MTZ Belarus

Želeo bih da zamolim nekog od vas vlasnika Belarusa, ako mu nije teško da mi sutra uslika prednji migavac i njegov držač? Interesuje me kako je pričvršćen za kabinu, kakav mu je profil itd.
Da li može takav držač da se kupi na najlonu i zna li neko otprilike koliko košta?

Hvala unapred na pomoći! :ppozdrav:

grunt je napisao(la):
Pre neki dan u branju kukuruza sa mtz 820 i zmaj 222 kardan na 1000 obrtaja 3 kornjaca motor 1200obrtaja,masa kukuruza slaba.odjednom se zacuje kuckanje u motoru odmah ugasim doslepam traktor kuci.Imao sam osecaj kao da je podizac,vodjica,opruga na ventilu kad da vidis ocina pukao drugi klip odnosno OSOVINICA u maloj pesnici,dali se to nekom desilo i sta moze biti uzrok tome? :udri: kupio sam sve novo samo me zanima na koliko kpm se stezu leteci lezajevi? :cao:
meni se desilo na vladimircu da mi je se osovinica u maloj pesnici bukvalno rascijepila na pola i sjebala piksnu a dok sam to primijetio (pošto mi bio otkinut auspu) zeznulo je i klipnjaču

uzrok nepoznat :sta: a stavio sam prošle godine nove klipove i bolcnove u njima
ali sam primijetio da su mi novi blcnovi daleko slabiji od starih , tj. tanja je stijenka (veća rupu kroz bolcn) :zli:

savoris je napisao(la):
grunt je napisao(la):
Pre neki dan u branju kukuruza sa mtz 820 i zmaj 222 kardan na 1000 obrtaja 3 kornjaca motor 1200obrtaja,masa kukuruza slaba.odjednom se zacuje kuckanje u motoru odmah ugasim doslepam traktor kuci.Imao sam osecaj kao da je podizac,vodjica,opruga na ventilu kad da vidis ocina pukao drugi klip odnosno OSOVINICA u maloj pesnici,dali se to nekom desilo i sta moze biti uzrok tome? :udri: kupio sam sve novo samo me zanima na koliko kpm se stezu leteci lezajevi? :cao:
meni se desilo na vladimircu da mi je se osovinica u maloj pesnici bukvalno rascijepila na pola i sjebala piksnu a dok sam to primijetio (pošto mi bio otkinut auspu) zeznulo je i klipnjaču

uzrok nepoznat :sta: a stavio sam prošle godine nove klipove i bolcnove u njima
ali sam primijetio da su mi novi blcnovi daleko slabiji od starih , tj. tanja je stijenka (veća rupu kroz bolcn) :zli:

Sve je to zbog loseg vina...kako pesma kaze! Jednostavno su delovi loseg kvaliteta i 'fala lepo! Drugar je na 820 radio jednom motor na mozda 1000 rh jer je pregrejan bio ali ne preterano i posle jos 1000 rh mu pukne klip i napravi karambol opet!

Imam jedan problem sa prednjom vucom, tj. nesto ono kuciste izmedju kardana neradi kako treba. Kada se traktor krece onda vuca radi, kad sam izvlacio prikolice iz njive zapo sam, upalim vucu, kad ono zadnji tockovi slejfaju a prednji zatrzavaju i kuciste zuji, ja ga ubacim u prvu i izadjem da vidim sta se desava, prvi kardan se okrece a onaj izmedju kucista i trapa ne, nego samo onako malo zatrzava. Sta se tu desava?

znali ko kakvi sarafi idu za nosac kuke oni sto se uvrcu odozdo u kuciste deferencijala koji im je korak i dali ide brenzon ili obicni saraf

Milos.mtz je napisao(la):
Imam jedan problem sa prednjom vucom, tj. nesto ono kuciste izmedju kardana neradi kako treba. Kada se traktor krece onda vuca radi, kad sam izvlacio prikolice iz njive zapo sam, upalim vucu, kad ono zadnji tockovi slejfaju a prednji zatrzavaju i kuciste zuji, ja ga ubacim u prvu i izadjem da vidim sta se desava, prvi kardan se okrece a onaj izmedju kucista i trapa ne, nego samo onako malo zatrzava. Sta se tu desava?
Pritegni lamele i dodaj jos jedan par lamelica i problem resen...
Post je spojen: [time]1286997732[/time]
Za Stiva-nije sto je moj-ali 1025meni deluje bolji-drugara je 1021 bas napatio...dizne,pumpa.akumulatori,alternator,pa na kraju bio i na pola vec-otisao sklop kvacila...ali videcemo jos kako ce se pokazati-tek imaju po 400 rc.

mladenmaso je napisao(la):
znali ko kakvi sarafi idu za nosac kuke oni sto se uvrcu odozdo u kuciste deferencijala koji im je korak i dali ide brenzon ili obicni saraf
Za nosac kuke i donju poteznicu se koriste srafovi M22x1,5 a duzina zavisi od debljine ploce ali nije problem da izmeris.
24wao0m.jpg

Milos.mtz je napisao(la):
Kao sto su kolege vec napisale pritegni ovu maticu, pozicija 13.
5anjuf.jpg

rasklopio sam moj mjenjač i našao sam šta je problem , kvar sam lako ustanovio i nije neki , samo jedan ležaj 6208 , ali na jako zajebenom mjestu :udri:

pozicija 10
traktor mora na pola , uspio sam nekako izvaditi vanjsku šalnu ali kompletan nov ležaj nema šanse da uđe :udri:

045.gif

I jasam prosle godine menjao taj lezaj,pokusavao dane rasklapam traktor ali bezuspesno menjac na zemnju i rasklapaj,onda kadaje bilo sve pri ruci promenio zubcanik od druge brz jednu viljusku prekontrolisao ostalo i GAS .Ceo dan posla :udri:

pa i čekao sam kišu da to odradim

sreća pa nije prouzrokovao nikakvu havariju , samo se on raspao nigdje ništa nije upalo niti zeznulo

gorane pa zašto si skidao cijeli mjenjač , ja sam samo malo razmakao mjenjač od zvona , nekih 5cm i lako uradio , jesam i onaj seger pozicija 7 samo izvadio iz njegovog kanala i cijelu osovinu pomjerio naprijed i tako dobio dovoljno prostora za rad

ležaj je zamijenjen i traktor ponovo sastavljen ali sam pronašao još nekih nepravilnosti pa nisam sastavljao limove i poklopce

vidio sam da su mi u onoga gumigelinga koji stoji prije mjenjača gumice skoro sasvim pojedene i vidi se da gumigeling nije imao funkciju pošto se naslanjao metal na metal

i još jedana nepravilnost koju sam uočio je luft (ne veliki) u samom srcu diferencijala pošto sam otvorio i njegov poklopac da prekontrolišem stanje u njemu
morat ću u narednom periodu da izvadim i srce i sredim ga , kako sam sa vana vidio čini mi se da su se pojele ili ispale one bronzane podloške ispod trkača , pa trkači po svojoj osovini imaju aksijalnog lufta , pozicija 38 ili 39
dio takve podloške sam našao na dnu kutije diferencijala
057.gif

Attila M. je napisao(la):
Želeo bih da zamolim nekog od vas vlasnika Belarusa, ako mu nije teško da mi sutra uslika prednji migavac i njegov držač? Interesuje me kako je pričvršćen za kabinu, kakav mu je profil itd.
Da li može takav držač da se kupi na najlonu i zna li neko otprilike koliko košta?

Hvala unapred na pomoći! :ppozdrav:

Bio bih zahvalan ako bi mi neko pomogao sa ovom "gluposti".
Hteo bih da stavim kvalitetnije migavce na svoj traktor, a trenutno mi se one od Belarusa čine najboljim. Želim da vidim izbliza držač da bih mogao da osmislim gde na kabinu da ga stavim (imam već jednu ideju, ali bez slike nisam siguran da li će biti izvodljivo).

Još jednom bih molio nekoga da bude tako ljubazan da mi uslika ta narandžasto-bela prednja svetla. :ppozdrav:

Ako ćeš stavljati kvalitetnije onda svakako bjež od rusa i traži neke poznate marke rasvjetnih tjela. A i ti žmigavci od rusa bi po meni fergusonu stajali ko piletu sisa.

Možda bih mogao da ih stavim bez držača, tamo gde su oni šrafovi za donja stakla kabine? Onda bi izgledala normalnije.

Inače koje biste mi vi migavce preporučili, a da nisu mala privreda? (može u pp, da ne pravimo off topic ovde) ::namigivanje::

Savoris
Odvrnula se matica na tvojoj predhodnoj slici pozicija 18,konusni zupcanik dohvatao do srca diferenciala.I jasam menjao lezaj kao i ti ali sam primetio da osovina u koju ulazi lezaj ima puno lufta paje morao menjac na zemnju nisda bio siguran staje. :cao:

Nazad
Vrh