MTZ Belarus

amac86rs je napisao(la):
kod mene na jednom rusu je isto takav tip. Taj je super za oranje :D skinem oplatu izvadim oprugu da se rucica ne vraca i na jednom kraju spustim kad dodjem opet na kraj dignem gore i milina
e to je isto dobra ideja.

e zato uz malo ::novac:: se prepravi na vazduh,em dugotrajnije resenje,necuri ispod kabine,nemasti obloge (lamele)blokade,i netreba nikakvog kanapa i drzanja nogom :D

igordulic je napisao(la):
jel neko probao da smisli nesto u vezi blokade da se ne mora stalno drzati nego da se nekako zakaci pa kad opet stisnes da otpusti??
Može to lako da se napravi taj sistem, ako traktor ima kompresor može da se stavi jedan pneumatski klip da umesto noge gura polugu od blokade, jedan elektro ventil i prekidač. Znači ovako: klik na prekidač, elektro ventil propusti vazduh i aktivira klip, klip gurne ručku blokade i ukopča je, drži je dok ne isključite struju na prekidaču, klip se vrati u prvobitni položaj tj izađe vazbuh iz klipa na odušak na elektro ventilu.

to jaj sad smisli kako bi se to napravilo automatski da kad smotas tockove u stranu da se sam iskljuci i kad ispravis on se opet ukljuci

naj povoljnije ti je onda da platis crnca pa nek pusta i stiska,to ti je zadnja rec tehnike,na govor,ti mu kazes stisni,sad pusti,savremenije od displeja na dodir ::namigivanje::

danger je napisao(la):
naj povoljnije ti je onda da platis crnca pa nek pusta i stiska,to ti je zadnja rec tehnike,na govor,ti mu kazes stisni,sad pusti,savremenije od displeja na dodir ::namigivanje::
:haha: :haha: :haha: :haha: glasovna komanda "lozinku molim" :haha: :haha: :haha: :haha:

igordulic je napisao(la):
nije losa ideja,jel bi mogo da uslikas kako si to resio :)

jel ti to meni :sta:
Post je spojen: [time]1294866879[/time]

ma kakvi :D nego je covek za klip pneumatski napisao.
des crnca nac inace nije losa ideja :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: zezam se.
Post je spojen: [time]1294867084[/time]

das cigi da ti ocisti odzak i onda sa tobom u kabinu na oranje,da ti nebude dosadno ponesi i tri slema i jednu kasikaru :haha:

Rale 83 je napisao(la):
danger je napisao(la):
@rale,samo stavi zavesicu i navuci je dogore da nema nikakvog kontakta izmedju hladnjaka ulja i vode,i onda nece kuvati u tanjiranju nego ce da kuva na leru ::namigivanje::,a za oranje svaka cast :bravo:,ili su to lovacke price ili ores po pesku,ja plafon 3 zec ili 4 kornjaca sa tri brazde a ti se igras u 6 i 7 sa plugom ::svaka cast:: ::svaka cast::
Cesto puta sam pisao o zemlji u mom kraju , laka za obradu , oranicni sloj retko gde preko 25cm , a nije ni plodna , tako da to necu komentarisati .
Sa MTZ 82.1. uzorem HEKTAR prosecno za 3 sata a neretko i vi orete za priblizno vreme , ja sa 5,6 i retko kad i 7 (ima i nizbrdice kod nas ::namigivanje:spavam: a vi sa 4 i 3 zec neki put i brze a orete na 35 ::namigivanje::
ja hektar uzorem sa trobraznim za sat ipo
Post je spojen: [time]1294912658[/time]

kako hektar za sat ipo :sta: :sta: :sta:
to po prostoj racunici izlazi da ides konstantno 10 km/h bez vadjenja pluga iz zemlje ::lose::
ili je mozda tvoj ha nesto manji od naseg :sta:
Post je spojen: [time]1294927490[/time]

Evo plavih MTZ-a slikanih danas u Agropanonci.
fa7fko.jpg

2141atk.jpg

Zastita od dole:
18yqys.jpg

pitam se zašto nije ojačana kabina , mislim na prevrtanje :sta:
a i dok dodješ do PP aparata može 16 puta da izgori :haha:

Nazad
Vrh