Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sporo praznjenje malom strujom , imas potrosaca nekog , ako nema kontakt nesto nije iskljuceno ili je kvaru pa postoji neki otpor, vrlo mala potrosnja sa instrumentom se moze izmjeriti.Ja imam na 82.1 (2008.god.) problem sa jednom klemom na jednom akumulatoru,oksidira cesto,jos kad je nov bio to se povremeno desavalo,a sad bukvalno jednom mesecno i to se stvori ono plavo inje,naraste kao pesnica,klema i kablova smo se namenjali. Kad se meri punjenje,puni ok 14.2-14.5V na oba akumulatora.
Bio kod 3 elektricara i niko ne zna sta je u pitanju.
Prekomjerna oksidacija terminala automobilskih akumulatora u pravilu se događa iz četiri razloga:
agresivan učinak u slučaju istjecanja para elektrolita iz oštećene baterije (elektrokemijska korozija) - takav je oksid bijeli;
loš kontakt na spoju terminala akumulatora s vodičima vozila zbog lošeg zatezanja, povećane vlažnosti u motornom prostoru i prljavštine koja ulazi u nesigurni jaz, što dovodi do iskrenja i paljenja kontaktnog područja, što dovodi do crnila;
vlaga u motornom prostoru oksidira bakar sadržan u priključku - zbog toga se pojavljuje zelenkast premaz i hrđa;
kontakt baterije je od olova, a električni vodič automobila je napravljen od drugog metala (bakra ili mesinga), što dovodi do kemijskih reakcija između njih - boja oksida može biti zelenkasta.
Pa do sad smo promenili bar 30kom. Bilo ih je raznih.Ту су вероватно клеме шкарт.
Rekao si bio elektricar, jer mjerio sa ampermetrom kad iskljuci sve potrosace i onda iskljuci sklopku , red velicina su mA.Ima fabricku sklopku koja se uvek iskljucuje kad se ugasi traktor. Nista naknadno nije ugradjeno,sve je fabricki preko sklopke.
Moja 105-ica je 2003 god i imam monoblok hidraulikDa li neko zna od koje godine se na 1221 modele ugrađuje monoblok hidraulika?
Ko pesnica! To stvarno nešto nije uredu. Jel si probao da zameniš akumulatorima mesta?Ja imam na 82.1 (2008.god.) problem sa jednom klemom na jednom akumulatoru,oksidira cesto,jos kad je nov bio to se povremeno desavalo,a sad bukvalno jednom mesecno i to se stvori ono plavo inje,naraste kao pesnica,klema i kablova smo se namenjali. Kad se meri punjenje,puni ok 14.2-14.5V na oba akumulatora.
Bio kod 3 elektricara i niko ne zna sta je u pitanju.