MTZ Belarus

Koliko dugo da stoji u sistemu?
Увек можеш да издвојиш неки суд за изливање читаве количине сирћета из система, па почнеш са пар сати држања, излијеш, оцениш колико је појео каменца, па ако треба сипаш назад и још нових пар сати, па колико да треба времена и пута. Треба да знаш и да на брзину реакције сирћета са каменцем утиче и температура - што је већа, реакција је бржа.

Jedno pitanje. Rus 920 necw da podigne poluge? Cale je orao u njivi i kaze nece da digne. Da li zna neko sta bi moglo biti? I da, je l se na onu rucicu sa brojevima dize i spusta pored sedišta, ili se poluge dizu i spustaju sa onim rucicama pored volana? Mozda glupo pitanje al opet sta znam..

Ako nije prepravljano dižu se na ručicu kraj sjedala,pogledaj da nije neki mehanički problem ispod kabine ako ne pregledaj ventil na razvodniku

Sirće nije škodljivo za gumene delove, a efekat pojačava i soda bikarbona za koju takođe mislim da ne utiče na gumene delove.
Не, него се содом неутралише киселост сирћета, а управо она ти треба да делује на каменац.

Баналан пример - који је стари лек за киселину у желуцу? Кашикица соде бикарбоне размућена у чаши воде.

Jedno pitanje. Rus 920 necw da podigne poluge? Cale je orao u njivi i kaze nece da digne. Da li zna neko sta bi moglo biti? I da, je l se na onu rucicu sa brojevima dize i spusta pored sedišta, ili se poluge dizu i spustaju sa onim rucicama pored volana? Mozda glupo pitanje al opet sta znam..
Ako je ručica pored sedišta reagovala pri samom kraju na dizanje postoji mogućnost da se vremenom dobilo lufta u polugicama pa nemože da reaguje, probaj da ga podesiš na ručici dizanja tu pored sedišta dole imaš polugicu za podešavanje položaja reagovanja hidrulika, imaš sa obe strane šipke po maticu i otpuštanjem-dotezanjem jedne i druge strane regulišeš kad će reagovati na dizanje.

Dobra idea,ali ne verujem da je do toga,video bi covek odma na licu mesta i tad je dovoljno onu plastiku te rucice da svuces jer ona prva udari o granicnik,dobio bi par mm extra hoda.

Postoje puno efikasnija sredstva za skidanje kamenca koji se koriste za pranje muznih uredjaja i skidanje kamenca sa laktofriza , jedino provjeriti kako radi sa gusom jer su muzni uredjaji guma,plastika i inox.

Ili da pojasnim nekoliko puta za pranje i upotrebi se koristi luznato sredstvo (nema uticaja na kamenac) i onda se jednom koristi kiselo sredstvo koje skida kamenac.

Tako je ,ja koristim sredstvo za aparate za mužnju koji se zove Kamenko i sastav mu je limunska kiselina i voda.I odlično skida kamenac

Ja sam mislio na kalgonit ili kako se zvala od 1 ili 2 kgu prahu , ono je rasturalo ove sto je saponia radila.
A bilo je i onih samo za profesionalnu primjenu u kanisterima od 10 ili 20 litara ono je bilo jos zesce.

Увек можеш да издвојиш неки суд за изливање читаве количине сирћета из система, па почнеш са пар сати држања, излијеш, оцениш колико је појео каменца, па ако треба сипаш назад и још нових пар сати, па колико да треба времена и пута. Треба да знаш и да на брзину реакције сирћета са каменцем утиче и температура - што је већа, реакција је бржа.
Ja sam i sa sodom bikarbonom isao da radim par sati, prvi put sam nesto orao drugi put poravnao neke lenije. Temperaturu sam podigao do 95 mozda je zato i bilo solidnog efekta.

Мислим да нема потребе да мешаш две киселине јер и само сирће ради посао како треба, а има га у свакој продавници и јиш је приде течно, без потребе да га, као лимунтус, растапаш. А и ако мешаш, мислим да нема потребе да се пуно замараш са процентима. Довољно је да обратиш пажљу да се лимунтус растопи без остатка. И опет, како си и сам приметио, за ефикасност доста значи и ако се све то загреје у мотору.

Ne moras sirće gotovo lakse je esenciju dodati. I da efekat je mnogo bolji ako dozvolis motoru da se zagreje. Ja sam tako radio na IMTu, prvo skinup termostat radi boljeg protoka, sipao cistu vodu i dodao jednu bocu esencije, zatvorio hladnjak da bi mogao da postigne temperaturu i pustio da radi pola sata. Posle toga ispiranje, skinuo sam creva hladnjaka i onda crevom iz vodovoda isprao i motor i hladnjak

Nazad
Vrh