igor74 je napisao(la):
Slucajno odrzavam par komada Belarusa i ovo sto pricam je na tamelju tog iskustva. ja sam uzeo polovnog maseya od 95ks i mislim da je to bolja varijanta. nov traktor je nov dok ga ne doteras kuci.
al u maseyu imas sigurno 8000 rc i sve ce ti poceti otkazivati,pumpa za gorivo,lose su gume,motor ko zna koliko ce ic,pitanje je kolko ce ta elektronika srati za hidrulik,a em su delovi skupi,a ovako vozis nov traktor pa sad kakav je takav je al ono najbitnije je dobro i ice jedno vreme.
Post je spojen: [time]1290748289[/time]
Bubu je napisao(la):
igordulic je napisao(la):
igor74 je napisao(la):
Pozdrav svima. Prvo traktor kosta 25000

sa kamatom 30000

kad ga otplatis za 7 godina traktor ce vredeti10000

znaci minus od 20000

za 7godina sto je po meni previse zatim 90% delova odgovara sa 52 koja kosta 2000

. traktor nije uskladjen i stalno se desavaju neki kvarovi, servisna mreza je losa. na novim rusima se sve kvari od struje hidraulike , prednje vuce, stari tip, kvacila itd meni licno se ni kabina ne svidja jako je visoka i jako trese Ovo je moje licno zapazanje i misljenje o MTZ traktorim nove generacije
Traktor kosta 24000 e i dajes ucesce od 6000e ostalo dobijas na kredit bez kamate jos ti i obradu kredita placaje,jos ako drmnes pdv nazad to ti neki 3800e,imas nov traktor koje jeste sve sto ti to kazes(al od tih sitnica sto zezaje od tog on ide-imam 820 standard 2006 god.i stalno nesto drka ali od tog on ide i ne stoji,prepravis malo na naski tipa ja sam stavio zivin merac za temperaturu vode od imt a jer je elektricni crko a ima 6 vrsta sto se uvrcu i kupio sam dva pogresna i iznervirao se i ostrugao saraf da odgovara od imt a i sad milina to tacno uvek pokazuje) ali je neuporedivo bolji od imt a 577,jer za te pare mozes kupiti samo kineza a o tom kvalitetu necemo.
A sad da uzmes strani traktor bez 50 000e ne treba ni misliti + pdv.
Ja sam vozio 820 a pitanje je da li si ti vozio 577?
Imao sam novi 577 bila je neka menjaza za kukuz i zito pre 10 godina,i prodao sam ga i kupio u ono vreme 10 jutara zemlje trgovina nikad bolja

)) i ti u 577 bukvalno sedis na menjacu a prasi ti sa svake strane.Ja nekazem da je ruz extra al sigurno da je bolji od imt a jer sad novi 577 kosta preko 20 hilj.a za te pare 892 ce sig vise povuci od njega.
I nemoj misliti da ja volim rusa i da sam neki pacenik ja da imam para nikad ga nebi kupio uzo bi novi stayer,ali eto kad moram birati za iste pare biram bolje.
Post je spojen: [time]1290799270[/time]
a sad ko je zaljubljenik u imt nek izvoli ,neko i rusa voli vise nego ista pa ga nebi menjao ni za dva JD jer ceo zivot radi u rusu a neko ceo zivot radi u imt u i misli da je to sto on ima najbolje,ako cemo iskreno!
Ako gledamo starog rusa i novog nebo i zemlja,(izdrzljivost to ne znam sig da je nekad bilo bolje)
ali imao sam priliku kod kolege terati starog 82 jku i ona mala kabina vruce reko daj sta je ovo pa sam zakacio moju 820 i sa njim vuko zatvorim prozore upalim muzikicu i da te bog vidi.