili nezna? :sta:

Uglavnom pod blokadom nema skretanja, Ali on (rus) nekad zna sam ukopčati blokadu tjekom skretanja pa onda nastane kirbaj.

Sa rusom nikad nije dosadno, svako malo te iznenadi, nekad ugodno, a nekad neugodno, zavisi kolko sreće imaš. ::namigivanje::

igordulic je napisao(la):
danger je napisao(la):
igordulic je napisao(la):
da li je neko probao sa rusom da radi par dana uzastopce tipa nedelju dana da se ne gasi i da se samo sipa gorivo(na njivi) i menjaje vozaci?
ako neko ima iskustva neka pise.
kod mene radi 15-20 dana bez gasenja(nekad manje nekad vise zavisi od vremena :kisa:)
sta je pisac hteo ovim da pita,ja sam tri nedeje orao 19 sati dnevno sa 82 bez problema,neznam dal ocekujes odgovor da to rus nemoze da izdrzi ili.........
Post je spojen: [time]1292050924[/time]
Vidim da o tome nije pisano pa ajd da stavim nesto novo a i interesuje me iskreno receno da li je motor pouzdan da to moze da izdrzi,jer kod mene nikad nije radio duze od 20 sati bez gasenja(konkretno u silazi,onda mi najduze radi ali opet nocu ne radimo tako da se staje a inace to dve nedelje prosek preko 15 sati radi sigurno.)

Sto se tice rusa nema nikakvih problema da se samo menjaju vozaci a on da se gasi samo kada se sipa gorivo, to govorim iz licnog iskustva ove jeseni prilikom oranja sa MTZ-820. :ppozdrav:

gogi666 je napisao(la):
a koje tebi rekao da sam okretao sa blokadom?,nisam skretao
Post je spojen: [time]1292412751[/time]
Jel se moraju skidati poluosovine"trube" kada se menjaju trkaci u diferencijalu

Problem je najverovatnije u ventilu ispod kabine koji ukljucuje blokadu.Otpusti crevo za blokadu na prikljucku kod ulaska u blokadu i ako iscuri ulje pod pritiskom blokada ce se iskljuciti.Posle ovog proveri da li se mozda samo zaglavio mehanizam na ventilu pa ga treba razraditi.Da bi bilo jasnije otpusti prikljucak koji ide na reducir pozicija 23.
2wno1gz.jpg

Jel se moraju skidati poluosovine"trube" kada se menjaju trkaci u diferencijalu

ja koliko sam gledao da ne treba
ali treba da se skinu deklovi ispod kočnica

nisam nikada rasklapao taj dio ali sam gledao diferencijal sa skinutim poklopcom i malo njuškao šta i kako se rasklapa :cao:

mica967 je napisao(la):
Sto se tice rusa nema nikakvih problema da se samo menjaju vozaci a on da se gasi samo kada se sipa gorivo, to govorim iz licnog iskustva ove jeseni prilikom oranja sa MTZ-820. :ppozdrav:
To je dobro onda :) samo treba nac vozace i nafte i udri :bravo:

steva 1984 je napisao(la):
Jel moze da se nabaci turbo na obican motor mtz 82 ili nije preporucljivo?
Ja sam zvao coveka i ima tu jako puno izmena,da bi se odradilo kvalitetno mora se nabaviti originalni delovi jer ce ti inace srati stalno turbina onda bilo bi dobro da se i klipovi promenu,mogu ti nabaviti broj od coveka meni je 20 minuta pricao i lepo sve objasnio zasto-kako-sta -gde itd.
Taj koomplet u kom ima sve zivo(sto se tice pumpe,onda te turbine i ostalih gluposti) cak i drugi auspuh i drugi propeler za hladnjak sa 6 krila ako se ne varam kosta oko 700-800 e +da ti neko ugradi.

ja juče na vašaru u Šidu pitao baš za turbo pošto vidim da je čovjek kupio ispred meen, cijena 360e neznam kojeg proizvodjača , znači svi vitalni dijelovi sa turbom ali fale propratne sitnice , tipa crijeva za vazduh i još neke stvari

Pa pitao sam pre 3 nedelje coveka na klisi u Novom sadu pukao mi kardan u transportu zajedno sa sredjnim kucistem od prednje vuce pa sam isao da kupim kod njega sva sreca pa nije opalio karter vec lupao po sasijii pitam ga jel moze turbo da se ugradi na obicnu 82 kaze moze uz neke male izmene oko motora 600evra delovi kostaju otprilike.Sad se bas nebi upustao u to zao me da motor rasklapam ima preko 2000rs a lepo vuce i plug i setvospremac pa kad dodje vreme za generalku ubacio bi turbinu na njega nije preterano puna investicija a dobijes na snazi

Ja neznam sta je sa tim Black horse ranije su extra bili ali neuzimam ih vise kupujem marku EXIDE.Nebi bilo lose da stavis 2 manja mozda ce ti duze trajati ili brze verglati ako ne onda kupi onaj mali alnaser

@ Sale

Jesi li pogledao nivo tecnosti u akumulatorima, ako su samo dve godine interesuje me koliko ti je tecnosti ostalo ili se vide celije.

Nazad
Vrh