MTZ Belarus

john je napisao(la):
Može li neko da mi objasni kako se šteluje kvačilo na staroj 52-ci nemogu da uključim kardan jer krči koristio sam ga pre jedno tri godine radio je normalno a skoro kad sam probao nije mogao. :sta:
zameni lamelu za kardan :haha: zaribala

@ john

Na MTZ-52 nema posebno lamelu kvačila za kardan već on pogon dobija sa gornje osovine u menjaču, a regulacija, odnosno uključivanje se vrši pomoću poluge kojom se stavlja u pogon planetarni sistem kardana, Regulacija rada kardana se vrši dotezanjem ili otpuštanjem "gurtni" koje imaju ulogu kočnice kardanskog sistema i nemaju veze sa uključuvanjem pogona kardana.

Detaljno uputstvo za MTZ-50/52 imaš na linku:

http://www.megaupload.com/?d=72DAK2WV

savoris je napisao(la):
evo još jednog šestaka danas u Rumi
abcd0007wo.jpg

savo imali ovaj traktor kardan prednje vuce ili ja nevidim

@okrim ne razumem baš najbolje imam polugu pored sedišta koja mi u toku rada zaustavlja kardan i kad je ona otpuštena nazad mogu da okrenem osovinu kardana znači neostaje zakočena ali kad pokušam da uključim na polugu ispod sedišta onda mi krči. :sta:

@ john

Sa malom polugom ispod sedišta se uključuje kardan, a sa velikom pored sedišta se pušta u pogon. Ako se čuje krčanje kada uključuješ preko male ručice ispod sedišta smanji obrtaje motora i slobodno gurni ručucu. Lakše se uključuje ako je velika poluga spuštena dole jer gurtne nisu nategnute, a normalno je da rukom okrećeš osovinu kardana kada je velka ručica spuštena. To je sve kako treba, samo slobodno gurni ručicu da se užljebi.

moras da smanjis gas do kraja i da gurnes tu rucicu ,
Post je spojen: [time]1299182015[/time]

imas i bolju varijantu,na ugaseno nategni i probaj uzubiti,ako neide drzi nategnuto i samo malo zaalnasuj,na upaljeno ide teze jer krci dosta,ili za vreme gasenja motora nategni i uzubice

Probaću ove kombinacije pa ću videti koja je najpogodnija.Hvala. :D :cao:

Najbolje da promenite traktore!Samo pricate o nekim opravkama!
Pa dete im njino,pa sa njima mora i majstor u kabinu !

vuk krstic je napisao(la):
Najbolje da promenite traktore!Samo pricate o nekim opravkama!
Pa dete im njino,pa sa njima mora i majstor u kabinu !
Da sam u mogućnosti da uzmem novi uzeo bi pa nebi pričao o popravci a i novi bi bio rujan jer od njega nema zahvalnijeg :cao:

mladenmaso je napisao(la):
savo imali ovaj traktor kardan prednje vuce ili ja nevidim

nema kardana , kaže da ga nije ni stavljao , vjerovatno iz razloga da ne preoptereti mjenjač , nazad su mu neke velike gume nisam gledao dimenziju i imaju one dovoljno gripa

a kako sam zagledao ništa ne smeta da se stavi kardan , ima dovoljno prostora , čak i više nego sa originalnim motorom i njegovim karterom

Imao sam ja takvu poteznicu ali sam je prodao sa traktorom moze da se stavi montira se tamo gde se topling kaci to se vadi pa se poteznica zavrne.I svidja mi se takva jer malo izlazi iz tockova duza je.Posto je ta iz oglasa?

aha...Nije losa ta,ima i ublazivac...90 e,nije fixno ili menja za onu od 577...Jel to mnogo? :sta:

Pa neznam za cenu nepratim bas cene poteznica ona se kaci na 2 srafa sastrane se vide rupe koliko se secam.Nazovi one trgovce delova u Novom Sadu sigurno imaju slicne ili neke druge pa oceni sam dal je skupa.Ili procunjaj malo po vasarima mozda moze da se nadje povoljnije.

Pa ja sam mislio da napravim jednu koja se kaci tamo gde i topling,na dva klina i skine se kada ne treba,imam sav materijal...

Ja takvu imam e sad nesto je zbudzeno od kamiona nasto je rusko uglavnom ide na 2 klina jedan prolazi gde se topling kaci a drugi iznad tako sam je dobio uz traktor teska ko olovo ja je drzim pri montiranju sa obe ruke a brat klin ubaciva.

Nazad
Vrh