MTZ Belarus

Alternator radi( 14,7) a na akumulatoru je 13,9.Akumulator je od 180Ah

Nesto mi tu ne stima, ako je traktor ugasen napon od 13,9V je pre visok , ako radi traktor onda bi znacilo da ti puni akumulator.

Da li mozes kad traktor radi da skines klemu sa akumulatora, prije toga upali svijetla, ako se svetla ne ugase a skines klemu , onda ti akumulator ne valja , ako se svijetla ugase onda ti ne puni alternator.

Nesto mi tu ne stima, ako je traktor ugasen napon od 13,9V je pre visok , ako radi traktor onda bi znacilo da ti puni akumulator.

Da li mozes kad traktor radi da skines klemu sa akumulatora, prije toga upali svijetla, ako se svetla ne ugase a skines klemu , onda ti akumulator ne valja , ako se svijetla ugase onda ti ne puni alternator.

Akumulator proletos kupljen nov.

Pali on kao mina.
Kada se upale svetla i rotacija sve radi normalno a kako se pogase opet gori lampica

Kad upalis svijetla dok traktor radi i onda skines klemu da otkacis akumulator svijetla rade?

Ovo je krajnje cudno, kad alternator pocne da radi na drugom kraju kontrolne lampice sa kraja alternatora se pojavi 14V i lampica se gasi, svijetli samo dok alternator ne puni odnosno postoji negativni potencijal na kraju alternatora odnosno pobudi ili minu ili masa kako hoces.

pisalo se o hidraulici al nisam mogo sto mi treba, imam problem nije mi spojena hidraulika na komandu pored sjedista ,imaju na razvodniku tri komande one rade,al ova pored sjedista nije spojena ,jel tu ima neki razvodnik .kako je spojit,crevima il nekim polugicama n glavni razvodnik,rus je 82, 92 godiste

Imas iznad svakog velikog zupcanika na diferencijalu senzor brzine,proveri njih i zice do istih...mada doci do njih je bas Sizifov posao...

Posto vidim da ih nema bas puno ko ovih 82,1 i 820 jeli imaju bolje ili losije menjace u odnosu na njih?

Nije ništa loše,nema krljanja ono krrrr lepo se šalta kao u autu samo po meni ipak prednost ide klasičnom menjaču jer ima veći izbor brzina, a kad ga osetiš ide i bez kuplunga

Nazad
Vrh