MTZ Belarus

Da li mora da se skine hladnjak da bi se zamenio ventilator na 892? Mislim da ću ovaj nekako i uspeti da skinem ali nisam siguran da li moze da se ugura ovaj sa 11 peraja bez skidanja hladnjaka.

Prvi put zateceno stanje a drugi put video sam jednu peraju do pola polomljenu pa ajde da menjam.Nije se grejao ali nekad preterujem pa zamenio.Jedino ne smem limeno nego plasticno.

Da li mora da se skine hladnjak da bi se zamenio ventilator na 892? Mislim da ću ovaj nekako i uspeti da skinem ali nisam siguran da li moze da se ugura ovaj sa 11 peraja bez skidanja hladnjaka.
Fabricki metalni ventilator moze da se odvije i izvuce bez skidanja hladnjaka al plasticni sa 11 pera nema sanse da se vrati nazad.
Meni je lakse da skinem vodenu pumpu i zamenim nego da skidam hladnjak.
Sad svako radi kako mu je lakse.

Fabricki metalni ventilator moze da se odvije i izvuce bez skidanja hladnjaka al plasticni sa 11 pera nema sanse da se vrati nazad.
To sam i ja pomislio ovako, čisto logički. Zato i postavih pitanje.
Meni je lakse da skinem vodenu pumpu i zamenim nego da skidam hladnjak.
Sad svako radi kako mu je lakse.
A sta mi je lakše? Pošto nisam nikad radio to na tom traktoru. Ako moze još neku upstvo mada i ovo da 11 peraja ne moze da udje znači dosta. Pretpostavio sam da će tako biti, a ova potvrda mi dosta znači jer ovako bi se patio da skinem venilator samo da bih shvatio da nemugu da zavučem novi.

Najgore od svega je što sam ubedjen da sve to radim uzalud jer je traktror pregrejan više puta i po mom mišljenju najmanje što moze biti kvar je produvan dihtung glave.
Ali... ja nisam gazda otac je gazda, ja sam samo izvodjač radova, a naravno da otac zna najbolje. Zato ćutim i radim šta mi se kaze jer bilo kakva moja inicijatva u savkom slučaju neće biti uzeta u obzir. Dok ne popizdim jedan dan i odem u Norvešku pa nek čistim klozete ko što se onomad pričalo da se na zapadu radi (severu u ovom slučaju) , al bar da zivim ko čovek!

Па ако је дихтунг главе продувао то се мора видети избацивањем расхладне течности из хладњака, или стварањем мехурића у хладњаку.

To sam i ja pomislio ovako, čisto logički. Zato i postavih pitanje.

A sta mi je lakše? Pošto nisam nikad radio to na tom traktoru. Ako moze još neku upstvo mada i ovo da 11 peraja ne moze da udje znači dosta. Pretpostavio sam da će tako biti, a ova potvrda mi dosta znači jer ovako bi se patio da skinem venilator samo da bih shvatio da nemugu da zavučem novi.
Sta je lakse zavisi od traktora do traktora tj modela do modela.
Recimo ako ima stub volana onda je definitivno lakse skinuti vodenu pumpu opet ako nema onda je diskutabilno sta je lakse.
Kao sto sam napisao ja praktikujem skidanje vodene pumpe,otac sa jedne strane ja sa druge u bude skinuta bukvalno za 15 min,na hladnjaku su me x puta zajebevale one dve rascepke koje osiguravaju matice na hladnjaku po pola sata tako da sam to batalio.
A koliko to traktor dize temperaturu?

Nebojša znam da ti ljudi ovde postavljaju mnogo pitanja i da ne pamtiš kome si šta odgovorio. Mnogima si nam pomogao i hvala ti na tome, ali ovo će biti četvrti ili peti put da ti govorim o mom problemu sa temeraturom. :)

Greje da kazem malo .... Na 5-6 okretanja u oranju mora da se stane. I to zavisno od spoljne temerature. Npr. kad bih sad orao ne bih imao nakakvih problema, kad je napolju ispod nekih 15 C° onda ne pravi problem. Ne meša ulje i vodu, ne vidim mehuriće u hladnjaku. Tako da i pored mog skpticizma mozda ovo sa boljim ventilatorom ipak reši problem.

Nebojša znam da ti ljudi ovde postavljaju mnogo pitanja i da ne pamtiš kome si šta odgovorio. Mnogima si nam pomogao i hvala ti na tome, ali ovo će biti četvrti ili peti put da ti govorim o mom problemu sa temeraturom. :)

Greje da kazem malo .... Na 5-6 okretanja u oranju mora da se stane. I to zavisno od spoljne temerature. Npr. kad bih sad orao ne bih imao nakakvih problema, kad je napolju ispod nekih 15 C° onda ne pravi problem. Ne meša ulje i vodu, ne vidim mehuriće u hladnjaku. Tako da i pored mog skpticizma mozda ovo sa boljim ventilatorom ipak reši problem.
Jbg ne mogu da popamtim sta sam sa kim pricao.
Verovatno si mi vec rekao a koliko tacno stepeni drzi kad moras da stanes i jel ima termostat?

Jbg ne mogu da popamtim sta sam sa kim pricao.
Verovatno si mi vec rekao a koliko tacno stepeni drzi kad moras da stanes i jel ima termostat?
Priblizi se 100. Izvadjen termostat i onaj mali filter od ulja kod hladnjaka.

BTW. Da li mogu da izvadim hladnjak bez da skidam hladnjak ulja. Mislim otkačio sam ga od vodenog hladnjaka, skinuo cev od komresora koja svakako mora da se skine, oslobodio hladnjak u potpunosti i kad krenem da ga vadim za nešto mi zapinje. Doduše sam sam pa ne mogu tačno da vidim da li samo treba da se pomeri nešto ili mora još stvari da se skida. Rekao bih da ove cevi od ulja što idu preko hladnjaka ne moraju da se skidaju jer deluje da ima mesta da se podigne gore do njih a onda levo se izvuče?

Ту може часом дихтунг да оде мени је по електро сату на 90 продуво на првом само тако због термостата који је заштопао Да сам имао механички сат не би се то десило јер би показао како јесте и ја би стао него сам се уздао у то електро срање које поприлично лаже.Код Руса обавезно само механички сат за темп и нема зиме

Poslednja izmena:
Ocigledno tu nesto nije u redu kad tako visoko dize temperaturu,ako je on isao na 100c nekoliko puta,to mu je dovoljno da ga sjeb... polako.Vrati mu termostat kad mu vec skidas hladnjak.

Ту може часом дихтунг да оде мени је по електро сату на 90 продуво на првом само тако због термостата који је заштопао Да сам имао механички сат не би се то десило јер би показао како јесте и ја би стао него сам се уздао у то електро срање које поприлично лаже.Код Руса обавезно само механички сат за темп и нема зиме
Za tačno pokazivanje električnog sata temperature kod rusa je potreban odgovarajući senzor (датчик). I kod mene je kad sam kupio traktor el.termometar pokazivao manje (i to prilično) od stvrane temperature, sve dok nisam prokužio da je senzor neodgovarajući. Postoje senzori za el. termometre koji su samostalni (u svom kućištu) - za one starije ruse, i senzori za el. termometar u sklopu velikog sata sa svim ostalim instrumentima (pritisak ulja, pritisak vazduha, voltmetar, novo goriva). Ta dva tipa senzora isto izgledaju ali iznutra se razlikuju i ako se pomešaju onda nije tačno pokazivanje. Poseban problem je slaba masa kabine i instrument table kod novijih rusa pa tu često el. instrumenti "divljaju". Al' kad je sve u redu prilično tačno pokazuju. Doduše, dodatni mehanički termometar je samo plus...

Nazad
Vrh