MTZ Belarus

Ево овде!Кугла ми дође поред колена.
6h6ge0.jpg

Moras skinuti tu rucicu da bi je iskrivio??? Nisam zagledao jer se tesko skida??? A meni i treba malo gimnastike prilikom promene brzina... :haha:

Аутогеним апаратом угријеш и направиш угао који ти одговара да не удара у ручице хидраулика,САМО ПАЗИ обезбеди заштиту тапацирунга да га не запалиш бренером!

Moj otac je isao do Baje zbog raonika za Kuhn i opet su nas izasli jeftinije (sa placenom carino, PDV-om) nego da smo kupili ovde. Izvinjavam se za :off_topic:

A ja sam se danas bavio "ruskom elektronikom" pa sam prešao na analognu tehniku. Što je sigurno, sigurno je
fotografija0265.jpg
[/IMG]
Sa noćnim dizajnom :osmeh:

Dobro odradjeno. To si uzeo original satove od starijih modela?

frenki, upravo tako. Još od garancije sam imao problema sa tim elektronskim satovima, ceo dan radim temperaturu "zakuca" na 80 stepeni i sve je OK dok na pr,; ne upalim svetla ili ventilator u kabini onda počne "divljanje" manometra za ulje i temperature. Ulje ode skoro na nulu a temperatura na preko 100 i to se dešava sinhronizovano.
Ali ne uvek, imao je neke svoje "bubice". Ugradio sam ova dva sata a da nisam poništio postojeće el. pokazivače.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

frenki, upravo tako. Još od garancije sam imao problema sa tim elektronskim satovima, ceo dan radim temperaturu "zakuca" na 80 stepeni i sve je OK dok na pr,; ne upalim svetla ili ventilator u kabini onda počne "divljanje" manometra za ulje i temperature. Ulje ode skoro na nulu a temperatura na preko 100 i to se dešava sinhronizovano.
Ali ne uvek, imao je neke svoje "bubice". Ugradio sam ova dva sata a da nisam poništio postojeće el. pokazivače.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Takodje sam tako uradio...mnoogo sigurnije radim od onda-a poznanik je menjao ceo veliki sat,oko 180 eura mislim da rece,pa opet muke...ovako za male pareimas pouzdano merenje.jedino bih ti preporucio da obavezno ispitas(ako nisi) u vodi preciznost sata za temperaturu.

srđan7 nisam ga isprobavao u vodi ali neki dan sam išao da zatvaram vlagu pa su oba sata pokazivali istu temperaturu +-1,2 stepena i sad nema nerviranja i nervoze. Drugar mi je dao jedan savet dok su me zezali ti satovi: ZALEPI IZOLIR TRAKU NA TA 2 SATA I VOZI MIŠKO.........bez nervoze!!!:sta::haha:

ima dva izvoda za temperaturu
naprijed i nazad i uzima prosjek

- - - - - - - - - -

najbolje stavit na 4 klip nazad i onda dobijaš najveću temperaturu u traktoru

Za ulje mi je jasno, samo gde si prikopcao za temperaturu ako nisi ponistio postojecu?
Na jednom traktoru na strugu pravio T komad na glavu sto se uvrce-za oba sata,a na drugom uvrnuo sondu u izlaz za grejanje kabine(onaj liveni deo),tu sam skinuo onu malu slavinicu dotoka antifriza,a dalje na crevo sto ide u kabinu postavio otvaranje i zatvaranje grejanja.za sve se nadje nacin,samo malo posmatranja i volje.

- - - - - - - - - -

Na jednom traktoru na strugu pravio T komad na glavu sto se uvrce-za oba sata,a na drugom uvrnuo sondu u izlaz za grejanje kabine(onaj liveni deo),tu sam skinuo onu malu slavinicu dotoka antifriza,a dalje na crevo sto ide u kabinu postavio otvaranje i zatvaranje grejanja.za sve se nadje nacin,samo malo posmatranja i volje.
MOze i ispred termostata sto kaze Clan Pankin,busi se aluminiumski deo,reze navoj i uvrce u isti...

ima dva izvoda za temperaturu
naprijed i nazad i uzima prosjek

- - - - - - - - - -

najbolje stavit na 4 klip nazad i onda dobijaš najveću temperaturu u traktoru

nema kod rusa nikakvih proseka merenja........na glavi je za temperaturu a napred na kucistu termostata je za crvenu lampicu ako se pregreje......

Za ulje mi je jasno, samo gde si prikopcao za temperaturu ako nisi ponistio postojecu?

Za ulje mi strugar napravio mali "distancer" ( ima svrhu T razvodnika) i u njega sam uvrno bakarnu cev i postojeći el. automat

A za vodu nisam dirao onaj postojeći na glavi iznad 4 cilindra, već iznad termostata postoji automat za "kritičnu" temperaturu koji sam izvrnuo i na njegovo mesto preko reducir niple uvrno kapilarnu cev od termometra!
Izvinjavam se, ipak sam poništio taj automat "kritične" tem. ali mislim da da on u ovom slučaju nije ni važan jer njegov zadatak je da upali lampicu kad tem. dostigne možda i celih 120 stepeni :sta:

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Ha!!!eto napokon famoznog odgovora na pitanje zasto su konstruktori ostavili prazan prostor koji je na prvi pogled bio grub previd...

stvarno ne razumem,pored onog lepog elektičnog kombinovanog sata ubacuju se još dodatni mehanički,po meni bez potrebe...
ja lično čak i više volim električne i gde mi crkne mehanički ubacujem električni,nisu ništa manje puzdani ....

Nazad
Vrh