MTZ Belarus

Pa to je malo uzorano. Ja sa rusem 1025 i plugom leopard 3x35 izorem jutro za 45-50minuta na 28-30cm dubine i da napomenem da je ugareno na 10-15cm pa sad kako se izračunava kolko sam brzo vozio.

Danas kod prijatelja se radilo ubacivanje rezervara na 1221, ubacio je jos 2 rezervara sa leve i desne strane.
2x60l+135=255 litara, sad moze celi dan da ore
Slike cu pokusati da stavim
Obavezno stavi. Danas samo poorao 8,5 kj+ 6-7 redi na njivi blizu kuće ali nisam smeo vise jel sam verovatno na isparenjima došao kući u 6 I 45 sam ubacio plug u brazdu a u 16,00 krenu kući zahvat pluga je 3x40. 8,5 kj u ritu .

ista je snaga.kod nene vuče bez problema 3*35a sa 2*35se zajebava u svim uslovima i na svakom tipu zemlje kod mene 2 brazde ne može da vuče samo u 9 brzini

Na klipu od volana,tj. tockova se pojavio luft.Da li da skinem klip i one jabucice koje ulaze u njegove krajeve i odnesem kod nekog majstora koji radi remont spona ili ima da se kupi taj izmenjivi deo koji ide na krajeve klipa? Nadam se da razumete sta pitam. U pitanju je ravan most
Evo slika

to se lako remontuje,tu ide GE30 lezaj ili plivajuca caura,kako hoces da je nazoves,to mozes i sam da uradis

Je l' taj lezaj "GE30" neki standardan i ima u bolje snabdevenim radnjama auto delova ili treba da se naruci u nekoj od specijalizovanih radnji MTZ?

Klasičan klizni ležaj
ge30.jpg
ge301.jpg

Kod mene na rusu ta mazalica ne moze da probije. Stavim novu mazalicu ono opet isto. Poprskam WD i opet isto nece da popusti. Ali nema lufta. Da rasturam ja i da vidim sta se desava tj da vidim sto nece mazalica da probije ili da ostavim tako? :osmeh:

previse cesto si podmazivao pa od silne masti je zardjalo jer na tom lezaju imaju kanali mali i rupica gde prolazi mast pa su ti ti kanali i rupica puni rdje i prsine i nemoze da prodje,rastavi ocisti sastavi i onda podmazi

Rasklopite kada imate vremena i očistite rupe za podmazivanje na spoljnom prstenu ležaja i taj kanal koji ide duž spoljnog prstena ležaja.
Ipak su ovi mladji brži od mene. :ppozdrav:

Bolje to rasklopi i ocisti da mozes da podmazes.... Moze li neko da mi kaze gde se ispusta ulje iz Hidraulike na 820??? Danas malo zagledao ali nisam nesto detaljno...

Nije tema al ajd ,kad sam kupio mahindru znate sta sam prvo uradio!Povadio rukavce i namazao aksijalne lezajeve na istim vrlo malo je masti bilo a mazalica ne moze da dodje do njih jer naj pre izbije gore.Eto mozda ce nekom znaciti,mada mnogi i ne znaju da postoje ti lezajevi a kad odu jaooooo kuku lele strugari glodaci i ode pola subvencija za popravku:haha:CIRO brate potrudi se jbt ako to ne znas dzaba ti majstorluk sa hodraulikom i poluosovinama:haha:

ciro,imas gore cep koji odvijes s 22 kljuc,gurnes crevo od po cola i srknes i gurnes crevo u kantu,isto kao sto izvlacis komsiji nocu naftu iz bureta:osmeh:

Nazad
Vrh