MTZ Belarus

da mada je potrebno napraviti silaz ka reci da je dostupan traktoru...kroz moje selo protice Sava i Lukavac,manja reka...ali velika usteda,pogotovo u vremenu i radnoj snazi..ja imam takvu masinu samo manjeg kapaciteta,napravio sam da je okrece el,motor u koritu punom vode.tako perem krompir..izvinite na :off_topic:

Jedno pitanje za poznavaoce mtz-a? Da li je moguce na mtz 820 sa ravnim mostom staviti uze gume za medjurednu obradu na primer za spartanje i prskanje kukuruza

Koliko sam zapamtio za ravan most nema felni za medjurednu obradu ali nisam 100% siguran reci ce ti vec neko ko je bolje upucen u to...

Fabricke uske felne-tockovi za medjurednu obradu za 820 ravan most se ne uvoze. Na forumu je bio 892rm sa uskim gumama, koje su secene i varene od redovnih felni.
Da li neko zna ima li sanse napasovati uske felne od nekog drugog proizvodjaca bez varenja i brusilice? Kod mene jedan domacin ima na 1025 uzane gume, video sam ga sa vucnom prskalicom, ali sad ne mogu da se setim da li je ravan ili grbavi most.

A kako onda,mora tocak da se skida ili kako vec?Budi drug pa pojasni.
Aj bicu drug:osmeh: na mom rusu nije gramerovo sediste jednostavno,skinem poklopac koji je ispod serista uzmem kratak srafciger odvrnem plovak malo ga zakrenem i izvadim.Uzaludan trud dva puta sam ga menjao nikakve vajde dok su puni rezervari i nekako ali kad se na pola treba pola dana da utvrdis kolkiko imas goriva,ja sam to resio tako sto sam na drugi rezervoar napravio cep nasao na odpadu od auta cev i cep original prosekao rezervoar i zavario tako da sad na odba rezervoara imam otvor,sa cepovima naravno

@grunt Nerazumem cemu stavljanje otvora na drugi rezervoar samo zbog merenja goriva u tom rezervoaru kad ti rezervoari funkcionisu na sistemu spojenih posuda. Ako su obadve slavine uvek otvorene kolko ima nafte u jednom uvek tolko isto ima i u drugom. Kad nebi bilo tako onda bi i fabricki meraci morali da budu na obadva rezervoara a ne samo na jednom.

Jedno pitanje za poznavaoce mtz-a? Da li je moguce na mtz 820 sa ravnim mostom staviti uze gume za medjurednu obradu na primer za spartanje i prskanje kukuruza
Ja sam stavljao uske gume,i to za potrebe transporta na 1025,al sve je to slicno,moze na bilo koji belarus.prelistajte malo unazad,ima i slika.

Mi smo na 952 rm stavili uske gume napred 8,25R20, a nazad 13,6R38. Ali ne na njegove felne nego smo uzeli prednje felne od ovih sto dolaze sa lomljenim mostom a zadnje od 52-jke.

I ja sam čuo da se neki vlasnici Belorusa žale da je tanko to crevo kojim su oba rezervoara spojena i da ne može istom brzinom da se puni desni rezervoar sa brzinom potrošnje iz njega. Onda se dešava da u oranju merač pokazuje da nema goriva, a u stvari ima još u drugom rezervoaru...

Ja sam od skoro u igri sa belarusima ali evo šta sam doživeo.Da bih sipao aditiv za dizel gorivo zabo sam pumpu u levi rezervoar i ispumpao ga skroz.Pošto nisam imao aditiv odem do pumpe da kupim.kad sam se vratio reko ajde opet da probam da ispumpam taj isti rezervoar.Ispumpao sam još najmanje 30 litara.Kad sam to ispumpao sačekao sam još 10min i opet uspeo da ispumpam neku količini.

I ja sam čuo da se neki vlasnici Belorusa žale da je tanko to crevo kojim su oba rezervoara spojena i da ne može istom brzinom da se puni desni rezervoar sa brzinom potrošnje iz njega. Onda se dešava da u oranju merač pokazuje da nema goriva, a u stvari ima još u drugom rezervoaru...
Ja nisam cuo,ali znam...na novom je tako,stariji tipovi imaju deblja creva.na neki nacin je to i dobro imati tanje crevo,jer ako se na njivi ugasi traktor,pustis minut,upalis ga i znas da ces sigurno imati nafte da dodjes do kuce...

Ja imam isti problem na 1025. Vec drugi put mi se to desava.npr kad orem sa plugom obrtacem dok orem na desnu stranu sve je ok.Kad pocnem na levu prvih 100m je ok a onda traktor pocinje da gubi snagu ustvari nema dovoljno goriva a crevo koje spaja dva rezervoara je tanko. Kad sam dosao kuci ispostavilo se da sam imao oko 50litara. Jedino resenje je staviti deblje crevo ili stalno ici sa punim rezervoarom :)

Ma ja vise ne razmisljam,odem na njivu i treba da gledam u nebo koliko imam goriva ma bezi bre.......Ovako sam spokojniji u svakom momentu znam koliko goriva imam u svakom rezervoaru a pogotovo od kad je stigao prevrtač:ppozdrav:

Nazad
Vrh