MTZ Belarus

Najače mi je kada netko nahvali JD ili Fenda ili neki drugi traktor i kada se pokida onda on i dalje šut i fali kako mu se ne pokida traktor.Očito je da se sramoti tog sto krije kvarove.
Mislim boli mene neka stvar ako on neće reči.
Imam ja puno o kvarima i za JD I za Fendt ( ali ja o takvim stvarima šutim i nikada neću javno napisati jer nisu moji traktori) .. Svi bi se samo čudili.
Činjenica je da neki nemaju para pa kupuju krševe ( Rusa ). Ali bas me briga, bar mogu mirno spavati niti imam kredita za njega niti se brinem ako se nešto pokida.
Živio Belarus :cao: :cao:

@ zrine892

Bravo za komentar. :bravo: Mi imaoci i ljubitelji "rusa" znali bi izabrati šta je bolje, ali i dalje se pružamo koliko smo dugački i dalje krpimo i vozimo ruse jer znamo da nas nikad neće izneveriti. A kad dođe situacija da je nešto teško, uvek je tu "rus", jer gde on ne može proći, tu drugi traktor nemože ni prići.

Pozdrav od Mirka iz Kule. :cao:

zrine892 je napisao(la):
Amin :ppozdrav:

nisu isti kriterijumi i potrebe

ajde da je pitam druga paorpaora jer hoću da se stavi na moju poziciju
kaži mi da si ti na mome mjestu koji 90% vremena provodi u šumi gdje su rizici od prevrtanja , lomova (usled preteških uslova to NIJEDAN traktor nemože da izdrži) i još 300 čuda koja vrebaju iza ćoška
i da imaš mehanizaciju koja sveukupno vrijedi 10-20 000 evra (znači sve od a do ž)
i da nisam nikome dužan jedne jedine marke , kredita nemam , mirno spavam
i vozim rusa , oko mene ima nekolicina ''ostalih'' traktora koji ostaju tužno ''nasmijani'' kada ja prodjem a oni stoje
a kojima je još tužniji izraz kada im se nešto pokvari ili dodje do loma usled greške vozača ili neizbježne situacije
i da su ti prihodi toliki da se preživljava parolom ''sijeci uši krpi **greška''
i da do prije 6 godina od mehanizacije nisi imao ništa više od jednog bicikla (sastavljenog iz više komada) nisam mogao da dobijem normalan bicikl jer sam živio prilično skromno ( da ne kažem siromašno)

e sad da te pitam koji bi ti traktor na mome mjestu uzeo ? isključi maštu ( jer je i ja isključujem), uzmi u obzir ove činjenice koje sam ti napisao , ako te interesuje još neki detalj u vezi mene i moga stanja slobodno pitaj rado ću da ti odgovorim

e sad da te pitam koji bi ti traktor kupio na mome mjestu i koji bi ti rus bio po redu na nekoj tvojoj ljestvici ?

citam zadnje postove i provlaci se prica o kreditu. neznam zasto? kakve veze ima jel ga ko uzeo na kredit ili ne, mi miamo i rusa na kredit, jer kad smo ga uzimali radili smo 80 kj zemlje. sad su se stvari promenile, samo 4 godine kasnije...

svako ko uzme kredit uzeo ga je sebi, ne drugome. i na osnovu toga planira nesto u buducnosti.

e sad rus ili nesto drugo? svako od nas sanja, neko vise neko manje, ali zelje su jedno a mogucnosti drugo, naravno ima tu i toga cemu je traktor namenjen...

mucobieno je napisao(la):
citam zadnje postove i provlaci se prica o kreditu. neznam zasto? kakve veze ima jel ga ko uzeo na kredit ili ne, mi miamo i rusa na kredit, jer kad smo ga uzimali radili smo 80 kj zemlje.

Jel bi lakše spavao da imaš kredit od 60 000 eura vrijedan ili od 25 000 eura vrijedan ?

A orao sa rusom a orao sa fendom zemlja ista isto radja i usev je jednako vredan .
Ima razlike u dugotrajnosti , udobnosti , ajslangu , potrosnji al ima u i u odrzavanju , nabavku delova
servisnoj mrezi i najvaznije u ::novac:: sto mi posteni nemamo .
Al ni Paorpaor nije zasluzio da ga prozivamo i verujem da nije nista lose mislio , on je tranziciju ranije prebrodeo i puno vremena provodi u masinama , verovatno i godine uticu na njega-njegovo zdastveno stanje pa mora ulagati u udobnost ( cenim onaj filter za prskanje na NH) PAOR :ppozdrav:
Ipak je vocarstvo iznad ratarstva

@Rale nasmejao si me. :D

Becarina pusta ima te filtere i bavi se vocarstvom.
Niste vi razumeli Paora on kaze da je bolje uzeti traktor kao njegov star 15-20godina stran i udoban nego nov rus.
E sad sto vecina nas kupuje krsine oko par hiljada evra i za te pare nema drugih osim MTZ-a.

Rale , objasni mi to koje zdrastveno stanje ? Nemoj da ja moram o tome. I sam znas kako su prije naši preci obradivali zemlju...
a sta bi bogati u rusu htio, jacuzzi mozda ?

zrine892 je napisao(la):
mucobieno je napisao(la):
citam zadnje postove i provlaci se prica o kreditu. neznam zasto? kakve veze ima jel ga ko uzeo na kredit ili ne, mi miamo i rusa na kredit, jer kad smo ga uzimali radili smo 80 kj zemlje.

Jel bi lakše spavao da imaš kredit od 60 000 eura vrijedan ili od 25 000 eura vrijedan ?

i jedan i drugi kada imaš uzmi u obzir nepredvidjenu situaciju
jedan dekret indijanaca sa vlasti može da te zakopa živoga u zemlju :zli:

Savo :bravo:

Tako je braca Kosutic
Niste vi razumeli Paora on kaze da je bolje uzeti traktor kao njegov star 15-20godina stran i udoban nego nov rus A za iste novce

telnett je napisao(la):
Savo :bravo:

Tako je braca Kosutic
Niste vi razumeli Paora on kaze da je bolje uzeti traktor kao njegov star 15-20godina stran i udoban nego nov rus A za iste novce
ma razumio sam ja čovjeka , ali pokušavam da njemu i ješ nekima kažem da ima i nas kojima rus odgovara i zadovoljava o mežem da ga kupim za smiješne novce
pa već mogu da se nadju krševi za 1000 evra i da imaš carstvo KVALITETNIH rezevnih dijelova
a i nemoraš jer imaš da kupiš dio gdje god poželiš , dobiješ ga brzom poštom za 24 sata , kud ćeš bolje ::svaka cast::

jedino ruska mehanika paše od nastanka traktora do današnjeg dana , svi ostali mijenjaju,modifikuju samo iz razloga da MORAŠ kupiti nov dio pa još od ovlaštenog distributera pa još sve to moraš da čekaš po narudžbi :cao:

zrine892 je napisao(la):
Rale , objasni mi to koje zdrastveno stanje ? Nemoj da ja moram o tome. I sam znas kako su prije naši preci obradivali zemlju...
a sta bi bogati u rusu htio, jacuzzi mozda ?
Ma daj Sta cemi djakuzi , Ja imam GRAMER sediste , zadiktovanu kabinu sa grejanjem , muziku i siroku kabinu , sa cim sam pre radio ovo je extra-spic derane.
Mozda stariji clanovi 40-50 koji su postigli nesto vise u zivotu od nas investiraju u hvalitetne masine koje imaju i klimu i udobnije kabine i da ne strepe cim osete neke negativne zvukove i vibracije ( nije dobro za rce :haha: :haha:)
North ARMY je napisao(la):
@Rale nasmejao si me. :D

Becarina pusta ima te filtere i bavi se vocarstvom.
Niste vi razumeli Paora on kaze da je bolje uzeti traktor kao njegov star 15-20godina stran i udoban nego nov rus.
E sad sto vecina nas kupuje krsine oko par hiljada evra i za te pare nema drugih osim MTZ-a.
Ja se ubi da nadjem paora kako ore sa NH jer mu veci nesto u kvaru , nalazio sam samo nesto sa case

pitaj boga koliko puta sam sa njime ovako išao , neki su probali sa malo finijim traktorima pa su od njih dobili dva motokultivatora :haha:
[youtube]1-MirHN_J5w&feature=related[/youtube]

ovo je malo veći sex izvući iz kanala , pogledajte blato kakvo je ::lose::
[youtube]WdcaS5uqA6g&feature=related[/youtube]

Kod Mene belorus nije stajao u kvaru od kako je kupljen, par sitnica sam zamenio i teraj brale. Najveci problem sam imao sa punjenjem jer imam paljenje na 24 V ali je to uspesno reseno i za male pare. Da kucnem u drvo. ::svaka cast::

Kupio sam traktor sa 740 sati a sad ima 1500

P.S. jedino sto sam primetio a to je da bi mozda trebao da ga rastavim i prekontrolisem korpu kvacila lamelu i druk lezaj jer ipak ja nisam prvi vlasnik .

ne br
Dragan18 je napisao(la):
Kod Mene belorus nije stajao u kvaru od kako je kupljen, par sitnica sam zamenio i teraj brale. Najveci problem sam imao sa punjenjem jer imam paljenje na 24 V ali je to uspesno reseno i za male pare. Da kucnem u drvo. ::svaka cast::

P.S. jedino sto sam primetio a to je da bi mozda trebao da ga rastavim i prekontrolisem korpu kvacila lamelu i druk lezaj jer ipak ja nisam prvi vlasni
Dragan18 je napisao(la):

P.S. jedino sto sam primetio a to je da bi mozda trebao da ga rastavim i prekontrolisem korpu kvacila lamelu i druk lezaj jer ipak ja nisam prvi vlasnik .

ne brini osetices kad pocne srati kvacilo :) imaces pun obrtaj a nece moci da ide na malu gredicu tj otice al onda teras kuci i razvlacis ga;))
za 100e sve stavis novo i opet gas 2000rc :D

bas tako! ali nije to kvacilo toliko u kriticnom stanju da mora sad pa sad da se uradi, moze on da sljaka jos bez problema, a taj problem da zadrhti lamela se desi samo ako ga jako njakam na kvacilo i ako je pod velikim obrtajima i pod opterecenjem

Nazad
Vrh