MTZ Belarus

Ujedno i pitanje koja radijalna odgovara umesto 15.5 r38 ?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Takva dimenzija nema u oglasima, ima 380/85 i 420/85...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Evo ima ovde tabela za konverziju dimenzija.
d5027c274acdef3d68102e90deeb4db2.jpg

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Da li je neko ugradjivao onaj grejač antifriza na mtz, što ide na blok motora. Radi li to posao i ima li kakvih negativnih uticaja na motor, možda lošije hladjenje ili tako nešto.

Da li je neko ugradjivao onaj grejač antifriza na mtz, što ide na blok motora. Radi li to posao i ima li kakvih negativnih uticaja na motor, možda lošije hladjenje ili tako nešto.
Ja imam par godina,40-ak min treba da zagreje blok,sat vremena jos bolje.Treba duze vremena,ali su po meni najbolje stvari,mozda jos bolja stvar je bas nesto slicno webastu,to bi i kabinu zagrejalo ,udjes u toplu kabinu odma,odmagli,odmrzne stakla ,milina.Da se bavim stocarstvom ne bi ni razmisljao dal da izdvojim par stotina eura na webasto,hocu svako jutro u toplu kabinu da ulazim ne po mrazevima da se smrzavam dok ne proradi grejanje,brisem,odledjujem stakla i sto drugih cuda.Kod tog webasta koliko sam gledao ovi po oglasima,podesis tajmer kad ujutru da krene da greje i koliko dugo da radi.

Zavisi koje je snage grijač toliko vremena treba,kod mene 15- 20 min najviše.Poslije 5 minuta se osjeti izvana na glavi da je toplo

Nesto ispod 2kw je,nema veze sto je toplo na glavi,bitna je druga strana isto ka izduvnoj grani.Ovo za rusa su grejaci bez pumpe,a mnogo brze bi grejali grejaci sa pumpom,imam i jedan takav ,ali njega ne mozes montirati na blok direktno ,nego preko creva ulaz izlaz i mora neki nosac napraviti za njega,taj je i jaci oko 3kw bese i ima pumpu,konstantno cirkulise antifriz kroz motor dok ga zagreva,bude ceo motor jednako zagrejan.

Jedan takav grejač, bez pumpe, za Rusa sam ugradio kolegi stočaru na Rakovicu 65. Još je on dodatno kupio vremenski tajmer i super je funkcionisalo.
Skinuto je crevo sa pumpe i saraf zavrnut.
Ako nema kod hidrauličara gotov proizvod onda nađi džeksnu kod njih, probuši šaraf, zavari džeksnu za šaraf i gotovo.
--------------------------
Ili što kolega pankin kaže, ako imaš tokara u blizini koji hoće da ti napravi to.

Nazad
Vrh