MTZ Belarus

Bećarina pusta je napisao(la):
Da, kako kaže Stiv, malo ih kroz par rečenica usporedi da vidimo kod kojeg je šta bolje ili lošije, kako se koji ponaša u brazdi, u priprem, transportu...
1025-dobar u oranju,ali mora dobar plug,bar vogel,zbog shirine guma,da ne bi gazio brazdu(nas hvata 120cm)u pripremi odlican upravo zbog guma jer ne tone sa spremacem od 4 m...transport malo zeznut dok se ne naviknes na menjac,ali posle bez problema...tanjiraca metelwolf 30 sa brzinom od 10km/h...mana za sad samo buka u kabini,koja je na nivou nase 82 iz 1994... ::lose::prednost-ne postojanje srednjeg kucista kardana koje hoce da lomi i jaci menjac nego sto je potrebno. inace mocan traktor.a za 1021 ne znam tacno,ali nije me odusevio dok sam se vozao njim...menjac od 90ks,a tera ga 105 ks... :nono:i fali mu brzina u opsegu rada.

goran 85 je napisao(la):
Savoris
Odvrnula se matica na tvojoj predhodnoj slici pozicija 18,konusni zupcanik dohvatao do srca diferenciala.I jasam menjao lezaj kao i ti ali sam primetio da osovina u koju ulazi lezaj ima puno lufta paje morao menjac na zemnju nisda bio siguran staje. :cao:

kada si već rasklapao taj dio onda vjerovatno znaš ono što i mene zanima , kako se šteluje zazor u ona dva konusno valjkasta ležaja
pozicije 12 i 16
podmeću li se kakve podloške ili šta već :sta:

savoris je napisao(la):
goran 85 je napisao(la):
Savoris
Odvrnula se matica na tvojoj predhodnoj slici pozicija 18,konusni zupcanik dohvatao do srca diferenciala.I jasam menjao lezaj kao i ti ali sam primetio da osovina u koju ulazi lezaj ima puno lufta paje morao menjac na zemnju nisda bio siguran staje. :cao:

kada si već rasklapao taj dio onda vjerovatno znaš ono što i mene zanima , kako se šteluje zazor u ona dva konusno valjkasta ležaja
pozicije 12 i 16
podmeću li se kakve podloške ili šta već :sta:
Druze tacne mere nezna ako postoje,jasm to uradio na osecaj za
sadaje dobro.

savoris je napisao(la):
ok na osjećaj . ali kako se mijenja zazor :sta:
Bila ubacena platna na strani do diferenciala naleze na lezaj,neznam dalije to fabricki menjac je otvaran pre mene.Praviosa za nijansu deblju i po spoljnjem obimu manju platnu da ulje moze da dolazi do lezaja,zategao maticu probao rukom lakose okrece a aksialnog lufta skoro da nije bilo
mozda nije majstorski ali za sada nema problema :cao:

Bećarina pusta je napisao(la):
Da, kako kaže Stiv, malo ih kroz par rečenica usporedi da vidimo kod kojeg je šta bolje ili lošije, kako se koji ponaša u brazdi, u priprem, transportu...
Prednosti 1021 u odnosu na 1025 su monoblok hidraulika i zadnji most od 1221. S obzirom da od ovogodisnjeg sajma Agropanonka ima u ponudi i 1025 sa monoblok hidraulikom, 1021 gubi trku.
PS: Ne razumem zasto se digla tolika halabuka oko menjaca 16/8. Idealan linearan raspored brzina, ni za transport nije problem. Stavise, jos je laksi nego 18/4. Cetvrti rang, izmenjac cetiri sinhronizovane brzine i gaaas...

Cuo sam da je problem sa kretanjem pod teretom, jer ti imas 130 ks ispod haube a ovi 105 ks, pa kretanje u istoj brzini sa istim teretom nije isto.

i 1025 i 1221 krecu iz istog ranga pod teretom, saltanje je isto, maksimalno jedna brzina razlike brzina razlike u saltanju, al prebacivanje iz 3 u 4 rang (dijapazon) je potpuno isto

mucobieno je napisao(la):
i 1025 i 1221 krecu iz istog ranga pod teretom, saltanje je isto, maksimalno jedna brzina razlike brzina razlike u saltanju, al prebacivanje iz 3 u 4 rang (dijapazon) je potpuno isto
Ja krecem na asvaltu prvom iz cetvrtog ranga, ne cetvrtom iz treceg. Na 1221 je prva iz cetvrtog sporija nego cetvrta iz treceg.

Lala iz Banata je napisao(la):
mucobieno je napisao(la):
Ja krecem na asvaltu prvom iz cetvrtog ranga, ne cetvrtom iz treceg. Na 1221 je prva iz cetvrtog sporija nego cetvrta iz treceg.
E ovaj odgovor sam cekao , i to igrom slucaja od vlasnika 1221 a da nebude da se ja pravim pametan i da znam nesto vise i ako nemam ni jednog rusa a skoro sve sam imao prilike da vidim i 'osetim" tako da je JEDINA I GLAVNA CAKA IZMEDJU 1025 - 1221 MENJACA U OVOME... ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::

Kako mi je drug rekao da u prvoj ide , ako sam dobro zapamtio 19 km/h, sa teretom od recimo 2 vagona (2 zmajevke) bas nije lako krenuti, sad ako je na 1221 prva malo sporija ,onda dobre.
@mucobieno
A sta su onda dobili ubacivanjem menjaca od 952 sa 14/4 brzinama, koja je prednost ako se i dalje u 4 rangu tesko krece?

Peter je napisao(la):
Kako mi je drug rekao da u prvoj ide , ako sam dobro zapamtio 19 km/h, sa teretom od recimo 2 vagona (2 zmajevke) bas nije lako krenuti, sad ako je na 1221 prva malo sporija ,onda dobre.
@mucobieno
A sta su onda dobili ubacivanjem menjaca od 952 sa 14/4 brzinama, koja je prednost ako se i dalje u 4 rangu tesko krece?
i na 1221 nije tacno da je 1 sporija sa teretom jako tesko krece katastrofa znam jel ja imam 1221 i ponavljam traktor je razocarenje kajem se sto sam kupio belorusa ::lose::

2u4hd0j.jpg
Ljudi dali je ovo original pumpa od belarusa 820 traktor je 99god a na pumpi pise 1993 na onoj plocici se nevidi nista izbrisano je koji je broj ?I dali u dizne odnosno uloske rusa 820 idu ulosci sa 4 ili 5 rupa?

dali se moze stelovati stub volana kad skrecem tockovi se ne zakrecu do kraja a mogu jos da idu skoro pola nevezano na koju stranu motam
Post je spojen: [time]1287235888[/time]
Ljudi dali je ovo original pumpa od belarusa 820 traktor je 99god a na pumpi pise 1993 na onoj plocici se nevidi nista izbrisano je koji je broj ?I dali u dizne odnosno uloske rusa 820 idu ulosci sa 4 ili 5 rupa?

na bjelorusu 820 i 82.1 nose iste pumpe stim koliko ja znam da neki 820 imaju valjda swedske pumpe u obadva traktora su motori D243, a razlika izmedju swedske pumpe i ruske je u uzubljivanju pumpe u zubcanik

Lala iz Banata je napisao(la):
A ja ga kao nemam? Po cemu je razocarenje, leba ti?
a po cemu ga hvalis majke ti hiljadu stvari mi crklo na njemu koje u agropanonci nazivaju sitnicama tipa neradi klima ,pukla sajla od hidraulike,propisali semerinzi na prednjem mostu i da ne nabrajam vise i to sve u 300 casova rada

Nazad
Vrh