dusanboss
Član
Da li mora da se skine hladnjak da bi se zamenio ventilator na 892? Mislim da ću ovaj nekako i uspeti da skinem ali nisam siguran da li moze da se ugura ovaj sa 11 peraja bez skidanja hladnjaka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Teško ćeš skinuti, a bez skidanja hladnjaka nećeš drugi staviti.Da li mora da se skine hladnjak da bi se zamenio ventilator na 892? Mislim da ću ovaj nekako i uspeti da skinem ali nisam siguran da li moze da se ugura ovaj sa 11 peraja bez skidanja hladnjaka.
Zasto je dva puta menjano?pitam jer hvala bogu sa tim nisam imao problema...Kod mene dva puta menjane peraje bez skidanja hladnjaka,samo je useceno u sredinu za debljinu srafa i polako uvuceno.Naravno nisam ja menjao i 105-ica je u pitanju.
Fabricki metalni ventilator moze da se odvije i izvuce bez skidanja hladnjaka al plasticni sa 11 pera nema sanse da se vrati nazad.Da li mora da se skine hladnjak da bi se zamenio ventilator na 892? Mislim da ću ovaj nekako i uspeti da skinem ali nisam siguran da li moze da se ugura ovaj sa 11 peraja bez skidanja hladnjaka.
To sam i ja pomislio ovako, čisto logički. Zato i postavih pitanje.Fabricki metalni ventilator moze da se odvije i izvuce bez skidanja hladnjaka al plasticni sa 11 pera nema sanse da se vrati nazad.
A sta mi je lakše? Pošto nisam nikad radio to na tom traktoru. Ako moze još neku upstvo mada i ovo da 11 peraja ne moze da udje znači dosta. Pretpostavio sam da će tako biti, a ova potvrda mi dosta znači jer ovako bi se patio da skinem venilator samo da bih shvatio da nemugu da zavučem novi.Meni je lakse da skinem vodenu pumpu i zamenim nego da skidam hladnjak.
Sad svako radi kako mu je lakse.
Sta je lakse zavisi od traktora do traktora tj modela do modela.To sam i ja pomislio ovako, čisto logički. Zato i postavih pitanje.
A sta mi je lakše? Pošto nisam nikad radio to na tom traktoru. Ako moze još neku upstvo mada i ovo da 11 peraja ne moze da udje znači dosta. Pretpostavio sam da će tako biti, a ova potvrda mi dosta znači jer ovako bi se patio da skinem venilator samo da bih shvatio da nemugu da zavučem novi.
Jbg ne mogu da popamtim sta sam sa kim pricao.Nebojša znam da ti ljudi ovde postavljaju mnogo pitanja i da ne pamtiš kome si šta odgovorio. Mnogima si nam pomogao i hvala ti na tome, ali ovo će biti četvrti ili peti put da ti govorim o mom problemu sa temeraturom.
Greje da kazem malo .... Na 5-6 okretanja u oranju mora da se stane. I to zavisno od spoljne temerature. Npr. kad bih sad orao ne bih imao nakakvih problema, kad je napolju ispod nekih 15 C° onda ne pravi problem. Ne meša ulje i vodu, ne vidim mehuriće u hladnjaku. Tako da i pored mog skpticizma mozda ovo sa boljim ventilatorom ipak reši problem.
Priblizi se 100. Izvadjen termostat i onaj mali filter od ulja kod hladnjaka.Jbg ne mogu da popamtim sta sam sa kim pricao.
Verovatno si mi vec rekao a koliko tacno stepeni drzi kad moras da stanes i jel ima termostat?
Za tačno pokazivanje električnog sata temperature kod rusa je potreban odgovarajući senzor (датчик). I kod mene je kad sam kupio traktor el.termometar pokazivao manje (i to prilično) od stvrane temperature, sve dok nisam prokužio da je senzor neodgovarajući. Postoje senzori za el. termometre koji su samostalni (u svom kućištu) - za one starije ruse, i senzori za el. termometar u sklopu velikog sata sa svim ostalim instrumentima (pritisak ulja, pritisak vazduha, voltmetar, novo goriva). Ta dva tipa senzora isto izgledaju ali iznutra se razlikuju i ako se pomešaju onda nije tačno pokazivanje. Poseban problem je slaba masa kabine i instrument table kod novijih rusa pa tu često el. instrumenti "divljaju". Al' kad je sve u redu prilično tačno pokazuju. Doduše, dodatni mehanički termometar je samo plus...Ту може часом дихтунг да оде мени је по електро сату на 90 продуво на првом само тако због термостата који је заштопао Да сам имао механички сат не би се то десило јер би показао како јесте и ја би стао него сам се уздао у то електро срање које поприлично лаже.Код Руса обавезно само механички сат за темп и нема зиме