MTZ Belarus

@srdjan7 Nije poenta da traktor upali,upalice i najgori motor sa start sprejom ....poenta je da motor odma bude vruc kad se upali i odma kreces u rad ne cekas nista,nece to biti odma na radnoj temperaturi,ali ce je jako brzo nagurati.Grejanje u kabini krece isto vrlo brzo,to je velika prednost,ne samo da motor upali zimi.

Sta koristiti od sredstva za ispiranje rashladnog sistema protiv kamenca?
Kausticnu sodu
Limunsku kiselinu
Ili neki od aditiva
Izbacio sam antifriz u katastrofa stanju, skinuo termostate i sipao pola kg sode bikarbone, ponovio 2x uz 2-3 ispiranja cistom vodom, ima rezultata al mislim da je to slabo za te stvari.

Каустичну соду 1кг наспи. Било би до ро нешто да радиш са њиме па испусти и види треба ли поновити.

Каустична сода нагриза само органику. Каменац мислим да баш и не дира.

Од широко доступних материја које не превише агресивно нагризају каменац и све остало (типа гус и алуминијум), ту су сирће и лимунтус.

А и најјефтиније на количину - балонче алкохолног од 5-6 литара у свакој продавници кошта 500-600 динара.

Мислим да је тај грејач намењен за велике минусе,за добар мотор акумулаторе анласер до -7-8 није ништа.Лошији мотори да да се не мучи инсталација.

Baš tako,moj 820 se do minus 10 ni ne obzirne da je zima.ja sam to ugradio pošto moram po svakakvim vremenu prenositi rolo bale pa baš ako opiči -20 da se zajebavam

Nazad
Vrh