MTZ Belarus

Jok , nisam ni pomislio u tom smeru , da mogu zbog toga procureti.
Ja ne razmisljam , lakse mi da pitam na forumu- manje boli glava , a i plasim se da mi inteligencija ne uzvrati udarac :haha: sta mi ti predlazes

ja bih ti predložio da napraviš neke oduške , i kod mene je procirila jdena čizma , to se obavezno dešava na proljeće kada se pojavi temperaturna razlika

na onaj čep nemože da se stavi gdje se sipa ulje jer je dosta nisko , moralo bi se negdje probušiti kućište reduktora u gornjem dijelu
a da bi probušio kućište i urezao navoj moraš rasklopiti sve naprijed da ne bi špena upala tako da to i nije mali posao

znači odušak može da se stavi jedan klasični čep koji je probušen i u njega stavljen osiguraš rascjepka , ovo je najprimitivniji sistem koji funkcioniše

mene vec duze vrijeme muci jedan 952 , problem je u punjenju i to samo desnog akumulatora dok lijevi puni normalno. i to ga bez opterecenja puni normalno ali ako mu se ukljuce potrosaci onda pod lerom svijetli i padne napon punjenja ispod 13V dok na 1000 obrtaja puni ali opet ne onako kako bi morao vec do max. 13,7 V (ukljucena prednja svjetla , radna i ventilator) . prvo nije uopce punio pa sam mu promijenio regler i nakon toga se ponasa kako sam prethodno opisao, onda cijeli alternator i na kraju akumulator i tek s promjenom akumulatora se malo stanje poboljsalo ali opet ne kako bi trebalo pa je vracen stari alternator i tako sada radi. traktor je 2008 g. i on nema onu sklopku koja prebaciva na 24v prilikom paljenja vec mu je na anlaseru stalno 24V. a sve seme koje postoje na internetu su za stariju verziju pa ako je tko imao takav slucaj molio bih ga da odgovori u cemu je bio problem.

e ja sam isto takav problem imao.. 2008 god. rus..a problem mi je bio sledeci, kada sve izmerili i sve pregledali onda smo ustanovili sledece. tamo kod haube ispod kada je podignes, i tamo gde se sipa ulje za hidrauliku taj veliki rezervar. e ispred njega imas neke zice. to su ti glavni osiguraci. to sve lepo prekontrolisi i dotegni kako treba. meni je isto tako radio i majsor slucajno skontao, e od onda nemam problema.

Evo konacno da ija doteram novu masinu :osmeh:
14l3hip.jpg

16kocw.jpg

2jcbyv.jpg

2m2gt41.jpg

Jel taj noviji model skuplji od ovih kockastih kakva je kabina jel ista ko i na starijim modelima

e ja sam isto takav problem imao.. 2008 god. rus..a problem mi je bio sledeci, kada sve izmerili i sve pregledali onda smo ustanovili sledece. tamo kod haube ispod kada je podignes, i tamo gde se sipa ulje za hidrauliku taj veliki rezervar. e ispred njega imas neke zice. to su ti glavni osiguraci. to sve lepo prekontrolisi i dotegni kako treba. meni je isto tako radio i majsor slucajno skontao, e od onda nemam problema.

znam na sto mislis probao sam mjeriti i tamo je sve ok , al hebiga sad mi je sinulo da sam probao bez opterecenja ali ne i kad je opterecen.

cestitam na novom stroju!neka te dugo sluzi! super izgleda! samo daj još koju sliku kad budeš u mogucnosti

ja danas na mojoj 52ki predihtovao karter , i predihtovao filter ulja i njegov nosač , sada nema ni kapi ulja a bogani šibalo je na sve strane

dihtung glave je definitivno prosvirao pa ću morati i njega da savladam , već je počeo da brblja kao da se kompresija prebacuje iz klipa u klip
a mrsko mi dizati glavu

ja danas na mojoj 52ki predihtovao karter , i predihtovao filter ulja i njegov nosač , sada nema ni kapi ulja a bogani šibalo je na sve strane

dihtung glave je definitivno prosvirao pa ću morati i njega da savladam , već je počeo da brblja kao da se kompresija prebacuje iz klipa u klip
a mrsko mi dizati glavu
ljudi pa sta im radite kada vam odlaze ti dihtunzi toliko...drug vec treci put skida za tri godine glavu otkakao je kupio staru 82,stalno izbaci deo dihtunga napolje.a sad mu pomesao ulje i vodu...
mi menjali samo kad smo radili generalnu...

ljudi pa sta im radite kada vam odlaze ti dihtunzi toliko...drug vec treci put skida za tri godine glavu otkakao je kupio staru 82,stalno izbaci deo dihtunga napolje.a sad mu pomesao ulje i vodu...
mi menjali samo kad smo radili generalnu...

meni je uzrok hladnjak koji je puštao a nisam imao termometra i pregrijao sam ga nekoliko puta , to nemože nijedan motor izdržati

a jeli taj tvoj drugar provjeravao da mu možda nije kriv blok motora ili da je neka stublina propala ili oštećena na gornjem dijelu gdje naliježe dihtung

Ljudi nasao sam ulje u boci kompresora oko 1 decilitar, da li je to neki kvar ili je nesto drugo? Video sam da kaplje pa sam odvrnuo cep i iscurilo je.... Znali li neko sta je to?

pa svaki traktor izbaci malo na kompresor ulja a u najgorm slučaju su ti ošle karike,zato kad ti ne treba ugasi kompresor pa neće izbacivati ulje

Nazad
Vrh