MTZ Belarus

Ja imam Torpeda 90 i Maseya 3070. u levom džepu su mi novci za Torpedo a u desnom za MF. Ako Vam kažem da mi je desni džep prazan,ma kakvi prazan u dubokom bre minusu,hoćete mi verovati:haha: Ovo Vam sve pišem u nadi da će mi neko od Vas iskreno al iskreno reći da sa Rujom 1025 nije imamo nekih većih problema i da je zadovoljan. Zet mi ima dva komada 920 i stalno me ubedjuje Ruju da uzmem,al ja kad god vidim njegove u radu uvek,ali baš uvek umazani ( da nekažem usrani ) e sad ajde drugari da Vas čujem
Pozdrav za sveee :D
Post je spojen: [time]1292091325[/time]
Ja imam Torpeda 90 i Maseya 3070. u levom džepu su mi novci za Torpedo a u desnom za MF. Ako Vam kažem da mi je desni džep prazan,ma kakvi prazan u dubokom bre minusu,hoćete mi verovati:haha: Ovo Vam sve pišem u nadi da će mi neko od Vas iskreno al iskreno reći da sa Rujom 1025 nije imamo nekih većih problema i da je zadovoljan. Zet mi ima dva komada 920 i stalno me ubedjuje Ruju da uzmem,al ja kad god vidim njegove u radu uvek,ali baš uvek umazani ( da nekažem usrani ) e sad ajde drugari da Vas čujem
Pozdrav za sveee :D

Ako porediš Maseya Francuza i Brazilca razlika nije samo u radnoj snazi,Francus ima svu moguću elektroniku već 25 godina dok novi Brazillski Masey nema čak ništa na dugme sve ručno,kao na IMT traktoru
Pa tu ti je ta razlika u cenama

Ako porediš Maseya Francuza i Brazilca razlika nije samo u radnoj snazi,Francus ima svu moguću elektroniku već 25 godina dok novi Brazillski Masey nema čak ništa na dugme sve ručno,kao na IMT traktoru
Pa tu ti je ta razlika u cenama

Naravno da i to nosi dio razlike u cijenama, ali vjeruj mi da je nekih 80-90% cijene vezano za radnu snagu. Vjeruj mi da se u to razumijem, po struci sam dipl.ing.mašinstva, uskoro magistriram na polju proizvodnje (specijaliziram na polju organizacije proizvodnje, tačnije na polju fraktalne/adaptivne proizvodnje).

kada smo bili na vasaru i trebao sam da kupim utege i kod rusa vidim ove nove te mise nisu svidjale, kada nadjem one stare, kod ruskinje ali cena veca ,i reko kako je cena veca tamo ima od ovih novih i jeftinije su ,da al ovo pravio breznjev kvalitet.ko zna koliko oni toga imaju na lageru .

Ja nemam rusa a nemam ni nekog zapadnjaka.
Smatram da rus ""nije"" baš dobar traktor ali za te pare bolji nepostoji tako da ću i ja kupiti najverovatnije rusa.Poznavajući sebe (kao vozača i traktorist) nisam za pohvalu pa mi bolje ni ne treba,neću da budem sluga traktoru nego o meni. Da dam za istu snagu traktora 15-20 hilj eura više nisam lud.

Najbolja potvrda za Belarusa je kad neko ima jedan, pa posle kupi jos jedan. Da ne valjaju sigurno bi nakon prvog belarusa, poljoprivrednik kupio naredni traktor nekog drugog proizvodjaca. Neko ce reci da je to samo zbog cene. Nije, jer poznajem njih nekoliko koji su kupili stanove po NS, jos zemlje... Dakle mogli su kupiti bez problema JD, MF, NH ali ipak nisu.

@zombi
Za cenu rada, sve sto si rekao je tacno. Sticajem okolnosti sam pre izvesnog vremena pricao sa vlasnikom pilane u selu. Izvozi gajbice za voce u zapadne zemlje. Kad sam ga pitao kako mu se isplati zbog velikih transportnih troskova i zar oni ne mogu to isto da naprave? Rekao mi je da su svi troskovi isti osim CENE RADA. Nemac radi za 10e/h+porezi. Isti posao u Srbiji radnik radi za 1-1.2e/h, pritom nije svako prijavljan. Oko 600 h rada je potrebno da se napravi robe za sleper, sami mozete dalje da izracunate da li mu se isplati ili ne... Izvinjavam se za OFF. :ppozdrav:

ma ja letos bio tamo nevoze svi fenda prsko neki paor svoju repu a prskalica nova samose sija a traktor na raspadanju neka hitlerova zaostavština :haha:

@paorpaor
U Nemackoj ima jako mnogo Mercedes-a, Audi-a i BMW-a, ali ima i Dacia i Fiat-a. Slicno i sa traktorima. Bio sam u Austriji i ne bih rekao da svi voze Fendta.
Da se razumemo ja nisam protiv zapadnih traktora. Samo smatram da je najracionalnije kupiti MTZ, kad se gleda ulozeno/dobijeno. Vec sam napisao ali ponovicu. Za razliku u ceni traktora, mozete dozivotno da placate vozaca da vozi Belarusa.

@Rale 83
Naprotiv! Traktora od ~100ks ima gomila, koji su najzastupljeniji na malim i srednjih gazdinstvima. Kad bolje razmislim nisam video nijedan preko 200ks :sta: Ja sam bio u okolini Graza, verovatno je u delovima koji se intenzivnije baze poljoprivrednom situacija drugacija.

Jov kada neko pise da ovaj ima snagu na ovoliko obrtaja i trosi toliko a ovaj drugi na ovoliko obrtaja i trosi toliko... ::lose::

Dajte grafike snage,potrosnje,obrtnog momenta belorusa 820 i jx 95 pa ih onda upoređujte.
Kada se zakace jx95 i 820 za rudu i navlace onda im samo upoređujes vucnu silu a ne snagu.
Mislim da na forumu ima taj grafik za jx95 a za belorusa malo sam trazio po netu ali nisam nasao.

bojcetic je napisao(la):
@Rale 83
Naprotiv! Traktora od ~100ks ima gomila, koji su najzastupljeniji na malim i srednjih gazdinstvima. Kad bolje razmislim nisam video nijedan preko 200ks :sta: Ja sam bio u okolini Graza, verovatno je u delovima koji se intenzivnije baze poljoprivrednom situacija drugacija.
:off_topic: :off_topic: al moram da odgovorim , Kod njih je sistem podeljen , ko radi ratarstvo , stocarstvo , vocarstvo itt tako da onom stocaru ne treba mnogo jaka masina ako se bavi zivinarstvom ili svinjogojstvom , za govedarstvo im treba bar 100ks a imaju i masinske prstenove

Nazad
Vrh