MTZ Belarus

pozdravi ti tog jednog od "boljih mehanicara",da ispred rec mehanicara stoji i "bolji" sigurno ti to nebi preporucio da uradis,al jad..
ja licno svake godine zaoravam oko 15kj stajnjaka a ukupno oko 150kj zemlje i NIKAD mi te lamelice nisu otisle,svake dve-tri godine kad imam vremena preko zime dotegnem ako se uopste i da dotegnuti i nema tu problema,nisu te lamelice dzabe tu al tebi to nevredi izgleda objasnjavati kad teras samo po svom,i sigurno se neces javiti ako ti jednog dana nastane havarija pa ces videti koliki ce iznos dinarski biti a lepo je mogao da proklize,i zadnje.....fabrika tu prirubnicu nepravi uopste za takve bolje mehanicare,taj duzi nastavak ide fabricki u prednji deo medjuoslonca i sluzi da ima aksialno pomeranje u slucaju(a ima ga) lufta u prednjem mostu(kolevka),da nema toga pucali bi kardani pri najmanjem luftu,i sad.....neko se dosetio od tih cuvenih majstora i uzme tu flansnu(kupi je posto postoji kao rezervni deo al ne za tu namenu) pocupa osovinu i lamelice i ubaci tu flansnu i s zadnje strane i napravi krutu vezu menjaca i prednjeg mosta,i gle cuda.......divi se sam sebi kako je pametan,izmislio toplu vodu.....

Nema potrebe objašnjavati.Znam o čemu pričate.Ti reče da nemaš problema.Dok se načela ova problematika javilo se nas par a koliko ih još ima sa istim problemom. samo mudro ćute.
Da li znaš nekoga ko je uradio kao ja i napravio havariju,

Nema potrebe objašnjavati.Znam o čemu pričate.Ti reče da nemaš problema.Dok se načela ova problematika javilo se nas par a koliko ih još ima sa istim problemom. samo mudro ćute.
Da li znaš nekoga ko je uradio kao ja i napravio havariju,

barem njih 20 znam,namenjali se kardana medjuoslonca i poluosovina u prednjem mostu i jako se brzo vratili na org.....
jel ti mislis da je odnos prednje i zadnje vuce u 100% sinhronizovanom koraku,opet kazem nisu te lamele dzaba tu,mislim da niko mudro necuti,neko je od clanova vec napisao da isto nema s tim problema,evo ima ovde dosta clanova sa mtz traktorima pa nek se izjasne,problem moze da bude u samom pocetku(dok je traktor noviji) jer su poceli u zadnje vreme te lamelice praviti sa oblogama na sebi a nekad su bile golisave,metalne kojima nema kraja,te obloge se brzo potrose ako se nevodi racuna o dotezanju i brzo stradaju jer se okrune i poodpadaju obloge sa njih,i da hoces da stavis takve iste nemogu se nigde naci kao deo pa ni u AP,samo iz fabrike izadju tako(u zadnje vreme),kao sto smo vec rekli a neki su i priznali da neznaju da se to uopste i doteze,skola se placa a sad kad su stavili nove i kad budu kontrolisali tu nema kraja,kao sto ti je i clan Panonstib napisao.....mnogo toga u zivotu moze,al dal je dobro.......vreme ce pokazati,i moj segrt je jednom prilikom dok sam jos radio u servisu uzeo vilasti kljuc 18 i odvrce sraf 10mm sa 17 glavom,kad sam ga pitao sta to radis on je rekao,pa vidis da moze.......dok neopizdi rukom

Ja licno neznam kom je traktoru 101% uskladjen odnos prednje vuce sa zadnjim tockovima... Kolik ja znam prednja vuca vrti nesto brze od zadnjih tockova i tako bi to trebalo.. Zasto onda prednja nesme da se koristi u transportu,bas zbog toga...

Jel svi rusi imaju te lamelice da proverim i ja moje?
Zoki ti si car ! Ni meni nije trebao sigurnosni ventil na centralnom grejanju sve dok nije proključao.
Ako ja gledam u kotao-tj. manometar-ne treba ventil sigurnosti,pa tako i sa Rusom neću vaditi panjeve da bih nešto pokrjao.
Po savetu da se preselim u kotlarnicu?

Pre nekoliko godina meni je na 892 otkazala prednja vuca.Zadnji slajfuju ,a prednji nikako.Aj da vidimo sta je u pitanju ,sve lepo radi samo se ne okrece kardan od tog srednjeg kucista ka prednjem mostu,Mi rastavimo to kuciste i tada smo prvi put videli te lamele.misleci da ne valjaju mi kupimo nove i namontiramo. Medjutim kada smo uporedili stare i nove lamelice nikakve razlike nije bilo u istrosenosti,pa smo onda uzeli onaj prirucnik gde je lepo pisalo sta treba uraditi kada se to desi,tj samo dotegnuti onu maticu i to je to,i od tad nisam imao problema sa tim

Kod nas u selu niko nema te lamelice, barem 80 posto rusa ih nema sigurno, nikom jos nije crkla prednja vuca zbog toga, te lamelice su prica za malu decu, jedan rus ih nema u mom dvoristu oko 25 god. a drugi preko 10god.

a primera radi u cizmi se razleti lezaj,i deo podleti pod prenos...garant staje tocak-gde je najslabija karika...kada ima lamelice...i kada nema...? ja sam dva puta raspakivao kuciste,al mi nije palo na pamet da vracam bez njih.

Jeste ali se to desi mozda jednom u 15 god, a koliko si vremena ustedeo samo sto nisi jednom ili dvaput dotezivao lamelice ili nedaj boze da te izda prednja negde u ataru.

a koliko to treba vremena da se odviju 4 srafa,makne kardan u stranu,izvadi rascepka i sa 27 kljucem dotegne matica,treba ciiitava vecnost........

Briga mene, ja sam samo izneo svoje iskustvo, vi kako ocete, do sada sa tim nismo imali problema i koliko mislim jos dugo ce to tako izdrzati.

Kod nas u selu niko nema te lamelice, barem 80 posto rusa ih nema sigurno, nikom jos nije crkla prednja vuca zbog toga, te lamelice su prica za malu decu, jedan rus ih nema u mom dvoristu oko 25 god. a drugi preko 10god.

vidim da imas dobro pamcenje kad na tvom rusu to stoji vec 25 godina a ti imas 27.mislim...........poslacu ti za rodjendan vilasti kljuc 18.

a primera radi u cizmi se razleti lezaj,i deo podleti pod prenos...garant staje tocak-gde je najslabija karika...kada ima lamelice...i kada nema...? ja sam dva puta raspakivao kuciste,al mi nije palo na pamet da vracam bez njih.
U čizmi se razleti ležaj i točak staje sigurno to se slažem... A šta ćemo sa drugim točkom i diferencijalom?

Nazad
Vrh