MTZ Belarus

igordulic je napisao(la):
zasto sto on ima snagu na 1900 obrtaja a rus nema,pa poredimo sa 82 jer je reko covek da je 820 JACI po snazi od jx 95.par postova pre.-sto se nebi ni ja slozio al eto kao sto je i potrosac manji tako je i jaci.

Naravno da nema tu snagu kada mu je najveći okretni moment na 1200 o/min. :sta:

"Opet ista priča o potrošnji goriva i opet oni koji nemaju "ruse" kude njihovu potrošnju i hvale svoje traktore, a ja sam u više navrata pisao o tome, svaki neka bude realan i prikaže stvarnu potrošnju."
okrime nemoj tako, mi smo orali sa mtz82.1 i td75a iste plugove vukli 758. Sa istim radnim zahvatom 75 cm. Rus mi potrosi 120 litara a torpedo 90 za dan, a uradi isto kao torpedo...

Okrim je napisao(la):
Opet ista priča o potrošnji goriva i opet oni koji nemaju "ruse" kude njihovu potrošnju i hvale svoje traktore, a ja sam u više navrata pisao o tome, svaki neka bude realan i prikaže stvarnu potrošnju. Ja sam sa Belorusom u oranju po jednom KJ trošio od 8 do 20 litara goriva, a to sve zavisi od uslova u kojima se radi.
Ovde je navedena potrošnja od 9 litara sa drugim traktorom, ali nije navedeno da li je to prosek potrošnje u ovoj sezoni, jer ako je tako u pojedinim njivama bi se onda nafta vraćala iz vazduha u rezervoar, jer ugaženo nepaljeno kukuruzišta je nemoguće uzorati na dubinu 25 +cm sa toliko nafte da se radi o neznam kakvom traktoru i plugu. Ako je tako, idite pomoći članu @ Kiraj da uzore ono kukuruzižte što je morao ručno brati jer se kombajn zaglavljivao i pitajte njega o potrošnji.
Molio bih da se takva upoređenja nepišu u ovoj temi, jer je ona namenjena kako sam naslov kaže MTZ traktorima, a to hvalisanje prebacite u neku drugu temu.
Ma ajde mirko sta ti znas o MTZ traktorima
Post je spojen: [time]1292080523[/time]

Farmer II je napisao(la):
mikulaš je napisao(la):
Belarus netroši ništa više od ostalih traktora ali treba mu prilagoditi radne mašine da nebi radio na prazno. I po meni Belarus nije traktor za lake poslove (Prskanje, špartanje...) tojest zahteva da imate još jedan mali traktor pored njega. Inače pomenuti Kejs jx95 netroši ništa manje od Belarusa a snagu ima otprilike istu ili malo manju od belarusa 820, provereno.
Kolega, zašto misliš da belarus nije za ove poslove? Ja planiram da pređem na 6-rednu obradu, i to upravo sa njim? Deder pojasni :sta:
Nije da nemožeš ti snim raditi sve poslove ali na prskanju,špartanju... će sigurno da potroši 10-20% više goriva naprimer od Torpeda 75.Ali zato na oranju, setvospremanju i tanjiranju potroši isto ili malo manje a za jednu trećinu brže uradiš posao. Ja isto radim na 6 redi ali mi se više isplati sa torpedama dog na teškim poslovima Belarusi su za mene nezamenlivi. To štosam napisao za Belaruse 820 i 920 za snagu i potrošnju je moje iskustvo. Aneću snikim da se prepirem niti mi je to namera to sam napisao iz jednog jedinog razloga da podržim ljude kojim treba nov najpovolniji traktor a nemaju iskustva sa Belarusima. Opet naglašavam Belarus nije najkvaslitetnji i najudobniji traktor ali za jačinu mu nema sličnog a cene su povoljne .

Da se nadovezem na pricu o potrosnji...moj rus 892 sa trobraznim kvernelandom u normalnim uslovima trosi oko 9 litara,mada je ove godine bilo povuci potegni.trosio je oko 12-13 litara po jutru.

Okrim je napisao(la):
Opet ista priča o potrošnji goriva i opet oni koji nemaju "ruse" kude njihovu potrošnju i hvale svoje traktore, a ja sam u više navrata pisao o tome, svaki neka bude realan i prikaže stvarnu potrošnju. Ja sam sa Belorusom u oranju po jednom KJ trošio od 8 do 20 litara goriva, a to sve zavisi od uslova u kojima se radi.
Ovde je navedena potrošnja od 9 litara sa drugim traktorom, ali nije navedeno da li je to prosek potrošnje u ovoj sezoni, jer ako je tako u pojedinim njivama bi se onda nafta vraćala iz vazduha u rezervoar, jer ugaženo nepaljeno kukuruzišta je nemoguće uzorati na dubinu 25 +cm sa toliko nafte da se radi o neznam kakvom traktoru i plugu. Ako je tako, idite pomoći članu @ Kiraj da uzore ono kukuruzižte što je morao ručno brati jer se kombajn zaglavljivao i pitajte njega o potrošnji.
Molio bih da se takva upoređenja nepišu u ovoj temi, jer je ona namenjena kako sam naslov kaže MTZ traktorima, a to hvalisanje prebacite u neku drugu temu.
potpisujem :D

nesic je napisao(la):
Da se nadovezem na pricu o potrosnji...moj rus 892 sa trobraznim kvernelandom u normalnim uslovima trosi oko 9 litara,mada je ove godine bilo povuci potegni.trosio je oko 12-13 litara po jutru.
Toje isto i samnom jasam prošle godine trošio 9-10 l po lancu a ove u početku 11 a sad na kraju 13. Inače orem sa Imtemovim plugovima 757/3 a oremo na 25-30 cm

zorancile je napisao(la):
Nisam ni znao da ima tako jeftina pumpa, mislio sam da je 20 evra najjeftinija. :haha:
Savo, rekli smo da za rusa treba kupovati samo jeftine delove, sećaš se priče o klipovima od pre neki dan? Isto važi i za pumpu?
i treba kupovati jeftine dijelove ali sam rekao da i medju njima ima razlike
a imaš ti tu pumpu da platiš ako hoćeš i 200 evra nije problem :cao:

paorpaor je napisao(la):
Savo prijatelju ja ne pljujen ruse samo kazem da je co'ek kupio pumpu i za koje novce. Koliko ce izdrzati to ce on videti pa ce sledeci put mozda kukpiti i skuplju :cao:
nisam ja rekao da ti pljuješ , nego predvidjam šta će da se desi pošto po tvojoj izjavi vidim da praviš teren kako češ da ih popljuješ ::namigivanje::

nego , neke stvari mi nikada neće biti jasne :sta: evo recimo ja , pratim većinu drugih tema o traktorima i recite mi molim vas jesam li igdje popljuvao koji traktor , iako mi se neki ne svidjaju čitam i stičem znanje , čak ni ne lupam nepotrebne postove
nisam samo ja u pitanju nego većina regularnih članova , sebe sam samo uzeo za primjer da nikoga ne prozivam
pa bih stoga zamolio neke ljude da se malo spuste na zemlju i da smanje malo moram reći proseravanje po ovoj temi ::lose::
ajte živi bili :ppozdrav:

svi uporedjuju ovaj traktor i onaj prosle godine sa ovim ove sa onim.a ni svaka godina nije ista.a afera nis dali ste sigurni koliko trosite i dali je ta nafta usuta u rezervoar? a rusa trebas i da znas da teras da bi trosio malo. spustis plug i nabijes gas do panja i potrosnja velika.

Savo lose predvidjas, nemam tu nameru.
Ako ne posedujem rusa to ne znaci da nista neznam o njima i da nemam prava ucestvovanja u ovoj temi. Zelim samo da se bolje upoznam sa tim proizvodjacem jer ko zan mozda na prolece i kupim jedan...

paorpaor je napisao(la):
Savo lose predvidjas, nemam tu nameru.
Ako ne posedujem rusa to ne znaci da nista neznam o njima i da nemam prava ucestvovanja u ovoj temi. Zelim samo da se bolje upoznam sa tim proizvodjacem jer ko zan mozda na prolece i kupim jedan...

drago mi je da griješim :ppozdrav:
daleko od toga da mislim nemaš prava ili nešto slično , samo više volim čuti činjenice i iskustva nego mišljenja ::namigivanje::

ajde ovako kazete da je potrosnja velika? cena zapadnog traktora 105 ks 45000-50000e rus 105 ks 28000e 20000 e to je 20000l nafte koliko cete gratis sati da odradite? i da trosi toliko vise kolko pricate? a ne trosi.

navalili da kude rusa ko muva na g.
ja mislim da u srbiji ima na 10 rusa 1 zapadni traktor (mislim)
i to vam sve govori o kvalitetu i potrosnji

a jel može neko od Vas da mi objasni kojom logikom su tako po meni nenormalno jetini delovi za Ruju,mislim cifre su baš male,jel moguće da iza te cifre stoji i kvalitet dela
:cao:

Lala iz Banata je napisao(la):
Zato sto su Made in Belarus, a tamo gvozdja kol'ko 'oces. :D
Svi svoje traktore uporedjuju sa MTZ i dragomije
Savo , mirko-okrim , lalo Za dobrim konjem se prasina dize , dok je ovo naj aktuelnija tema na forumu Rus ce ostati rus
Post je spojen: [time]1292090784[/time]

Lala iz Banata je napisao(la):
Zato sto su Made in Belarus, a tamo gvozdja kol'ko 'oces. :D

I veoma jeftina radna snaga. Cijena radne snage je daleko, daleko najveći činilac cijene proizvoda. Npr, na postdiplomskom studiju profa nam je donio listing cijena za BMW 745i iz 2007. godine koji je on dobio dok je tamo nešto radio. Taj BMW u prodaji košta oko 70.000E (radilo se o modelu sa max max opremom). Materijal za taj auto, dakle sav čisti sirovi materijal košta oko 10.000E, dok je sve ostalo cijena rada ljudi (koja naravno uključuje i socijalna davanja koja su na zapadu ogromna). Upravo zato, a i zbog nešto nizeg kvaliteta, je npr i kineska roba jeftina, zato su Massey Ferguson traktori iz Turske ili Pakistana jeftiniji, zato npr MF 399 proizveden u Venecueli pod brendom Veniran košta čak 4 puta manje od istog takvog proizvedenog negdje na zapadu.

Cijena ljudskog rada nosi dakle najveći udio u sačinjavanju cijene svakog proizvoda. Masovnom proizvodnjom, upotrebom automata i robota kao i preseljavanjem proizvodnje u zemlje sa niskim zivotnim standardom cijena proizvoda se moze drastično smanjiti. To rade Kinezi i vidite kako su uspiješni na nivou globalne ekonomije. Belarusi imaju jako jeftinu radnu snagu, kao i materijal i druge energente, a i nešto nizi nivo kvaliteta, pa to naravno utiče na snizenje cijena. Takodje, velika prednost MTZ traktora je tipiziranost, svi znamo da je MTZ 80, 82, 82.1, 820, 82H, 82P....i bezbroj drugih varijanti u proteklih tridesetak godina praktično identični traktori uz neke minimalne tehničke i optičke razlike. Takva tipiziranost takodje značajno obara cijenu proizvoda jer jedan isti proizvod odgovara na veliki broj traktora.

Nazad
Vrh