danger
Član
Ja to isto planiram al sa blago zelenom folijom,ta tvoja nijansa mi se nesvidja za nocne poslove
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I nekazem da netreba polako,al reci da ti nikad nije zaskripao remen na oltovki kad slucajno malo vise preteras s ruckom preko sredine pa zakoci......u svakom slucaju kardan treba sporije iskljucivati al nikako drzati na sredini jako dugo,najzdravije resenje za 1000 obrtaja je kardan sa kvacilom kad pustis gas on proklize dok se masina sama nezaustavi......
- - - - - - - - - -
U pravu si ti nema tu sta ko kaze da mu ne skripi a radi sa rusom taj laze .Skripi i kad ukljucujes i kad iskljucujes, ja kazem da polako navlacim i skljucujem kardan ali opet zaskripi ali manje vremenski skripi kad vako radim nego naglo kad isk-uklj. kardan .Ja nikad nisam radio sa 1000 obrtaja 552 imam i teram na 1300 max 1400 obrtaja i nemam problem sa setvom ali je moja 4 reda
Kod mene moze,rucicu u kom god polozaju da ostavim-tu stoji bez obzira na sve-nema prelamanja ili vracanja na jednu ili drugu stranu.Ok,znao sam da ce to biti odgovor,a jel moze u tom tvom neutralu rucka sama da stoji.......nemoze,neutral nepostoji jer rucka sluzi za radi/neradi,kardan na rusu radi pomocu dve obloge,jedna je radna a druga kociona,i dok se ukljucuje ili iskljucuje kad se dve obloge nadju u sredini gde kocnica pocinje da hvata a radna otpusta ili obrnuto tu se moze uhvatiti deo vremena za lakse zaustavljanje beraca da se nebi naglo zakocilo,ili pneumatske masine,bilo cega,ali nemozes nikako rucku ostaviti u sredini i skinuti ruku sa nje i manevrisati traktorom dok se kardan sam zaustavlja,ili ce se naglo zakociti ili ce se ponovo ulkjuciti ako pustis rucku,zavisi gde vagne na koju stranu,prvo takvo koriscenje kardana nije zdravo po sam izvod(jer radi na principu kvacila) a drugo otpasce ti ruka dok je drzis na sredini i cekas da se zaustavi
bas tako i ja odkad imam rusa 82.1 vec 4 god tako sejem i nijedan remen nisam menjao kad stavim kardan na 1000 onda idem obrtajima oko 1200-1300 i sejem 6Ja vec nekoliko godina sejem sa rusom i na 1000 obrtaja kardan i nisam jos ni jednom menjao remen. Samo kad gasim kardan to radim direktno na polugu koja uzubljuje kardan i onda nema problema jer kardan staje polako kako ga turbina zaustavlja.
Pitam zato sto planiram da sejem na tim obrtajima sa 6 redova sejalicom olt. Mislite da ce moci?
Sve je ravno, nema brdasca. Kad sejem na redovnom broju okretaja onda su to prilicno veliki obrtaji motora potpuno bespotrebno jer ima previse stnage. Da li bi Breznjevu bilo dosta 1200 obrtaja motora da seje ?
Ovo sad neko doneo iz Donjeckahttp://www.polovniautomobili.com/oglas5247870/belarus_t_40_as/
Iz kog li je rata ovaj izasao?
Kod mene moze,rucicu u kom god polozaju da ostavim-tu stoji bez obzira na sve-nema prelamanja ili vracanja na jednu ili drugu stranu.
Ako je sve fabricki na rusu 820 tjs ako niko nije nista ''odvijao, zavijao'' mora da ukoci naglo kad se povuce rucka da se zaustavi kardan. A moze da se otpuste obloge pa da nestaje u momentu ali serviseri kazu da to nije bas pametno.
Zna li neko od kakvog je materjala (gvozdje ili gus ili nesto trece)nosac prednjeg trapa(kolevka) kod belarusa.