MTZ Belarus

Jel sam dobro razumeo, da ste probali bez točkova i da nisi stavio prednji kardan, nego samo zadnji, pa se opet grejalo kućište?

Nekužim se u ruse, ali, jel moguće da kardan nije dobro balansiran, odnosno puno van balansa, pa..
Da li si probao zamijenit kardane?

isti problem sa grejanjem diferencijala sam imao na jednom kamionu i na kraju se ispostavilo da je krivo kuciste lezaja

sinisa1979 je napisao(la):
kada dobronamerno pisete o tome kako veliki broj ljudi koji su kupili belorusa imaju problema sa istim i fakticki zelite da upozorite ostale(sto je i g-din ganga uradio mozda na najbolji nacin) i onda vam se javi neko ko vas optuzuje da ste korumpirani da pljujete po belorusima i sebe dize u nebesa tvrdeci kako se nece povinovati EU kako je patriota i sta ti ja znam(pogledajte par stranica unazad),a isti g-din Rale vozi mercedesa i hvali ga na sva usta kako je nepoderiv!? ko ne veruje nek pogleda u temi kada niste u traktoru,vozite... dali je takva osoba kompetentna da govori o bilo cemu ili je jedan od onih cije je sve naj,naj?
Vidi decko , Ganaga je na forumu u ovoj temi vec napisao da TRAKTOR NIJE NjEGOV , a na televiziji izjavio da jeste JEL TAKO iiiiiiiiiiii sta reci IZGLEDA DA NEKO LAZE ILI me ispravi :zli: :zli: :zli:
Post je spojen: [time]1294056970[/time]
a imao sam i 4 jugica neki se jos vode na mene

nikola indjija je napisao(la):
Normalno je da bude toplo kuciste kardana barem kod mene :cao:

da,normalno je da bude toplo kuciste medjuoslonca,e sad dal je kod tebe toplo ili VRELO,ako je vrelo onda mi preostaje jedino da ti kazem da unutra imas male djavolcice koji rostiljaju pleskavice,neznam sta bi ti drugo rekao posto si napisao da si digao jednu stranu,skinuo kardan i vrteo na prazno,dok vrtis na prazno kardan stoji jer je vuca iskljucena sto znaci da nemoze da se greje jer stoji,e ako ti se vrtelo onda moze da se uzme pitanje clana Savorisa koji te pitao dal si siguran da je vuca iskljucena,mozda je vuca rastelovana pa neiskljuci mada sumnjam,ili su ti popucali unutar reduktora valjci koji ukljucuju vucu automatski pri proklizavanju pa ti je vuca stalno ukljucena a to bi ti trebao cuti dok vozis po drumu,ko to necuje bolje da neseda za volan,objasni nam dok si terao na prazno jel kardan stajao ili se okretao

verovatno se okretao zasto bi se grejao ako se ne okrece, :sta:
Post je spojen: [time]1294090994[/time]

nemoze da nabija lezaj jer prednja prirubnica ima plivajuci polozaj,...........
a ako mu se okretao kardan znaci da reduktor neiskljucuje prednju vucu,nabolje da nam sam potvrdi kad bude na forumu :cao:

vidi ti Rale-decko! mene uopste ne zanima ko je vlasnik traktora! ovaj forum sluzi za to da saznas nesto vise o traktorima,prikljuccima,nacinu obrade zem. itd. a ponajmanje sluzi za proveru vlasnistva pokretnosti i nepokretnosti! za laz ili istinu idi na ''Trenutak istine'' ako te to zanima. mene ne! kada trazim savet-misljenje drugih onda to znaci da mene zanima dali se neki proizvod dobro pokazao ili ne! cisto da me ostali koji su bolje upoznati upozore na dobre i lose strane tog nekog proizvoda. e vidis tako sam ja pisao sta se desava sa rusima kod nas u selu,kao sto su i ostali pisali,ali ne,ti Rale si nasao mene da prozivas da sam korumpiran da kvarim saradnju izmedju RS i Rusije i busas se u prsa kako si patriota i kako se neces povinovati E.U. a vozis mercedesa!? i onda jos ti delis savete za rusa!? pa zasto onda ne vozis ladu? kako tvoje misljenje moze biti objektivno i validno na kraju krajeva? a najveci apsurd je to sto sam mehanicar i odgovara mi sto veci broj rusa! ali ne,po raletu ja sam korumpiran! neka,kupi ga Pajo sam se nudi! :haha: I da od sad samo saljem slike sa kvarovima pa nek svako sam odluci sta mu je ciniti.u neke dublje diskusije se necu upustati jer vidim da ne vredi. a za savete cu pitati samo probrane ljude ovog foruma,sto bi svima posavetovao da rade! JEDNA SLIKA-HILJADU RECI.

Ma ajde , kao strani traktori se nekvare , pa opravka djabe , pa su za za seljake nej rentabilniji ovo ono :haha: :haha: :haha: jel citas sta pises covece , vidim da mnogo mrzis ruse al to zapadne traktore nista ne cini boljim , a pouzdano znam jake kvarove i cene popravki za MF, DF , Same popravke koje kostaju po pola 820 al pustam da kolege koje su clanovi sami odlucuju dali ce o tome pisati po forumu ili ce se kriti po udobnosti i komforu rada . A ako vozim evropsko vozilo , mozda mi takvo vozilo sas takvim performansama odgovara nemogu nikako kupiti Ladin kombi jer se neproizvodi .
A ako imas nesto samnom licno mozes samnom na p.p. da resis verovatno tamo cemo pisati i ruznije reci kako si se okomio na mene :haha: :haha: :haha: :haha: A nemam potrebe da idem po televizijama da pricam kako imam nesto sto nemam , pa jos to i da kudim a vec sam slagao da ga imam i jos da nagovaram iz licnih primera da su kvarljivi i da ocekujem da mi veruju a od pocetka nisam govorio istinu .
Ima jedan deda u selu ima uzrecicu Komi neveruje ja ga jeb.... Imam svoj stav i iza njega stojim iako nisam MEHANICAR nego RATAR

Urednici sa moje strane mozete ocistiti temu od ovih prolupavanja i besmislica
Post je spojen: [time]1294101313[/time]

@ sinisa1979 & Rale 83

Aj prekinite prepirku sad i odma da nebi leteli banovi!

zorancile je napisao(la):
Jel sam dobro razumeo, da ste probali bez točkova i da nisi stavio prednji kardan, nego samo zadnji, pa se opet grejalo kućište?

Da.

Petre stavio sam i nove kardane (ruske), prednji stavljao nazad i obratno i sve isto.

Savo prednja vuča isključena, ostavim samo zadnji kardan (prednji skinem) i na cesti se nevrti dok se traktor kreće.

Danger znam kako se prednja vuča "čuje" na asfaltu. ::namigivanje:: Redovno ju isključujem čim se traktor popne na tvrdu podlogu. Kućište-busa (novo i staro, sa novim i starim karadanima...) zna, tjekom transporta i rada na njivi sa uključenom prednjom vučom, biti skroz vrelo da nemoš ruku držat na njemu. ::lose:: Kod nas u Hrvatskoj nema nigdi za kupit onaj prednji kardan sa štiftom, i dok to nenabavim neće bit rješenja (barem kolko ja znam) za tu moju prednju vuču. Ili da prodam ovog i kupim novog MTZ-892.2 sa ravnom prednjom vučom. :cool:

Bećarina pusta je napisao(la):
Kod nas u Hrvatskoj nema nigdi za kupit onaj prednji kardan sa štiftom, i dok to nenabavim neće bit rješenja (barem kolko ja znam) za tu moju prednju vuču.

Imas u Pečuhu kod Miše mislim da je oko 100 eura.

Kad stavljaš kardane, da li lako udju? Nisu ni zategnuti ni napeti? Možda treba da probaš da staviš kardane od 52-ke, oni su na izvlačenje, možda je u tome problem?

zrine892 je napisao(la):
Bećarina pusta je napisao(la):
Kod nas u Hrvatskoj nema nigdi za kupit onaj prednji kardan sa štiftom, i dok to nenabavim neće bit rješenja (barem kolko ja znam) za tu moju prednju vuču.

Imas u Pečuhu kod Miše mislim da je oko 100 eura.
Kolege iz Hrvacke ! Interesuje me cena novih traktora Belarus kod vas, jel možete nam javiti ?

nsnidza je napisao(la):
Imam jedno pitanje, otisla mi je osvina na 105-ici i nasao sam tri cene, razlika je u 6 hiljada, u cemu je tu fora.
Naruci iz AP pa je stavi .nemoj da stavis neku od sumljivih proizvodaca pa da sutra skidas ponovo

Nazad
Vrh