MTZ Belarus

dajte mi bilo koji traktor kod mene u šumu i za jedan dan posla sa njim nećete ga prepoznati i imaćete štetu na njemu od najmanje 1000 evra
lako je zeznuti , teško je sačuvati

pogotovo mi koji smo stalno u šumi ::namigivanje::

A hebote, i ako se pokidao pa sta onda. Eto i moj se pokidao pa ne žalim sto se pokidao. Nijedan traktor ce neće pokvariti dok stoji pod šupom.
Znam ja puno traktora koji su novi bili pa su se pokidali. Tipa New Holanda, Fendta, John Deere..
Nista od toga navedeno nije savršeno.

ma da ljudi koji ih paze cesto su pod supom,i nerede sa njima nista i kad nesto treba da se radi ono prc milojka ulezo se traktor kako ja to kazem,a ima jedan covjek u mom kraju,cuvo masinu nije nista sa njom radio i stajo tako po citavu godinu,kad pao veliki snijeg i garaza se urusila i traktor sav razbijen totalna steta,krov popustio betnoski stubovi se nekim cudom izmakli i citav betonski plafon na traktor buuuuuuuuummmmmmmm, pa ti sad ga cuvaj j....bo ga on

Po tebi traktor netreba da ima garažu i kada neradi treba da je pod"božjom šupom".Traktor jeste za rad ali treba ga i održavati i paziti pošto se drugi teško kupi.

treba mi pomoc oko volana,imam poluhidrolicni volan(kako ja to nazivam) tesko ide volan,menjao sam pumpu i sigurnosni ventil,i opet tesko ide.ima na jednom mestu kao da krene lako ali to je nista.a sto mi je malo cudno,kad dam veci gas onda malo lakse ide.sta tu nije ispravno?

Da li si menjao gumice na klipu? Da li ti idu lako rukavci, da nisu zaribali? Da li su ti celi aksijalini ležaji od točkova?

volan nisam nikad rasklapao,tako da nemam pojma di sta ima.radio sam vec dosta ruseva,sto se tice motora,hidrolike i menjaca to znam napamet,ali volan jos ne.di se tacno nalazi taj klip,jel to kad gledas traktor od napred,sa desne strane ono dugacko sto je izbaceno prema napred,jel tu unutra klip?kako bi ja to naj lakse proveri sta je u pitanju,ili da krenem redom?
Post je spojen: [time]1287502483[/time]
i da,zaboravio sam da kazem,ima od napred jedan sraf,na kojem moze da se smanjuje luft,na onoj kocki ima dekla i kad se skine dekla tu je ta matica,i kad popustim za jednu rupu onda malo lakse ide,ali u vozni skacu tockovi,samo gledam kad ce odpasti :haha:

menjao si pumpu i ventil dali si proverio pritisak u sistemu i koliki je? klip ti je na stubu volana onaj valjak na vrhu. pored sistema za ukljucenje i iskljucivanje blokade.

nisam proveravao pritisak.zamenucu sutra gumice na klipu pa cu videti dali je do toga.

robici je napisao(la):
i da,zaboravio sam da kazem,ima od napred jedan sraf,na kojem moze da se smanjuje luft,[size=10pt]na onoj kocki ima dekla i kad se skine dekla tu je ta matica,i kad popustim za jednu rupu onda malo lakse ide,ali u vozni skacu tockovi,samo gledam kad ce odpasti :haha:

Ja sam uvek imao problem sa tom "kockom".Tu su kanalići sa jako malim zazorom i ako se tu pokvari zazor nema dovoljan pritisak.

kiraj, ima i moj traktor garazud doduse nesto torsnu ali obavlja posao,treba traktor odrzavati ali i raditi sa njim,a ovaj ga kupio da mu stoji,platio ga podosta,i parkiro u garazu,u garazu koju nije saniro,i kad je covjek baksuz onda je baksuz i desi mu se to sta je uradi nista,da je bar par stotian radnih sati nabio sa njim nego nista

kad vec idemo u off poenta svega je da se netraba nesto cuditi ako se nesto polomi na trakotru,masina je to trpi razne udare i opterecenja, pa kod nas na putu odvalim tocak od auta,a zasto zato sto su putevi jedan ocaj ocaja,kad na putu odbijem tocak od auta,kako onda da ga neodbijem sa traktorom u sumi

bubiša je napisao(la):
robici je napisao(la):
i da,zaboravio sam da kazem,ima od napred jedan sraf,na kojem moze da se smanjuje luft,[size=10pt]na onoj kocki ima dekla i kad se skine dekla tu je ta matica,i kad popustim za jednu rupu onda malo lakse ide,ali u vozni skacu tockovi,samo gledam kad ce odpasti :haha:

Ja sam uvek imao problem sa tom "kockom".Tu su kanalići sa jako malim zazorom i ako se tu pokvari zazor nema dovoljan pritisak.
*bubisa* a na koji tocak ti mislis?kakav zazor? ja sam mislio na prednje tockove,jel me razumes,kanda me nisi razumo.

Robici, ta matica u razvodniku (kocki) treba da se stegne skroz, pa onda da se popusti za pola kruga ili krug. Možeš da probaš i do pomeriš ekscentar za zadnje strane stuba volana, to je onaj šlic koji ide oko sovine koja ulazi u stub.
Ako ti tresu točkovi, to ima i dobre i loše strane. Dobra je da je to znak da radi hidraulik, a loša je da ima lufta u krajevima spona, ili matica od ralice (poluga ne koju se kače spone) nije dovoljno stegnuta, ili matica od segmenta (gore unutra) nije stegnuta.
Probaj da otkačiš jednu sponu, pa da navijaš, pa onda drugu, pa da vidiš da li neki rukavac teško ide.
Nezgodno je ovako na nevidjeno konstatovati kvar...

robici je napisao(la):
i da,zaboravio sam da kazem,ima od napred jedan sraf,na kojem moze da se smanjuje luft,na onoj kocki ima dekla i kad se skine dekla tu je ta matica,i kad popustim za jednu rupu onda malo lakse ide,ali u vozni skacu tockovi,samo gledam kad ce odpasti :haha:

Evo na tu kocku mislim !!!!

15s0sx4.jpg

Osovinica sa žlebovima (zazorima) je na poziciji 33 a kocka na poziciji 35.
Trebalo bi da promeneš i kocku i deklu koja se nalazi na poziciji 8.

sto se tice obe matice stegnute su fest,onaj slic koji spominjes pomerao sam,ne tresu tockovi kad zategnem tu maticu koja je od napred u toj kocki,onda idu lepo ravno tockovi i nema lufta,nego tad tesko ide volan.probacu sutra zamenuti gumice pa cu videti sta cu dalje.sve u svemu hvala vam :ppozdrav:

zameno sam gumice na klipu,i opet isto.znaci kad dam veci gas onda lakse ide,ali opet nije toto.sve zivo sam pokusavao i nece da radi kako treba.ali doneo sam odluku.sutra kupujem orbitrol i cilindar i ima da okrecem jednim prstom ::svaka cast::

robici je napisao(la):
zameno sam gumice na klipu,i opet isto.znaci kad dam veci gas onda lakse ide,ali opet nije toto.sve zivo sam pokusavao i nece da radi kako treba.ali doneo sam odluku.sutra kupujem orbitrol i cilindar i ima da okrecem jednim prstom ::svaka cast::
E kad ga kupis posaljimi na pp cene, kako si instalirao i dali si dobio veci ajslang.
Mozda se i ja odlucim za orbitor ako bude bio okretniji.
I kako da resimo blokadu zadnjeg diferencijala :zli: vazduh mi nekako neodgovara

Nazad
Vrh