MTZ Belarus

koji laže :osmeh:
druže sve ima svoj vek,kad nešto crkne zameni,možda je samo davač u pitanju
nisu ni mehanički večni....
meni se desilo da je mehanički sat za pritisak ulja zaglavio na 4 bara,ceo dan sam radio i tek kasno u noć kad sam došao kući i ugasio traktor vidim da se ne vraća....

Lepi ne pokazuje,a sa davacima sa rusima smejurija.Pre jedno 5 g otprilike odem ja u ap po davac kaze prodavac ima tri vrste ja uzmem sve tri i nijedan nepokazuje kako treba i tada sam ugradio onaj za zicom obican

dali ima potrebe ili nema za tim satovima to znaju oni koji teraju takve traktore,znam mnogo vlasnika koji su USIJALI motore na 80 stepeni jer su verovali tom divnom i prelepom satu,sat za sada radi al neprecizno,to sam tek video ugradivsi mehanicki jer mi je od samog starta bilo cudno sto za 3 minuta rada nabije 80 stepeni,kad sam stavio mehanicki na elektricnom 80 a mehanicki 60,na elektricnom80 a mehanickom 80,na elektricnom 80 a mehanickom 90,tek preko 90 stepeni elektricni krece dalje......tako da dva sata netraze leba,sto se tice pritiska ulja rade oba sinhronizovano
@ruja82,nisu kineski nego indijski,to nije isto..........:haha:,uzeo sam te satove zbog nocnog osvetljenja jer ruski mehanicki satovi to nemaju(za temperaturu)

Danger kako si povezao satove da rade paralelno?tj ako možeš slikaj tamo gde si spojio sa postojećim .
I ja bih stavio ove indijanske nešto mi sumljiva ruska elektronika.

30vm1rk.jpg

29c9ukp.jpg

sto se tice temperature izvrnuo sam davac koji pali lampicu(sta ce mi,kad se ta lampica upali vec je kasno....) i uvrnuo od mehanickog sata sondu koji je odmah pored davaca koji tera njegov prelepi sat,tako da su jedan pored drugog i mere istu temperaturu(a i nema mesat za drugu opciju),pritisak ulja sam uzeo sa zadnjeg blok cepa na hladnjaku ulja gde je magistrala od ulja,na svim cepovima je ulje,mislio sam da cu moci tu negde da uzmem temperaturu vode al nisam imao srece jer nisu ostavili cep za vodu(antifriz)

Ima isto i kod nas u selu takav 892 sa ojacanom sasijom, velikim gumama, ali ima male tegove. Ja mislim da izmedju 892 euro-lux i standard samo razlika u tegovima.

Ma bog ce ga znati vise sta je razlika.... Kad sam se raspitivao za nov traktor rekli mi da je razlika u sasiji,tegovima,sedistu... Sad neznam ni sam vise...

Ovaj 892 je od pre desetak dana kod corica,covek iz susednog sela dao 892 i jos novaca za veci traktor.

Nazad
Vrh