MTZ Belarus

Trajaće oni još, samo ih dopuni.
Jedan rođak je imao 12 godina Optmu, trajao bi još ali ga je razbio...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Jel su to crveni akumulatori sa spiralnim ćelijama?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Jel vredi staviti na 892 jedan od 55 a drugi od 110?
Da li treba menjati mesta akumulatorima posle odredjenog vremena?
Kako ono beše? jedan koristi samo za verglanje, a drugi za verglanje i ostalo ili ih ravnomerno koristi oba?

Zavisi od instalacije.
Ako je palenje na 12V onda obavezno dva identična (u paralelu) i po veličini i po stanju.
Ako je paljenje na 24V, i traktor ima pretvarač (kod hladnjaka), onda i mogu dva različita (mada bi i tu trebala da su oba ista).
Ako je palenje na 24V, i traktor ima BAP sklopku, onda opet moraju biti identična oba akumulatora (i po veličini i po stanju.)

Zavisi od instalacije.
Ako je palenje na 12V onda obavezno dva identična (u paralelu) i po veličini i po stanju.
Ako je paljenje na 24V, i traktor ima pretvarač (kod hladnjaka), onda i mogu dva različita (mada bi i tu trebala da su oba ista).
Ako je palenje na 24V, i traktor ima BAP sklopku, onda opet moraju biti identična oba akumulatora (i po veličini i po stanju.)
Kod mene je ova srednja opcija. Mislim i ovako mi je jedan uvek slabiji od drugog jer ih menjam kad neki zvizne. Ne vidim razlog zašto ne bi moga jedan, možda čak i oba slabija.

Amper-čas je jedinica za kapacitet akumulatora. Naravno ona igra ulogu i pri ovim "amperima startovanja". Akumulator sa 100 Ah će sigurno obezbediti više ampera u tih kritičnih 30 s nego neki od 50 Ah. E sad pitanje je koliko konkretnom traktoru stvarno treba?
Ako Kalman kaže da njegov 1025 bez problema vergla sa dva od 55 Ah onda moj 892 sigurno neće praviti problem sa jednim od 110 i drugim od 55 Ah.
Sam ako ima nekih stvari kojih nisam svestan a koje bi pravile problem?

Kod mene u 820 rusa su 2x od 110ah bese,i 950-1000A ,takodje sam mu stavio sve nove kablove i nesto deblje nego fabricke pre oko 2-3 godine,plus anlaser remontovan.Malo brze da vergla nego sada i mislim da bi ispao motor iz sasije :ROFLMAO:.

Prva slika ulje, a na drugoj neki filter koji je bio na dnu rezervoara. Takođe nije moga da podigne poluge prazne
IMG-2290.jpg

IMG-2291.jpg

To ti je filter na čepu rezervoara gde se sipa ulje, verovatno je sprečavao protok ulja kad je upao u rezervoar pa pumpa žvakala na prazno, probaj sad da li podiže i peni ulje.

Ako pumpa nije mogla povlaciti dovoljno ulja ,ta je za remont najverovatnije.Nema niceg goreg za pumpe hidraulike ako se ''izgladnjuju'' na usisu.Takodje i sama pena u ulju moze sjeb... ceo sistem hidraulike.

Nazad
Vrh