savopunck
Banned
Ako vec ko kupuje po meni 90-ku kupovati
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema ravan most cak ga zovu i grbavi!Jel 820 eurolux ima ravan most ?
Meni prevashodno treba univerzalni traktor tako da mi 82,1 ili 820 dodju kao najbolja opcija za sve poslove,a najvise za berac,pripremu,transport i oranje jer za 35ha koliko radim zemlje i ponesto usluga vise nevidim ekonomsku racunicu u 4 traktora koliko sada imam.Razmisljao sam i o ravnome mostu ali onda mi u berbi kukuruza pravi problem zbog sirine prednjeg trapa tako da to otpada,a isto tako i 90-ka onda pre i bolje uzeti 1025 koji je kadar u svakoj situaciju povuci tri brazde.Ako vec ko kupuje po meni 90-ku kupovati
Znam ali iskreno ja bi traktor da uzmem bez ikakvih prepravki vec ako treba brati kaci berac i gas,ako treba prskati,spartati samo kaciti orudja i u njivu bez razvrtanja ili prevrtanja tockova medju ploca i ostalog!Tako da od 82,1 do 820 eurolux ulaze u igru mada i eurolux ima zadnje gume 16,9x38,a ovi do njega 15,5x38 opet za neku medjurednu obradu taman!Moze se i ravan most prepraviti,pa se i s njim moze raditi medjuredna obrada,ima na nekim stranama i slika,samo treba potraziti.
Kod mene u komsiluku ima jedna 90-tka i 1025 za kojeg sam cuo kao sve najgore slab za povuci mora obavezno spore itd,...,a jesenas u oranju za zito 90-tka produvala sa trobraznim plugom dok isti takav plug ovaj 1025 nosi ni ne oseca e sad jbg jos je kao 90-ka nabudzena na 100ks nesto sa pumpom.Po meni 1025 je idealan traktor...
Znam ali iskreno ja bi traktor da uzmem bez ikakvih prepravki vec ako treba brati kaci berac i gas,ako treba prskati,spartati samo kaciti orudja i u njivu bez razvrtanja ili prevrtanja tockova medju ploca i ostalog!Tako da od 82,1 do 820 eurolux ulaze u igru mada i eurolux ima zadnje gume 16,9x38,a ovi do njega 15,5x38 opet za neku medjurednu obradu taman!
To je ok,ali medjuredna obrada sa eurolux-om i nije bas najsrecnije resenje,sa 16.9-38 gumama treba bas paziti,jer vrlo lako gazi red.Drugo grbavi most dosta brze jede prednje gume.
Za 1025 kao nemoze u brzima da krene sa dve pune zmajevke nego mora u sporima da mu nestrada lamela.Pricao sam sa tim komsijom sto ga ima i on mi je potvrdio da mora sporima krenuti ali kad krene onda samo vatra i do sada nisu nikakvih problema imali njih dva brata ga teraju nelade ga kad mu zakace plug nestaju samo se u njivi smenjuju.Dok ovaj drugi komsija sto ima 90-ku on je toliko nju hvalio jos kao nabudzena ma azdaja od traktora pogotovo taj njegov nebi je kaze dao nikada za 1025 ali jesens kada su orali za zito on i radnik ga terali da stignu i traktor produvao!Mislis 1025 slab za povuci,mora spore itd ili za 90-ku...?
Za 1025 kao nemoze u brzima da krene sa dve pune zmajevke nego mora u sporima da mu nestrada lamela.Pricao sam sa tim komsijom sto ga ima i on mi je potvrdio da mora sporima krenuti ali kad krene onda samo vatra i do sada nisu nikakvih problema imali njih dva brata ga teraju nelade ga kad mu zakace plug nestaju samo se u njivi smenjuju.Dok ovaj drugi komsija sto ima 90-ku on je toliko nju hvalio jos kao nabudzena ma azdaja od traktora pogotovo taj njegov nebi je kaze dao nikada za 1025 ali jesens kada su orali za zito on i radnik ga terali da stignu i traktor produvao!
Aha,pa zato i kazem 1025 je pravi... A to sto pod dve zmajevke treba krenuti sporijom,to nije strasno...
Ja moj sinhro menjac veoma lako prebacim iz sporih u brze,tako da sa tim nemam problema... ;-)
Napr 577dv krece prvom brzohodnom sa 2 pune zmajevke..Svaki traktor mora kretati sa sporim brzinama sa mjesta.
Neznam ni za jedan traktor koji ne kreće sporo s mjesta.
Osim ako nije preko 200 ks pa da ne osjeti dvije pune zmajevke.
Rx torpedo 100 ks uvijek sam kretao sa radnim brzinama kao i sa torpedom 75.
S mojim 892 također uvijek krećem u sporim brzinama pod velikim teretom.
и то без имало муке...Napr 577dv krece prvom brzohodnom sa 2 pune zmajevke..
Jesi ti nekad terao 1025......