MTZ Belarus

U Agropanonci je uvek neka akcija :osmeh: konkurentnost je velika pogotovo od kad se pojavio YTO na nasem trzistu mislim da je prodaja rusa znacajno smanjena! pa moraju da motivisu ljude

Juce stigao kod mene u komsiluku jedan nov 82.1 .Kaze mi drugar sto ga dovezao,kada su ga probali u Agropanonci njemu su bile krive obe prednje felne,jednu su mu komplet zamenili , a drugu su ispravili.kada su namontirali kaze drugar smrdi neka farba,kada je pipnuo felnu kad ona sveze zafarbana :D .Ovako traktor mi se bas svidja i dosta se lako salta iako je jos nov ,dok kod dugog komsije koji je doterao isti traktor posle sajma menjac dosta teze ide

eeee one stare 82 su bili traktori... i kvalitet je bio drugaciji ovo danas nista ne valja, odem u rumu na vasar da kupim krajeve poluga kad sam vec na vasaru i prodavac ima nove i polovne one stare, pitam ja posto ti ti stari kaze on neku cenu sve u svemu duplo skuplji od novih pa ti izvoli, a novih sam se namenjao samo se krive ko kifla :osmeh: uzmes cekic od 5 kila pa ispravis al ne vredi....

ma sve drukciji materijal nema price cak i farba j..... kevu kod mene na taloznoj solji farba drzala dok nije procurilo tanko ko iglom izbuseno kad sam poco strugati 2 cm u stranu rupa od 8 mm istrulilo

Ja skoro menjao vodenu pumpu reko ajd necu da remontujem moju, i odem kupim kad rupe ubusene ukoso ne moz da se montira, jos nisu ni gde treba da jesu, liv katastrofa, vratim se nazad u prodavnicu covek mi stavi 10 pumpi ni jedna ista nije sto se finalne obrade tice, mozda se zapili kad su pravili :osmeh:

samo guma mirise, a to se moze lako zamenuti i eto novog, a motor prepakovati ofarbati eto starog...

- - - - - - - - - -

a isto i felne se prefarbaju...

Evo nacina na koji smo resili takoreci problematiku malog rezervoara za gorivo na 1221.3. Mozda nekom zatreba. Kapacitet je sad 200l, dodatni rezervoar je zapravo desni od manjih belarusa tipa 820 i ostalih sa njegovim fabrickim nosacima i opasacima.
47yo.jpg
[/IMG]
k6nm.jpg
[/IMG]
wrbd.jpg
[/IMG]
xj9r.jpg
[/IMG]

kompresor je izmesten sa leve strane:
4npi.jpg
[/IMG]

Kako se pretace iz velikog u mali?

Sipanje ide kao i do sad u postojeci rezervoar, a gorivo se preliva u mali rezervoar direktno. Crevom je povezano od mesta gde je slavina na fabrickom rezervoaru (izbacena slavina i stavljen holender sa crevom do malog) a mesto gde je crevo povezano na malom rezervoaru je ono sto bi trebalo da mu sluzi za odusak u standardnoj izvedbi... vidi se crevo na slici ono crno sto se nalazi malo iznad centrifugalnog filtera za menjac....i iz malog vuce gorivo uvek... Nikakvih komplikacija nema, kakva crna kanta.... probano u radu i odlicno funkcionise...

Danas u oranju prednja vuča se sama ugasi pa posle nekog vremena upali I tako cima cello vreme ,ima li neko ideju odakle da počnem tražiti kvar,verovatno je struja u pitanju,

Danas u oranju prednja vuča se sama ugasi pa posle nekog vremena upali I tako cima cello vreme ,ima li neko ideju odakle da počnem tražiti kvar,verovatno je struja u pitanju,
Otvori onaj deo gde se pali prednja vuca imas releje otisla ti zica koja donosi + na releje ja mislim da je sive boje pa skini bocni tapacirung kod volana sa desne strane preseci tu zicu i prikljuci je na drugi + sa kontakta i resen problem ako nisam dobro objasnio pitaj pozdrav.

Imam još jedno pitanje aa to je u vezi ulja koje se nalazi u diferencijalu,kod mene stoji između dve crte tj samo je pokrivena 1/4 onog prozorčeta za kontrolu. Da li je to dovoljno I koje ulje doliti tj kako da znam šta je sipano u fabric ili AP? Baš mi se ne menja komplet ima 45 lit.

Danas ceo dan oko masina... Ujedno sam postavio i rotaciju na Belarusa... Napravio drzac i sve to montirao...

evo kako je sve to ispalo pa vi malo prokomentarisite... :osmeh:

img2192.jpg

img2189.jpg

img2193.jpg

Nazad
Vrh