Pa ako kupi traktor od 80 ks onda može da poveća površine...
I u mom kraju ima dosta brda, možda ne baš kao kod člana zombie, ali ima. Negde je zemlja jako teška, a negde laka. Primera radi na najvišem terenu u selu, nadmorska visina oko 300 i nešto metara, zemlja je tako laka, da IMT 539 u extra uslovima, uzbrdo, može da ore drugom brzom sa plugom 755, sa dubinom 20-ak cm, dok u nekim nižim delovima muči se i u trećoj sporoj.
Mi smo pre nego što smo kupili Case jx 60, nekoliko godina bili zagrejani za kupovinu belarusa 920. Ali, nekako mi njegova visina smetala, činio mi se da nije baš za brdovite terene. Bilo je tu i dosta drugih stvari, pa smo odustali. Kupili smo manji traktor za pare za koje smo mogli kupiti rusa 1025.
Medjutim, ja svake godine povećavam površine za po par hektara. Ako tako nastavim, biće mi potreban jači traktor od 60 ks. I ako tako bude sigurno ću se opredeliti za 1025.
zombie)
da sam na tvom mestu isto bih razmišljao, jer imam dosta teške zemlje gde se i case 60 sa plugom 756 poprilično muči (mislim na oranje oko 30 do 35 cm). A kad ti se u garaži nadje 820, onda svake godine po 2-3 ha više, i traktor se polako isplaćuje...