MTZ Belarus

vzhbwz.jpg

14kk3dw.jpg

34obmv8.jpg

169nayf.jpg

Za 2cm su siri kramponi kako sam uspeo da izmerim

kod nove gume su kramponi kao i širina gume a kod belshine i voltayer su kramponi uži od gume i obli

Treba mi savet uvezi anlasera za staru 82. Chteo bi da stavim brzi anlaser. Ne znam dali uzeti češki ili litvanski?

Malo kasno ali nema veze kupio sam već danas 16icu pošto je i orbitrol 160litarski i ne primjećujem neku razliku da ide lakše volan zbog veće litraže vjerojatno mora i veći klip da se stavi da bi dobio pravi rezultat.danger ide pumpa bez problema ne mora se skidat međuploča.ja sam već odavno skinuo 10ku i stavio 14icu zbog utovarivača i juče u siliranju odjednom samo na punom gasu mogu motati na leru ni mrdac i danas promjenim pumpu i radi ali nije to to moraću sutra dignuti prednji kraj da vidim dal šta u čizmama zapinje

Malo kasno ali nema veze kupio sam već danas 16icu pošto je i orbitrol 160litarski i ne primjećujem neku razliku da ide lakše volan zbog veće litraže vjerojatno mora i veći klip da se stavi da bi dobio pravi rezultat.danger ide pumpa bez problema ne mora se skidat međuploča.ja sam već odavno skinuo 10ku i stavio 14icu zbog utovarivača i juče u siliranju odjednom samo na punom gasu mogu motati na leru ni mrdac i danas promjenim pumpu i radi ali nije to to moraću sutra dignuti prednji kraj da vidim dal šta u čizmama zapinje

Licno nisam nikad montirao 14ku al su mi rekli tako da moze al navodno od centrifuge nemogu da je ubodu nego rade onako kako sam pisao......OK,rekao sam jos za 14 da je dovoljna,nema potrebe bacati pare na 16ku......ta pumpa tera na vecim traktorima dva klipa.....za 820 je i 10-ka dovoljna kad je sve OK,izmeri pritisak na dozatoru,dzaba i 16-ka ako je pritisak slab......

Mijenjao sam i dozator skinuo sam 100tku danfoss i stavio 160tku i nije bilo neke velike razlike,znači skinut i orbitrol i pumpa i stavljena jača i nije baš pomoglo .di mjeriš pritisak jel kod klipa

Na dovodnom crevu od pumpe do orbitrola,na orbitrolu napravis holender sa prikljuckom za manometar................sa 160-kom puno je osetan i tesko drzati pravac,ja sebi stavio al cu verovatno menjati.....

дали могу насути ређе уље у волан у 1221.3 да би још лакше мотао тј да буде лакши још волан ?
као што је лак у имт 560 ако га је ко возио

Licno nisam nikad montirao 14ku al su mi rekli tako da moze al navodno od centrifuge nemogu da je ubodu nego rade onako kako sam pisao......OK,rekao sam jos za 14 da je dovoljna,nema potrebe bacati pare na 16ku......ta pumpa tera na vecim traktorima dva klipa.....za 820 je i 10-ka dovoljna kad je sve OK,izmeri pritisak na dozatoru,dzaba i 16-ka ako je pritisak slab......
Moze da se uglavi bez skidanja bilo cega,samo treba potrefiti ugao,ja sam montoirao na 82,pisao sam o tome vec.16 zaista nema potrebe,to je za duple klipove ili jedan,ali gabaritno mnogo veci klip.

дали могу насути ређе уље у волан у 1221.3 да би још лакше мотао тј да буде лакши још волан ?
као што је лак у имт 560 ако га је ко возио

Koliko je meni poznato tu gustina ulja ako sve radi nema neki uticaj. Znam koji su sa starih belarusa izbacili servo i stavili orbitol i hidraulicki klip, to prakticno beba moze da mota:)

Nazad
Vrh