MTZ Belarus

Ne rekoh da je zapadni polovnjak obavezno bolji , obrazlozih paorovu konstataciju .

telnett je napisao(la):
Ne rekoh da je zapadni polovnjak obavezno bolji , obrazlozih paorovu konstataciju .
Jel ti nas lozis . Za MF 1114 je komplet kvacila 200e a za DF rx120 2200 a za rusa nek bude 220.
Turbina za DF RX120 je oko 5000 A za 892 90 jel znas koja je to razlika Krstovi kardana za 82 su 900din sta mislis koliko su za zapadnjaka , cilndar kvacila za lamborgini i same sam cuo da kostaju oko 2000 na cenu ratarskih proizvoda to je papreno , A ni strani traktori nemogu da obrade vise od 1h po konjskoj snazi u monokulturi

Ne radi se o pocenjivanju bilo kog traktora pa ni rusa, a ne radi se ni o preferiranju zapadnih traktora naspram rusa, radi se prosto o cinjenici da li je rus toliko bolji od recimo IMT-a, ili Zetora....
Prosto mi je neshvatljivo da na traktoru moze da pukne toliko delova samo zato sto je zakacio dvobrazni plug. Bogte mi imamo rakovicu iz '68 i da znate sta je sve radila nikad joj nista nije bilo.
Ne slazem se sa vama u cinjenici da je rus bolji od imt-a.
Sto se tice zapadnih traktora i odrzavanja vi bi se zacudili koliko su delovi u stvari pristupacni.
Tranzicija i te gluposti ne piju vode jer nam je svima isto, meni nista bolje nego postovanom koleg(z)i @sasvoris-u.

Ljudi sve je to od slucaja do slucaja i od gazde do gazde. Ja imam 820 i 1221 i oba rade savrseno. 820 ima 4 god. i 2000 sati i nikad, ponavljam, NIKAD nista nije cackano. Redovno menjano ulje, cisceni i menjani filteri i teraj. Ovaj veliki je kupljen ove godine, uzorao je za sad preko 100 kj, ima 300 sati, za sad sve OK. Svi traktori su kao da su sad iz fabrike izisli. IMT 560 iz 84. ko nov, rajka 65 iz 88. ko nova, oba fergusona kao novi. Vazi pravilo, kako se ti odnosis prema traktoru, tako ce i on prema tebi.

Lala iz Banata je napisao(la):
Ljudi sve je to od slucaja do slucaja i od gazde do gazde. Ja imam 820 i 1221 i oba rade savrseno. 820 ima 4 god. i 2000 sati i nikad, ponavljam, NIKAD nista nije cackano. Redovno menjano ulje, cisceni i menjani filteri i teraj. Ovaj veliki je kupljen ove godine, uzorao je za sad preko 100 kj, ima 300 sati, za sad sve OK. Svi traktori su kao da su sad iz fabrike izisli. IMT 560 iz 84. ko nov, rajka 65 iz 88. ko nova, oba fergusona kao novi. Vazi pravilo, kako se ti odnosis prema traktoru, tako ce i on prema tebi.
tako je lalo :D

Mislim da je besmisleno porediti belorusa sa zapadnim traktorima,ja licno imam 82ku samo zato sto za te pare nisam mogo kupiti bolji traktor u toj klasi samo to mu je prednost i naravno cijene i dostupnos rezervnih dijelova sto je bitno za mene jer mi nismo dozreli ::novac:: da kupimo kvalitetni traktor i da ga odrzavamo.Nase zarade nisu ni blizu kolega sa zapada.

imamo polovnog steyr-a i polovnog rusa.U buducnosti planiramo da uzmemo novog rusa 820 ravan most jer je dosta jeftiniji.A nov steyr neznam dal se isplati kada obradjujes oko 100kj.Po meni bolje kupiti nesto zemlje nego dati 60000 eura i za desetak godina ta se masina obezvredi.

steva 1984 je napisao(la):
imamo polovnog steyr-a i polovnog rusa.U buducnosti planiramo da uzmemo novog rusa 820 ravan most jer je dosta jeftiniji.A nov steyr neznam dal se isplati kada obradjujes oko 100kj.Po meni bolje kupiti nesto zemlje nego dati 60000 eura i za desetak godina ta se masina obezvredi.
E ovo je stav. ::svaka cast::

paorpaor je napisao(la):
Ne radi se o pocenjivanju bilo kog traktora pa ni rusa, a ne radi se ni o preferiranju zapadnih traktora naspram rusa, radi se prosto o cinjenici da li je rus toliko bolji od recimo IMT-a, ili Zetora....
Sto se tice zapadnih traktora i odrzavanja vi bi se zacudili koliko su delovi u stvari pristupacni.
Tranzicija i te gluposti ne piju vode jer nam je svima isto, meni nista bolje nego postovanom koleg(z)i @sasvoris-u.

Jooj, ajde reci koje pristupačne dijelove ? Ti govori za sebe. Ajde kada si toliko pametan i naivan reci mi jel ti ovo povoljno onaj cilindar za kvačilo 220 eura za traktor fendt. Ajd mi reci jel to povoljno ?
Neko tu ima ursusa 1634 pa neka kaže on koliko košta za njegov traktor taj cilindar za kvačilo. Kolega jekupio od ursusa taj cilindar za kvačilo istokario je drugi navoj i stavio na fendt i valja. Za 25 eura.
Ja neznam dali si ti pao sa marsa pa je tamo gore dijelovi za te traktore ili vi kupujete polovne dijelove. :sta:

Prosto mi je neshvatljivo da na traktoru moze da pukne toliko delova samo zato sto je zakacio dvobrazni plug. Bogte mi imamo rakovicu iz '68 i da znate sta je sve radila nikad joj nista nije bilo.

Pa da, ja sam cuo drukcije za rakovicu. Susjed ima rakovicu pa je već na 1000 radni sati radio kvačilo, lamelu novu stavljao brtvu glavu menjao, prednju vuču.. ::lose::

radi se prosto o cinjenici da li je rus toliko bolji od recimo IMT-a, ili Zetora....

Od zetora nije svakako bolji, niti sam to rekao da je bolji od zetora, pa čak nisam ni rekao da je bolji od zapadnog traktora...
Ali od IMT-ea jest bolji :D

Komšo mi ima problem na belarusu 820 iz 2005 dođe mu da ga zapali traktor digne prikljucak ali nece da ga pusti dole kako kad sada neki majstor mu oda po avliji, tamo, vamo ali mislim da od tog nista nema dal netko je imo takvo nesta na rusu, kaze jucer je iso orat doso na njivu da ce ga pustit on stoji u zraku .. a plug ima olt 2x14 .. :udri:

Haha, pa nije valjda stavio novu pumpu... :haha: :haha:
Zato rusa nemoze niko terati. Treba to znati i ne preporucam svakome rusa. Neka se drže zapadnog traktora ako mu je rus krš. :D

ajd ovako jedan poznanik posedovao vise ruseva nikada nije pesaka dosao kuci ,sada ima fenda 200000 e nabio je kondiciju kao da se sprema na olimpijadu.svo vreme su mu tu serviseri te senzor te semering te kompijuter sve je u garantnom roku.

Ja sam ove godine uzeo staru 52 - ku ,platio 1650 Evra sa plugom uzorao 25 jutara(25 jutara x cena oranja = već se isplatio) da nisam uložio dinar u njega nisam usuo deci ulja ,jedini defekt je bio što je hladnjak malo puštao zakrpio ga svojeručno i teraj dalje.A jedino što sam kupio za njega jeste donja poteznica za jednoosovinku,zbog transporta uzeo novu platio 4300 din toliko o ceni delova,toliko je teška da bi na otpadu koštala toliko.. :D

markokurjega je napisao(la):
Ja sam ove godine uzeo staru 52 - ku ,platio 1650 Evra sa plugom uzorao 25 jutara(25 jutara x cena oranja = već se isplatio) da nisam uložio dinar u njega nisam usuo deci ulja ,jedini defekt je bio što je hladnjak malo puštao zakrpio ga svojeručno i teraj dalje.A jedino što sam kupio za njega jeste donja poteznica za jednoosovinku,zbog transporta uzeo novu platio 4300 din toliko o ceni delova,toliko je teška da bi na otpadu koštala toliko.. :D
To je 25 % njegovog potencijala samo ti njega tuci po gasu, jos dugo ce on da ti smeta po dvoristu.
A za 1600e si mogao da kupis Prednju vucu od 577 i da joj se divis u dvoristu

zrine892 je napisao(la):
Haha, pa nije valjda stavio novu pumpu... :haha: :haha:
Zato rusa nemoze niko terati. Treba to znati i ne preporucam svakome rusa. Neka se drže zapadnog traktora ako mu je rus krš. :D
a nije rekli smo mu kad je vec teo zvati ove u agropanonku :DDD

Nazad
Vrh