MTZ Belarus

zivo me interesuje nesto,ovi rusi traktori su zaista lose zavrsne obrade a i mnogo ostalo mi se ne svidja,kao da su ih sa sekirom pravili.E sad borbeni avioni su ima kao jako dobri,od boljih ...jeli to stvarno tako ili samo prica...ako je tako,kako mogu da rade vrhunsku tehnologiju a traktor ne umeju da naprave valjan?

Pa jel ista fabrika azotara iz Subotice i Elixir recimo? Šta mešaš žabe i babe, kakve veze ima avion i traktor i pitaš kao da su iz iste fabrike izašli!? Nemam pojma gde se pravi taj borbeni avion što spominješ, ali MTZ se pravi u Belorusiji, ne u Rusiji. A to da mu je loša završna obrada- stoji i ne poričem.

zivo me interesuje nesto,ovi rusi traktori su zaista lose zavrsne obrade a i mnogo ostalo mi se ne svidja,kao da su ih sa sekirom pravili.E sad borbeni avioni su ima kao jako dobri,od boljih ...jeli to stvarno tako ili samo prica...ako je tako,kako mogu da rade vrhunsku tehnologiju a traktor ne umeju da naprave valjan?

Slobo sad stvarno postavljaš pitanja kao dete!!!!!!!!!!! Kako misliš "ne umeju da naprave valjan" traktor! Traktor je spram cene i kvaliteta sasvim OK. Verovatno da mogu napraviti tako "valjan" traktor ali bi mu i cena verovatno bila valjana pa tek onda ne bi bio konkurentan pa čak ni na našem tržištu!!!

Da mi budemo realni, kolko para tolko i muzike :ppozdrav:i naravno kvaliteta.

ja ne razume sto vas pogadja kao da sam rekao da ste lopovi...nije nista lose posedovati traktor mtz,i ne nalazite se uvredjeni...

Dajte vi budzet Fendu ili nekoj renomiranoj marci da napravi traktor za 19.000e zivo me zanima sta ce da naprave!!!! Lako je uporedjivati Belarus sa tim markama ali kad cemo mi poljoprivrednici smrtnici da kupimo NOV "Fend" ili njemu slicnom,to je za nas smrtnike nedostizno.. Pa vecina poljoprivrednika nemoze da kupi ni nov Belarus da se ne lazemo!!!!

Ima ne kazem da nema ali oni sa 1000+h a toliko hektara nema necije selo koje nije u Vojvodini!!! Ali sta ja sad pricam o tome kao da je nesto bitno...

ja ne razume sto vas pogadja kao da sam rekao da ste lopovi...nije nista lose posedovati traktor mtz,i ne nalazite se uvredjeni...

Slobo daleko bilo da se vređam ili da me pogađa i meni lično smeta ta završna obrada ali po meni je glavni uzrok tome cena koštanja istog. Žao mi je samo što nisam kopirao papire kada sam ja kupovao MTZ-a. Mislim da je u pitanju bila otpremnica za 3 kom. MTZ 952 koji su stigli u Srbiju i kojima je bila UKUPNA CENA nešto malo preko 30000 evra!!!!!! Naravno bez PDV-a i carine!!!!!!!!!!!
I onda se pitamo zašto ovako a ne onako ili zašto ovo a ne ono......a cena koštanja tog istog tamo u fabrici ispod 11000 EVRA. Za te pare ni naš IMT nije kadar da napravi pošteno dobrog 539 !!!!!!! (i njega posedujem):ppozdrav:

Минск је фабрика у Беларусији, не у Русији патролџијо. Као друго ово је само парче метала које преврће земљу и обавља посао као и наш кејс, као и фендт, као и масеј, као и њу холанд...значи он одрађује посао, јесте да је малко грубљи, неам оног финиша, али то је руска школа, која не пати од ситних детаља. Битно је да машина обавља посао. Авиони се праве у Русји, МиГ-29 у москви, а Сухој у Комсомољинкс на Амуру, Сибир. И веруј м исито су тако грубо одрађени али су што се тиче аеродинамике и летачких способности стеј оф арт и нема им равних у свету.

Такође је исто тако случај са пушкама ловачким. Пример полуатоматска сачмарица ИЖ-153 испуцала је 50000 патрона за 5 дана у италији, на тесту, без и једног квара и застоја на њој. Због велике количине метака испаљених за кратко време, потапали су је у воду да би се охладила. Кад је узмеш у руке мислиш па јел ови знају да је направе, груб финиш, док западњаци ураде беспрекоран финиш пушке. Права радна русак пушка, не нашминкана западна. Али зато она кошта 3-4 пута мање него пандан са запада. И пази сад ово патролџијо, нико од реномираних западних произвођача није поновио овај тест. Питам се зашто нису смели?!

Kameni

Pa koliko je onda prevoz dovde kada ovde kosta vise nego duplo ? Da ga malo vise ne marziraju :haha:

Tako je oduvek bilo, ali ne znam zasto. Posto poredis vojnu tehniku i traktor, znaj da je i vojna tehnika sovjetske proizodnje isto tako sa losom zavrsnom obradom(ovim ne kazem da nije dobra) kao i traktor. 50-tih godina, nakon prekida saradnje izmedju SSSR-a i SFRJ, tadasnja JNA dobila je preko programa americke vojne pomoci tenkove Paton, pa su se tada u naoruzanju JNA nasle T-34-ke i Patoni. Sovjetski tenk je bio mnogo tezi za upravljane, vozac je imao dve poluge koje je vukao i tako isao levo-desno. Kod americkog tenka vozac je bio u polulezecem polozaju i imao upravljac kao na biciklu, jer je hidraulika zavrsavaa posao. U tom tenku je bilo manje buke i posada se manje zamarala. Ali kada bi se desio kvar, opravku na sovjetskom tenku je najcesce obavljala posada u poljskim uslovima, a Patona su vukli u radionicu.

Izvinjavam se za :off_topic:, ako smeta obrisite.

@telnett
Ne kosta prevoz toliko, vec zarada Agropanonke je OGROMNA. Pre 2-3 godine je bilo zagrejanih da idu u Belorusiju i organizuju dovozenje 2-3 traktora (koliko moze da stane na kamion) i da uvezu sami. Upravo sve ovo zbog cene koja je tamo SMESNA.

Mnogo kenjamo mi Srbi da se tako izrazim, što mi nismo napravili traktor pa makar i sekirom...najveće dostignuće nam je kupovina licence MF i KUHN-NODET .... FIAT tristaća . Jedino FAP cenim.

Poslednja izmena:
Kameni

Pa koliko je onda prevoz dovde kada ovde kosta vise nego duplo ? Da ga malo vise ne marziraju :haha:

Komšo, opet ponavljam da mi je žao što nisam kopirao i sačuvao propratni dokument na kome je pisala cena 10xxx, da bi posle carine ta cena "narasla" na 18xxx pa onda plus PDV i to je onda bila cena od 22500 evrića. Ako se nevaram mislim da su kružile priče da je 82-ka u Belorusiji koštala oko 9000 dolara. Ovo je za period pre 4 godine a šta se sada dešava na tržištu stvarno ne znam.
Da ne ispadne da sam neki zaluđenik, samo iznosim svoj stav u odnosu CENA- KVALITET (da ne kažem, završna obrada :osmeh:)

galicije znam ja dobro gde se pravi ,ali to je sve isto....Ipak izgleda da im ni vojna tehnika nije bas dobra kao ni traktori...
Prosto ne mogu da verujem koliko agropanonka zaradjuje,ako je to istina ja cu da idem da kupim u fabriku par komada...:cool:

Identicna otpremnica je zavrsila i u 1025 kad je preuzet(ispod sedista,valjda zaboravili) 34.500 cena za dva mislim 952 i 1025...pa uzmite digitron i sracunajte sta koliko kosta...a kolike su zarade.

Ma svako od vas dobija takvu otpremnicu uz carinsku deklaraciju kad dobija papire uz kupovinu i nosi je u Policiju da registruje traktor. I moja mahindra je isto tako krštena sa poozbiljnom razlikom al šta ćete ne mogu u Indiju za jedan traktor, a prodavci to znaju. Inače sam čuo od ljudi iz Agropanonke da su ovih dana stigli Belorusi sa 60 KS. To su neki manji traktori, takođe sa prednjom vučom, ali tvrde da su dosta dobro odrađeni. Je li ih ko video u Agropanonci, ili ako ima ko da je blizu da ode i slika neku sliku ili se malo raspita.

Ma predstavniku je dovoljno da zna da su na ovom trzistu najprodavaniji traktori, da je narod naviknuo na njih(duga tradicija), da se delovi mogu lako nabaviti, da majstori ili cak i sami vlasnici mogu da ih poprave. Svake godine dignu po malo cenu(dobro, dizu i ostale marke) i opet ide prodaja. Moze im se.

Nazad
Vrh