MTZ Belarus

Drugari imam neke dileme te molim za savet. Da li 1025.3 sa 110ks vredi 4.000 evra vise od 1025 sa 105 ks? Normalno da je svaki konjic dobrodosao ali u ovim smutnim vremenima mora se misliti i o svakom evricu. Ima li neko iskustva sa ova dva traktora. Posao bi mu bili radovi "na crno" oranje, setvosprem itd i naravno nesto transporta. Kako se nose sa trobrazdim plugovima ravnjacima, kako sa obrtacima i kolika im je pouzdanost generalno. Zemlja mi je u juznoj Backoj i nije preterano teska za obradu osim ako je godina bas nesrecna. Ukoliko se na 1025.3 mogu vise osloniti po pitanju pumpi, curenja ulja i ostalih bolesti od kojih MTZ pati mozda bi i rizikovao 4.000 vise. Sta mislite?
Kod nas u selu ima 3 kom 1025 i 3 kom 1025.3, obicne desetke su se za sada dobro pokazale, ali moje misljenje da je ovad drugi bolji, nisam siguran da li su mu iste brzine ko na obicnom, ako nisu onda je bolji, ima elektronsku blokadu ili automatsku sto je jako dobro za oranje a i video sam kako rade, dosta brze od mene, generalno je traktor jaci, ima samo jednu manu a to je filter jer svakog dana moras sa sobom da nosis jos jedan pa da menjas.

Kod nas u selu ima 3 kom 1025 i 3 kom 1025.3, obicne desetke su se za sada dobro pokazale, ali moje misljenje da je ovad drugi bolji, nisam siguran da li su mu iste brzine ko na obicnom, ako nisu onda je bolji, ima elektronsku blokadu ili automatsku sto je jako dobro za oranje a i video sam kako rade, dosta brze od mene, generalno je traktor jaci, ima samo jednu manu a to je filter jer svakog dana moras sa sobom da nosis jos jedan pa da menjas.
jaci jeste,moze da radi istu operaciju za brzinu brze nego obicni 1025...turbina mu daleko vise"svira",ali ako treba da se menja,svira i u novcaniku gazde,posto je dosta skuplja nego kod obicnog...dizne takodje.sto se tice curenja...to je ruska sklepotina,skoro sam gledao jednog.3 i za nepoverovati gde sve curi...razvodnik,menjac,pa i monoblok.i sto kaze kolega Sinisa-kojeg ubodes...

Jedno pitanje za poznavaoce Rusica.
Izbacuje mi menjac iz sporog podrucja, ne mislim na ono sto u svim brzinama uzporava i ubrzava za 25% , nego bas na one 3 spore brzine. Menjac je sinhro, ili kako ga vec zovu, na 920-ki. U one 4 brze ide dobro i tu nemam problema (osim sto je raspored brzina izuzetno glup, al aj dobro sad), dok cim ubacim u one 3 spore i malo ga opteretim iskoci i ode u prazan hod.

Zelim da za 82.1 zakacim lifamov silo kombajn , imateli neka iskustva , nasta obratiti paznju itd , da napomenem ja jos nikad nisam ukljucio kardan na mtz .......... nisam imao potrebe

Treba mi pomoć uvezi curenja ulja na belarusu 820.Ispod menjača ima neko deklo tj limić koji ima neku rupu od cca 6mm na kojoj se pojavilo curenje ulja priliko stanjanja na nekoj nizbrdici.Ukoliko neko zna štaje molio bih za komentar unapred zahvalan.

Dali u ko ima Belarusa 320, i kakvo mu je iskustvo sa tim traktorima ? Čujem da će biti na sajmu u Novom Sadu pošto mi treba traktor snage između 30 i 35 KS sa duplom vučom , pa mi treba malo informacija,

Za iskustva ne znam, ali imas dosta snimaka na Youtube, gde mozes videti koje poslove ovaj traktor moze da obavlja i kako se ponasa.

wp20130831007.jpg
wp20130901003.jpg
Ceo dan vozio ravan most u silazi i mogu va reci kao da sam terai mali tenk a ne traktor... :) Dosta stabilniji, bolje vuce...

Ako je to ta cijena onda je to preskupo ipak traktor te snage može služiti kao pomoćna mašina tako da postavlja se pitanje kako vratiti te pare sa nekim sitnim uslugama.

Ne bih se slozio da nije stabilniji, dosta je stabilniji od cizmasa ali da bolje vuce u to nisam siguran jer samatram da je kao traktor prelagan jali mu jedno 1000-1500kila tezine onda bi bio azdaja :osmeh:

Nazad
Vrh