MTZ Belarus

Lako se pere? Onda da te zovem da pomogneš kad mi se sledeću put nabije zemlja? 3 sata sa sam je montiračem, čekićem i koje kakvim alatkama vadio. Da sam imao odvijač defnitivno bi mi mnogo lakše bilo da sam skinu točak. Čak ručno da sam ga skonu brze bi bilo .:)
Prvi put kad se nabila zemlja ćale nije vodio računa pa ga je koštalo zadnje gume. Češalo i izlizalo gumu skroz. Bila skora nova. :(

Kako misliš da dzakove? Zar neće ispasti?
Iznad rezervoara i kabine zavučeš džak (prazan) od đubriva (za prvu pomoć), taman je dovoljno dugačak kao i rezervoar a nemože ispasti.

Pa nzm kako vam toliko zemlje tu upada,meni za oko 400 rs tu ne bude ni 2 sake zemlje,ja taj deo jednom godisnje perem,ne dozvoljavam da se nakupi nista,mora biti cisto tu zbog kuke za zakljucavanje jer u suprotnom hoce da zaglavljuje,a ni za klip ne valja.
Reko ti Diesel. Znači neverovatno. Ja nisam verovao da to tako moze da se desi. Armira ga muka ziva da izvadiš... još ako se osuši malo! Mozda nije svoda zemlja ista, ali ova kod nas lepi ko djavo. Kazem ti, gumu sam spoljnu odličnu morao da promenim zbog toga.

Zna li ko gde ima kupiti ovako nesto od mtz-a
9a3a4d53a4f2c406212ffe8c676ac696.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

U zadnje vreme oce rus da mi se ugasi kada izlazim sa ovratina. Kada ga upalim nece da primi gas,drnda,drnda... Kada sam u njivi sve ok. Lepo ide ima snage , ne dize temperaturu. Mislim da je posle 20 godina vreme da se pumpa i dizne odnesu u servis?

Ne bi bilo loše da pre pumpe skineš sva creva od rezervara do pumpe i naravno filter, pa onda i slavine od rezervara pa i njih malo propereš.(mislim na rezervare)

Proveri oprugu ac pumpe da nije pukla,meni se to desilo a nisam znao sta da gledam,iste simptome je imao,skidao rezervoare,sve cistio,creva sva od goriva produvavao,menjao bakarne podloske,filtere ....na kraju obicna jeb.. opruga od stotinak dinara pravila problem.Promenuo sam celu ac pumpu jer opruga je bila u 3 dela i garant je ostetila kuciste iznutra.Skidas onaj najveci sraf na ac pumpi.

Da, naravno, trebalo bi proveriti ovo što Tole i Arkadije kažu. I ja sam to radio. Da dodam još,ovaj moj je normalno radio i funkcionisao dok je niža radna temperatura. Kad se zagreje i na okretanju u njivi,ako mu ne dam malo veći gas pri tom okretanju,onda se desi da radi na leru,ali gas neće da primi. Dva - tri puta sam ga ostavljao u njivi i posle sat i po - dva dodjem i nekako uspem da ga pokrenem. Ohladi se,pa se nekako smiluje da krene.

I jos jedna bitna stvar je da kada ga upalim on radi kao na tri klipa ttt ttt na vrlo malim obrtajima sa max pritisnutim gasom. Moram da mu dam bukvalno mrvu start spreja i on pocne da radi skroz normalno

Grunt kad rastaviš sve će ti se samo kasti nije komplikovano.
GM 80 i ja sam isto imao problem i bilo je crijevo puklo iza glave i bilo je zamalo da i ja skidam pumpu, a i kolega mi spominjo za tu oprugu u Ac pumpi isti simptomi.A mislim da je i najjeftinije prvo provjeriti oprugu i zamjeniti crijeva

Nazad
Vrh