MTZ Belarus

Filter vazduha bi bio krivac u slučaju da je dim crn (nepotpuno sagorevanje usled nedostatka vazduha).

Beli dim može biti posledica više stvari:
- neispravne ili oštećene dizne

- Neispravno podešeno paljenje

- Nedovoljna kompresija u cilindru

- Voda u cilindru kao posledica oštećenog zaptivača glave motora, same glave motora, naprsline u bloku motora...

Nema vode. radjena je pumpa dizne promenjeni su svi filteri i ulje, traktor je od tad napravio celih 5 radnih sati terajuci cekicar. Malo mu je i zvuk drugaciji tako da je verovatno dizna

Zna li neko raspon obrtaja kardana kad se prebaci na 1000 kod mtz 920. Interesuje me na koliko obrtaja motora ima 500 obrtaja na kardanu.

Zna li neko raspon obrtaja kardana kad se prebaci na 1000 kod mtz 920. Interesuje me na koliko obrtaja motora ima 500 obrtaja na kardanu.

koliko se secam kad sam merio instrumentom da je oko 1150-1200=540 obrtaja

- - - - - - - - - -

Citam u uputstvu da ako sat ne pokazuje brzinu verovatno je uzrok struja do davaca pa bih da proverim. Neradi mi brzinometar od oranja paa je vec pocelo da me nervira.

ako je do davaca onda na satu treba da imas nacrtanu malu nulu (0) ili kao kocka,ako je levi davac onda sa leve strane sata,ako je desni davac onda i na satu s desne strane se upali ta kockica,pogledaj ispod kabine da se nije steker raskacio,meni se desni raskacio pa je brljavio,sidjem i vidim da se raskacilo

Broj obrtaja motora pri nezavisnom pogonu priključnog vratila od 1000 o/min kod traktora 900/920 iznosi 2184 o/min.

Tako kaže literatura.

1000o/min je prilicno neupotrebljivo. Dosta korisno je 540e tj. eko mod, da pri 1500-1600o/min traktor ostvari 540 obrtaja kardana. Ne znam da li MTZ ima tu varijantu.

ako je do davaca onda na satu treba da imas nacrtanu malu nulu (0) ili kao kocka,ako je levi davac onda sa leve strane sata,ako je desni davac onda i na satu s desne strane se upali ta kockica,pogledaj ispod kabine da se nije steker raskacio,meni se desni raskacio pa je brljavio,sidjem i vidim da se raskacilo
Sutra gledam pa javim,nema na displeju nikakva kockica(nula)

1000o/min je prilicno neupotrebljivo. Dosta korisno je 540e tj. eko mod, da pri 1500-1600o/min traktor ostvari 540 obrtaja kardana. Ne znam da li MTZ ima tu varijantu.

Slicno je ako je masina "podesena" na 720 obr. PTO (napr. berac), a traktor na 1000 obr. PTO. Ali to je samo jedan prikljucak, na ostalim je stvarno prilicno neupotrebljivo.

Dali neko može da mi pomogne u vezi kupovine filtera za gorivo kod belarusa 820,nemam orginal od čega može zamjena.A tek bi bio zahvalan ko bi mi objasnio kako da zamijenim i da ozračim liniju da mi zrak ne povuče.Odradio dvjesta sati pa mi se ugasi često posle nekog vremena opet upali i teško prima gas pa susmnjam u zaprljanost filtera.Izvinjavam se nov sam u toj priči pa želio bih čuti pošto mi majstor nije blizu.Hvala unaprijed!

filter samo traži da je navoj 16*1,5 .zračiti ga ne moraš samo nadrukaj na ac pumpu da protera kroz čitav sistem. uglavnom to što ga davi nije problem u filteru nego ti je začepljeno na šupljem šarafu na ulazu u grubi filter (to je onaj ispod auspuha)

kao sto bi rekli na radio stanici...."muzika sa starih ploca"..........
30w8jm1.jpg

21eqomt.jpg

Poslednja izmena:
Ako znate od kojih drugih motornih vozila može filter volio bih da mi kažete a u svakom slučaju hvala puno na savjetu.

ako je na navrtanje filter onda odgovara filter od golfa 1 ili 2 stari tip ford 1.6d.....(na navtranje sa ispustom ili bez svejedno)

Filter koji se trazi je: mann+hummel wk736, ili filtron pp837 ili knecht & mahle kc17
To su oznnake razlicitih proizvodjaca. Imao sam i unico oznaku ali po ovima ce ga svako naci

Nazad
Vrh