MTZ Belarus

Imam jedno pitanje treba da kupim rusa novog kojeg je bolje da kupim 82.1ili 820 eurolux ili 820 ravan most potrebno vase misljenje i jel ima razlike u potrosnji goriva i koji kolko trosi hvala unpred na odgovorima
Zavisi sta ce taj traktor uglavnom raditi. Ako ce ici samo u osnovnu obradu i predsetvenu pripremu onda 820.2, ako ti treba univerzalan onda je najbolja varijanta 820 Euroluks.

pocetna cena ti je dobra al zavrsna nikako,ako ces neki malo ozbiljniji lezaj to je od 4000-5000din.,a KBS NIS CODEX mozes naci za te novce,ako vec trazis jeftinije uzmi obavezno sa 11 kuglica a ne sa 10
Cena 3000 din. ceski i 3000 din. ruski,sada sam ih kupio i idem da menjam.

Ja imam problem sa menjacem na 892. Nece da ubaci u brzohodno, u sporohodno idu sve brzine, a brzohodno isto su isle sve dok ja hteo da ubacuje, nije krcao, nista se nije culo, samo jednom teze ubacio i sad nece nikako? Da li mora da se otvara menjac ili moze nekako da se nasteluje spolja?

Ja imam problem sa menjacem na 892. Nece da ubaci u brzohodno, u sporohodno idu sve brzine, a brzohodno isto su isle sve dok ja hteo da ubacuje, nije krcao, nista se nije culo, samo jednom teze ubacio i sad nece nikako? Da li mora da se otvara menjac ili moze nekako da se nasteluje spolja?
Šta je teže ubacio, u brze?

Oko 2500h ja sam prvi vlasnik. Do sad nisam imao problema kad ne mogu da ubaci udaram palicom kao u zid. A kad prihvati ide kao u sir nemam osecaj da ide tesko ili negde koci. Znaci hoce ili nece al sad vise nece.

Ako se ništa ne čuje u menjaču, onda ti viljuška zapinje. Moraćeš da izvadiš viljuške, pa da vidiš šta se dešava.

E super hvala ti. Ja ionako to ne umem da radim al dobar savet puno vredi, kad ga oteram kod majstora a on se odmah uhvati za glavu, kao neme mu pomoci (u prevodu spremaj dobru lovu) a ja gledam i nerazumem nista pa mu verujem.............. Jel se vidi ako je neki drugi kvar u menjacu, od gore kroz deklu?

kuglica zajede viljusku,napravi mali kanal ili anzec pa kad hoces da prebacis nemoze kuglica da se podigne jer se uglavi,skini patos kabine,gornji dekli menjaca,viljuske izvadi,ja sam proletos imao isti problem na svom traktoru,nisam menjao viljuske vec stavio nove opruge i kuglice i viljusku obradio pneumatskom busilicom sa konusnim kamenom,samo malo obrusi te ivice preko kojih kuglica treba da predje na viljuski i nemas brige.....usput operi na svim viljuskama te kanale u koje upadaju kuglice jer se tu nakupi svega i svaceg,i pregledaj kuglice da nisu jajaste,najbolje ih zameni,4 komada sitno novaca,i to sve za cas posla.................

Majstori su opasni... :osmeh:
Kad se skine gornja dekla može da se vidi i da ti nije otišao neki ležaj. Ako jeste, onda ide cepanje na tri dela...

E blago vama kad ste majstori. Meni to ne deluje bas jednostavno nek i majstori zarade, ja kad bih sam radio ne bi me cudilo da nesto i zaboravim unutra. Jednostavno nisam za taj posao a nesto bas i nevolim pa i onda kad moram radim ga na silu.

@techa
uradi prvo ovo kako ti je DANGER rekao , i ja sam imao sličan problem a sve riješeno za 0 dinara , malo navari , malo obrusi , razbij stari ležaj i uzmi kuglice i tjeraj

Nazad
Vrh