MTZ Belarus

Pošto planiram da ove godine Agrijinu pneumatsku sejalicu zakačim za 82.1 interesuje me sledeće:
1.Kojom brzinom sejete i pri kolikim obrtajima motora i sa kojim položajem kardanskog prenosa(540 ili 1000)
2.Na koliko je naštelovan unutrašnji razmak između dva zadnja točka
Sve ovo isto me interesuje i za prskalicu...
Po ovome kako sad kod mene stoji fabričko ulagači će mi ići tik uz spoljnu ivicu točka.To mi se nikako ne sviđa pa zato i pitam koliko da ih skupim.

Pošto planiram da ove godine Agrijinu pneumatsku sejalicu zakačim za 82.1 interesuje me sledeće:
1.Kojom brzinom sejete i pri kolikim obrtajima motora i sa kojim položajem kardanskog prenosa(540 ili 1000)
Po ovome kako sad kod mene stoji fabričko ulagači će mi ići tik uz spoljnu ivicu točka.To mi se nikako ne sviđa pa zato i pitam koliko da ih skupim.

Ako ti moze nesto da pomogne ja sam sa 952 sejao na 540, brzine nam nisu iste pa necu ni da ti govorim.
Razmak izmedju tockova je bio od sredine, do sredine gume 2000mm

Pa ja sam gledao godinama kako seju sa mtz i nikad mi se ta setva nije sviđala.Suviše blizu je spoljni trag zadnjeg točka od ulagača semena,a opet jako daleko od ulagača do sredine sejalice.Sutra ću ja to da razmerim i da stavim zadnje gume da njihova sredina bude tačno na sredini između dve baterije.Naravno ako bude moglo da se toliko skupi.

Da li neko zna , da li digitalni merac rs na rusu brze vrti sate od manuelnog i za koliko, recimo na uzorku od 100 rs?

Ja sejem na 1000 obtaja, isto Agrija sejalica cetiri reda, obrtaje motora u toku setve su mi 1100-1150 i prezadovoljan sam i potrosnjom i ostalim ucinkom, sirinu tockova nisam dirao, 1000 obrtaja koristim samo za setvu prskam sa 540! E da ranijih godina sam sejao na 540 ali onda mora veci gas za kojim nema potrebe!

Pa ja sam gledao godinama kako seju sa mtz i nikad mi se ta setva nije sviđala.Suviše blizu je spoljni trag zadnjeg točka od ulagača semena,a opet jako daleko od ulagača do sredine sejalice.Sutra ću ja to da razmerim i da stavim zadnje gume da njihova sredina bude tačno na sredini između dve baterije.Naravno ako bude moglo da se toliko skupi.
Svasta cu cuti Diklofen jos...nemoj i ti pocinjati ko neki,(gledao godinama kako seju sa mtz i nikad mi se ta setva nije sviđala)delujes mi ozbiljan covek...mtz moze da seje na 70 redovi u bilo kojem razmaku tockova,znaci poluosovina moze da viri samo za debljinu prsta iz celjusti,a moze i da se skuplja do same kabine...al onda muke u blatu.naravno ako mislis sejati na 50 i slicno-ovaj moj post biva pogresan od samog pocetka.

- - - - - - - - - -

Diklofen u temi pneumatske sejalice imas sliku setve sa mtz,da vidis da "pre nisi gledao dobro na setvu sa mtz",

Pa sto sejes ako ti se nesvidja setva sa MTZ?

- - - - - - - - - -

Potrosnja 10 do 12 litara sa 756 a sa 757 nisam merio sa njim godisnje ako uzorem 1,5kj a nekad ga uopste ne kacim eno ga u oglasima ceka kupca.

Ja sam ove godine imao sa MTZ 920 i IMT 756.30 imao potrosnju oko 11-12 litara po jutru, dobro kod nas je i teza malo zemlja.

Diklofen 6 kornjača na 1700 obrtaja motora i na 540 obrtaja kardana što se tiče setve, sa četvororednom sejalicom za dana ćeš posejati 20-25kj uzavisnosti od broja parcela i imaćeš lepo posejano.

Kad vec pricamo o zarezu kod mene tog zareza nema 1000000000000000%.... Ja ga uvek vracam gde je bio ali zareza nema uopste gledao 100 puta.... Znam da na Vladimirca ima zato sam obracao paznju prilikom ciscenja ali nema zareza... :sta:

Ma gledao sam snimak ali kod mene toga nema ili sam ja corav.... :sta:

Ćiro, nije bilo ni kod mene ali kada su došli majstori iz AP da urade 1. servis onda su mi objasnili i pokazali kako se rastavlja i sastavlja a pre toga su šafcigerom "zagrebali" zvono i kućište i od tada ima ZAREZ:ppozdrav:

verovatno kad cistis centrifugu struzes kao sivonja pa si i taj zarez ostrugao :osmeh:

Jaoj druze ja grebem kao sivonja... :haha: Pa kod mene ulje nema kad da se razradi koliko cesto menjam.. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Kameni,sutra cu bas da rastavim opet i detaljno da pregledam mozda sam ipak propustio nesto... Ako nema sta da radim???

Nazad
Vrh