grunt
Član
Jao samo kad su ugasili Imt-dosta je i bilo....sad cete vi sto imate imt-e da placate delove kao suvo zlato.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zasto je dobro sto su zatvorili IMT, dali te neko terao da ga kupis. Za delove nebrini nekvari se to nije rusJao samo kad su ugasili Imt-dosta je i bilo....sad cete vi sto imate imt-e da placate delove kao suvo zlato.
U selu sto je bilo od jacih IMT-ova svi u djelovima , nema momentalno nista operativno, jednostavno ne mozes za ove preko 100ks da nadjes dijelove. Za ruse nije problem ali ovi novije proizvodnje su svileniji od onih starih proizvedenih u sssr-u. Kad budes kupovao zaobidji masej fergusone neki su pred izdisajom odnosno mjenjaci, a opravke kostaju vise nego traktor , ima i takav slucaj. Takodje znam i slucaj uvezao maseja sav sretan, kao nov, a ono klang -klang u diferencijalu , razbio kuciste lezaja malog hipoidnog konusnog lezaja , naceo malo i tanjurasti veliki , sreca pa ima jos nekih koji to mogu obraditi na glodalici i opet radi, zato ga je svabo jeftino i prodao jer je vec osjetio da ce biti problema, tamo bi bila neisplativa opravka.
Za jace traktore za koje su jos dijelovi koliko toliko dobavljivi i ne papreno skupi su rusi i bivsi istocni blok ursus/zetor koji u biti imaju isti motor , ovi tipovi preko 100ks.
ma i da je ostao da radi imt traktori bi bili losi,ovo sve sto su proizvodili poslednjih godina je losije nego kinesko...svaka cast traktorima iz 90ih,to je vec bio kvalitet....
e vidiš, to i mene brine, za rusa se valjda može dobiti svaki dio, nije skup, mogao bi ga i sam popraviti.....na hidrauliku imt-a sam navikao, to je problem.....meni rus treba samo za oranje i sjetvospremač, i da povuče veću prikolicu, ništa više, drugo sve može ferguson odraditi.....
gledao sam i ursuse 904, od 90ks.....kažu da je rus bolji
ovi stari mtz 82 su ubijeni, i neznam koliko ih se isplati kupovati, kod nas za 6500€ se može naći solidan rus iz 90tih godina (1994,1995 i 1996), što bi meni bilo dovoljno, a taj 820.2 sa ravnim mostom bi najviše volio imati, al treba puno više novca za njega......
Raspustila mu se centralna matica na snopu zupcanika na supljoj osovini!Komsija ima problem sa menjacem na MTZ-52. Kad ubaci u rikverc i pocne da pusta kvacilo cuje se jako lupanje u menjacu, traktor krece ali uz to jako lupanje. Ostale brzine rade normalno. Iz menjaca je ispustio 3l ulja. Skinuo je poiklopac ali vidim da ne zna dalje. Poznaje malo mehaniku ali menjace nikada nije radio. Zeleo bih da mu pomognem pa ako imate neki uput dobro bi dosao?