MTZ Belarus

treba mi hitan odgovor!! Naime nakon kasnog vadjenja repe jedva sam ugrabio lepih dana da poorem njive. Zemlja se kaisa kao slanina i vrlo tesko ide i po prvi put sam orao sa blokadom diferencijala jer drugacije nisam mogao da mojim rusom 820 vucem dve vogelove brazde . Islo je fino i nije mu bilo tesko (nije dimio). E sad interesujeme da li je prporucljivo orati sa blokadom? Na kraju njive blokadu iskljucim... Hitno mi treba odgovor jer po podne planiram da nastavim... Hvala :ppozdrav:

gm je napisao(la):
treba mi hitan odgovor!! Naime nakon kasnog vadjenja repe jedva sam ugrabio lepih dana da poorem njive. Zemlja se kaisa kao slanina i vrlo tesko ide i po prvi put sam orao sa blokadom diferencijala jer drugacije nisam mogao da mojim rusom 820 vucem dve vogelove brazde . Islo je fino i nije mu bilo tesko (nije dimio). E sad interesujeme da li je prporucljivo orati sa blokadom? Na kraju njive blokadu iskljucim... Hitno mi treba odgovor jer po podne planiram da nastavim... Hvala :ppozdrav:
Ranije kada su zidari teglili gvozdje traktorima , cesto su imali prosirenja srca diferencijala , jer je permanentno slajfovao levi tocak (to neznam zasto) i potome sudjeno moj mehanicaj mi preporucio da kad radim orenje i teske poslove da koristim blokirac i rasteretim diferencijal , jer kad jedan tocak stane drugi vuce 2x brze a i veca se snaga prenese na podlogu (manji utrosak nafte)
Samo ga cuvaj na celo njive :cao:

kakav ima menjac 892 ?? komsiji stalno krci dok ubacuje u vece brzine sa pola gasa i manje obrtaja.. :nono: :udri:... zasto ?? :sta: trakotr ima 2 god.... :sta:

hvala lalo.... mislio sam na to , al sam cuo da se na 892 ubacuju samo sinhronizovan menjac a ispada da nije tako .. neko me za**bo :zli:

hvala svima na odgovorima!! i ja sam se pitao cemu blokada ako se ne treba koristiti... :sta:

jel neko probao da smisli nesto u vezi blokade da se ne mora stalno drzati nego da se nekako zakaci pa kad opet stisnes da otpusti??

Ja sam uzorao ove godine oko 40kj koristeci non stop blokadu u pitanju je mtz820,i na kraju oranja otisao mi diferencijal tj sateliti u diferencijalu.Kada sam kupovao delove u agropanonki njihovi majstori su mi rekli da nije preporucljivo oranje sa blokadom na ovim traktorima,Najvise diferencijala je ove godine otislo na 1221 i to bas zbog blokade takva je njihova prica

igordulic je napisao(la):
jel neko probao da smisli nesto u vezi blokade da se ne mora stalno drzati nego da se nekako zakaci pa kad opet stisnes da otpusti??
to je rijeseno na traktorima koji imaju stub volana cak i netreba iskljucivati blokadu i kad se okreces na kraju njive

igordulic je napisao(la):
he ja sam ove godine morao da orem stalno sa blokadom pa sam se napatio i napravio najprimitivnije pomagalo. Uzeo kanap dole zavezao za papucicu provukao ispod cevi od hidraulike i uvuko na bocno staklo i napravio omcu. Kad udjem u brazdu stisnem blogadu povucem kanap i omcu prebacim oko rucice za kardan,kada izlazim skinem kanap sa rucise i sve iz pocetka. Nije nesto al meni je znacilo jer me je noga ubijala,jebo ih patent u 3 pm.

na rusu svakom koliko sam ja skonto konkretno na 820 ili 1025 moras je stalno drzati i sto cevek kaze noga ti otpadne ubija to,nije neko resenje sa uzicom ali sigurno je najeftinije i za ne daj boze najbolje :D
morat cu predlozitmatorom takvu ideju svidjace mu se :D uzice fala bogu ima :D
Post je spojen: [time]1294854038[/time]
na ursusu 902b kad stisnes jednom ona je ukljucena stisnes jos jednom ona izbaci i iskljucena je,na jd stisnes jednom i kad oces da iskljucis stisnes kocnucu malo i ona izbaci,kad su ovakvi uslovi to je jako dobro jer ne moras drzati nogu ko idiot stalno na njoj.

Na 82.1 je preko sajle sa leve strane pored onog za spustanje zavese na hladnjak. Ja uzeo okasti-vilasti kljuc 24, nataknuo okasti deo na polugicu i po potrebi povucem...

kod mene na jednom rusu je isto takav tip. Taj je super za oranje :D skinem oplatu izvadim oprugu da se rucica ne vraca i na jednom kraju spustim kad dodjem opet na kraj dignem gore i milina

Nazad
Vrh