MTZ Belarus

Do propelera je prvi.

- - - - - - - - - -

Evo redosled stezanja glave.
dscn0349.jpg

kolege malo sam dosadan al .imal neko neki odgovor
405,70-20]zna li ko mogul ove gume naprijed na rusa
i dal znate koji je broj boje ona ,izmedju crvene i narandzaste hocu da ga farbam,neznam kako pogodit najslicniju boju ona serija rusa 82 od 90-94 godista[/QUOTE]

Šta može da bude na mtz82 padaju poluge sa zakačenim oruđem kad je traktor ugašen,jel tako treba il je nešto crklo

Šta može da bude na mtz82 padaju poluge sa zakačenim oruđem kad je traktor ugašen,jel tako treba il je nešto crklo

Mislim da kod MTZ-a imas neku foru da zabravis hidraulik, onda ne bi trebalo da padaju. Kod mene je isti hidraulik kao sto imas na LTZ-u, tako da za ovaj drugi nisam ulazio u detalje.

Hajde da se i ja zapljunem. Pre neki dan dogovorio, a juce i dovezao 52 sa D50 motorom. Sa drugarom koji ga je prodavao sam ugovorio vrlo povoljne uslove kupovine, tako da nisam imao mnogo razmisljanja. Traktor nije kompletan, ali je funkcionalan i u dosta korektnom stanju, sto gacini odlicnom osnovom za dalje sredjivanje.

Imam par pitanja, koja su verujem provucena kroz ovu temu, ali mi je sad pretresanje 1000 strana malo obiman posao za vreme koje mi je na raspolaganju.

Prvo pitanje je ono sto dosta njih muci, koliko snage bi trebalo da ima D50, obzirom da je ugradjivan i D60?

Drugo - koje su opcije za pojacanje snage ovog motora? Nije da mi je neophodno sad, ali da znam koje su mi opcije u igri

Trece - prednja vuca nije u funkciji. Fale donji zupcanici na cizmama, pretpostavljam da je bivsi bivsi vlasnik skinuo zbog transporta. Kada se okrece ulazno vratilo na most, diferencijal lepo prenosi na leve i desne poluosovine. Fali mi i kardan, ali to cu naci lako. I bocni reduktor ne kumpluje, ali nisam skidao da vidim sta mu unutra fali. Koja je cena za par donjih zupcanika na cizmama i koja je cena bocnog reduktora?

Cetvrto - servo asistencija volana besprekorno funkcionise i tockovi ne samaraju kada se vozi cak ni na punom gasu, ali sam volan ima dosta lufta negde na ulazu u glavu. Da li se to steluje ili je luft uzrokovan pojedenoscu puza ili cega vec.

Peto - hidraulika poteznica na gore radi bas dobro i brzo, ali potiskivanje pluga u zemlju ne bas. Cujem opterecenje, ali nema ni govora o onom cuvenom odizanju traktora od zemlje. Gde mogu traziti uzrocnike ovog problema?

Unapred hvala za svaki odgovor

Eksplodirala u brazdi.
Moj komentar je bio vrlo ironican. Prosle godine sa imao slicno iskustvo, doduse ne u brazdi nego u tanjiranju. Nije eksplodirala srecom blizu sela se desilo. Uspeo nekako da naduvam u par navrata do kuce stigao. Epilog: nove zadnje gume. Pojeftino, ni 100 000 dinara, bila akcija na ove gume. Zbog toga sam ironičan. Pozzz

Drage kolege, ako bi mogla mala pomoc, naime kod moje 82-jke koja 79 godiste poluge se polako spustaju kada radi traktor, a i kada je ugasen iako ga blokiram sa trecom rucicom. Na klipu koji ulazi u hidraulicni klip se vide tragovi ostecenja, kao da je negde grebe, takodje na semeringu curi ulje. Izvrseno je menjanje dva creva koja idu ka klipu medjutim nije pomoglo. Takodje nisam u mogucnosti da orudje dignem skroz gore, negde na polovini mi jednostavno blokira i nece ni malo da se pomeri, dok dole ide bez problema.
Da li neko mozda imao problem sa popustanjem hidraulike i nemogucnosti da se skroz podigne?
Unapred hvala

Na 82 iz 93 bio plav , ako nesto znaci ,dizemi temperaturu iako ga neganjam da dimi na auspuh . Kad ostane sa malo ulja u motoru , ispod minimuma , mozes mu raditi sta oce temperatura je ok , dovodime do razmisljanja da iskljucim ladnjak za ulje pa da vidim kako ce se ponasatii , ladnjak je cest i gusta rebra ima nema onu cev kozmija.

Danas sam primetio i meni spušta oruđe i kada motor radi, šta može biti uzrok?S njim vučem trupce pa mi ne odgovara da pada vitlo.

Nazad
Vrh