MTZ Belarus

Ja sam cuo ovo, ja sam cuo ono...
A sta vam je tesko da prilikom svake zamene ulja operete filter!? Ne treba ni 15 minuta!!!

Ili traktor malo sati radi godisnje ili ti se filter ne okrece. Pri svakoj zameni mora bar malo da ima nalepljeno prljavstine.:sta:
Radi malo za oko 7 godina ima 1750 sati :)...glavni posao mu je oranje,tanjiranje(od prosle godine),vuce prikolice a grabuljanje i kultiviranje deli sa imt-om,a ponekad i imt ore sa njim.
Bilo je malo prljavstine ali mislim bas malo..dovoljno je bilo samo zaroniti u naftu,malo promuckati i to je to.
Okrece se filter ,svaki put kad ugasim motor nakon sto je ugrejan cuje se zujanje filtera.
Ulje menjam redovno i to nakon nekog posla cim ugasim motor tako vrelo ulje ispustam,ostavim 2-3 sata da se iscedi do zadnje kapi i sipam novo ulje ::osmeh:

Ja cistim obavezno kod svakog menjanja ulja. Arkadije, nije moguce da nije bilo nista. Mora da bude makar pola milimetra, ili kao sto Ares kaze da ti nesto ne funkcionise.

Ja kad sam kupio 820 odmah sam zamenio ulje i ocistio centrifugalni... Ulje menjam obavezno na 100 sati (sipam Galax 15w40 super long) i sad kad sam zamenio ulje posle 100 sati nije nista bilo u centrihugi a ulje je posle 100 sati skoro kao kad je i sipano ne pocrni... Ja obavezno stalno perem fentrifuku i uvek menjam filtere na svakih 100 sati... :bravo:

Ja danas oprao moj centrifugalni filter.Ono zvono unutra sam spaklom morao da gulim,strasno sta se natalozilo.

Aco nemoj špaklom da čistiš centrifugalni pošto nije dobro metalom derati po filteru , uzmi parče drveta ili plastike i sa tim ostruži tu grubu prljavštinu a posle ga operi naftom.

izgleda ce prije biti da na poklopcu nema nista...... ja cistim na svakih 200 sati pa bude a ne za 6 godina......treba smanjiti ribu ili povecati oci....
:haha:... Pre nego sto sam (kao) cistio filter,pitao sam jednog majstora koji dugo vremena radi u zadruzi kako se to radi..i on mi je pokazao na rusu u zadruzi da skinem taj poklopac pogledam sa unutrasnje strane i to je to... Snimak na prethodnoj strani koji je Lala postavio objasnjava sve(sad sam ga odgledao redom :D ) ,znaci ja sam skinuo poklopac samo:haha: ::sramota:: ...mozda i ne nadjem filter od prljavstine::lose::
Bogami cu ovih dana to odraditi!!!

Joj druze nemam reci... Stvarno za 6 godina i 1600-1700 sati neznam kako ce da izgleda taj centrifugalni filter.... :sta:

:haha:... Pre nego sto sam (kao) cistio filter,pitao sam jednog majstora koji dugo vremena radi u zadruzi kako se to radi..i on mi je pokazao na rusu u zadruzi da skinem taj poklopac pogledam sa unutrasnje strane i to je to... Snimak na prethodnoj strani koji je Lala postavio objasnjava sve(sad sam ga odgledao redom :D ) ,znaci ja sam skinuo poklopac samo:haha: ::sramota:: ...mozda i ne nadjem filter od prljavstine::lose::

Arkadije, ti si stvarno hrabar čovek. Kad budeš čistio i prao slikaj pa postavi, verovatno ima još korisnika MTZ traktora koji su kao i ti bili u zabludi da su oprali filter ulja a i da vidimo koliko su bile debele naslage posle 6 god :ppozdrav::ppozdrav:

Ja hteo da napisem da si izgleda samo poklopac skinuo, pa odustao, reko ima da me oblatiš, kad gle stvarno! :haha: Bogte, sreca da sam metno onaj snimak, inace nikad ne bi očistili filtere ulja! :ideja:

Nazad
Vrh