MTZ Belarus

Nemam pojma, ne razumem se u to. Kupio sam neki krstak za rusa i na kutiji su napisane dimenzije pa ako se neko razume neka kaže da li su to standardne mere, odnosno da l' postoji kakava kvalitetna alternativa ruskim krstacima.

IMG-20230120-202447.jpg
Mi smo kupovali krstake na najlonu kod one visoke plave ruskinje(nije bilo u AP) , tada je imala i zamenske i prave original... Originali su tada bili ~ 15e komad.... Imala je samo 6komada. Kupio sam tada svih 6kom, 2 sam ugradio idu preko 2000sati već... Potražiću ova 4 da ih uslikam.

Ja ne verujem da nema originalnih tih ruskih krstaka ne mozemo mi ni da zamislimo sta sve oni imaju u rezervama pitanje je samo kojim kanalima i da li uopste to dolazi do nas.

Taj krst koriste samo rusi. Nijhe standardna roba i nemaju je drugi proizvođači. Pošto je osiguranje unutrašnje(kao na Acrosu:osmeh:) ovo nije ispravno označeno.
Inače i onaj pankinov krst je takođe kineski, samo ga belorusi prepakivaju u fabrici 'Белкард'. Otprilike kao što i FKL i neki drugi naši proizvođači ležaja, što od proizvodnje imaju samo laser za pisanje natpisa.
FKL ima ležajeva koje baš oni proizvode od A do Š i šalju u mnogo zemalja pod nazivima drugih velikih proizvođača ležajeva,ovo znam pošto mi tamo rade supruga i troje dece (rade uglavnom na superfinišima...).

Чије је власништво тај ФКЛ да није кинеско индијско или турско

Pade mi nešto na pamet, je l' ima kakav ruski kombi ili kamiončić da koristi kardane sa tim njihovim dimenzijama, možda bi se tako moglo nabaviti preko prodavnica delova za ruske automobile, ili u Rusiji i Belorusiji više nema proizvodnje krstaka?
Прва Руска продавница или Ауто Иберија у НС и види са њима они могу да ти набаве и прву уградњу крстака сигурно. Само што неће бити баш повољно.

FKL ima ležajeva koje baš oni proizvode od A do Š i šalju u mnogo zemalja pod nazivima drugih velikih proizvođača ležajeva,ovo znam pošto mi tamo rade supruga i troje dece (rade uglavnom na superfinišima...).
Tako je, oni imaju tehnološke mogućnosti da proizvode ležaje, i dosta toga proizvode, ali dosta toga i 'rebrendiraju'..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Драги пријатељи по оруђу,
замолио бих оне који имају искуства или су на неки други начин дошли до сазнања у вези проблема са хидрауликом код МЗТ 1221.2 који ћу изложити, да на овом форуму поделе. Од пре 5 година орем са овим трактором а проблем ми се јављао ове сезоне у орању. Након пар сати орања хидраулик диже без проблема али са спуштањем иде све спорије буквално у једном моменту неће да спушта. Контактирао сам и сервис, Агропанонку, али оно што су ми предлагали да пробам није имало резултата а мени се чини ни много смисла, тако да не бих о томе писао. Од радикалних мера су ми на крају предложили замену хидровентила на моноблоку али нисам стекао утисак да су потпуно сигурни у овакво решење.
Иначе качим плуг превртач АГРОМАСЗ са три бразде (3х45). Орем на дубини отприлике 26,27 центиметара . За ову дубину уз добро наштеловане остале параметре, ручица за подешавање дубине плуга (прва до седишта, лева ручица) се налази нацрти између 4 и 5. Ово помињем зато што су ми из Агропанонке рекли да је та ручица можда сувише високо. У моментима када хидраулика престане да реагује на пуштање плуга односно померање у доњи положај десне ручице, успевао сам да спустим плуг тако шро сам ручицу за подешавање дубине померио на доле који миниметар и касније вратио у првобитни положај. Међутим приметио сам да и овако после неког времена пуштање плуга почиње да испорава, чак ми се једном ни на овај начин није хтео пустити. Тек након гашења трактора и поновног палења, успео сам некако, мада знам да то немадиректне везе са проблемом, Такође, приметио сам да када се почињу јављати ови проблеми и ако из неког разлога направим кратку паузу (10-15мин), проблем нестаје наредна 2-3 сата.
Уколико неко има савет или решење које може да помогне, био бих захвалан.

Драги пријатељи по оруђу,
замолио бих оне који имају искуства или су на неки други начин дошли до сазнања у вези проблема са хидрауликом код МЗТ 1221.2 који ћу изложити, да на овом форуму поделе. Од пре 5 година орем са овим трактором а проблем ми се јављао ове сезоне у орању. Након пар сати орања хидраулик диже без проблема али са спуштањем иде све спорије буквално у једном моменту неће да спушта. Контактирао сам и сервис, Агропанонку, али оно што су ми предлагали да пробам није имало резултата а мени се чини ни много смисла, тако да не бих о томе писао. Од радикалних мера су ми на крају предложили замену хидровентила на моноблоку али нисам стекао утисак да су потпуно сигурни у овакво решење.
Иначе качим плуг превртач АГРОМАСЗ са три бразде (3х45). Орем на дубини отприлике 26,27 центиметара . За ову дубину уз добро наштеловане остале параметре, ручица за подешавање дубине плуга (прва до седишта, лева ручица) се налази нацрти између 4 и 5. Ово помињем зато што су ми из Агропанонке рекли да је та ручица можда сувише високо. У моментима када хидраулика престане да реагује на пуштање плуга односно померање у доњи положај десне ручице, успевао сам да спустим плуг тако шро сам ручицу за подешавање дубине померио на доле који миниметар и касније вратио у првобитни положај. Међутим приметио сам да и овако после неког времена пуштање плуга почиње да испорава, чак ми се једном ни на овај начин није хтео пустити. Тек након гашења трактора и поновног палења, успео сам некако, мада знам да то немадиректне везе са проблемом, Такође, приметио сам да када се почињу јављати ови проблеми и ако из неког разлога направим кратку паузу (10-15мин), проблем нестаје наредна 2-3 сата.
Уколико неко има савет или решење које може да помогне, био бих захвалан.
Aj da probam da pomognem.
Sva "mudrost" tog hidraulika je upravo taj monoblok ventil.
Znaci on je taj koji kaze spusti, podigni,drzu tu visinu itd.
U 99% slucajeva svaki nepravilan rad tog hidraulika je prouzrokovan nekim kvarom tog ventila.

Хвала мојим Сремцима Николи и Небојши. У сваком случају пробаћу прво ову јефтинију варијанту па ако не иде, онда ћемо са заменом.
Хвала још једном!

Odmah ga zameni i netrosi vreme,nije to neka velika lova,ja sam za deset godina dva promenuo,prvi fabricki je isao oko 5 godina,sledeci jedva izvukao godinu dana i sad ovaj zadnji radi super,pre nego ga iscupas spusti prvo poluge skroz dole.......

Nazad
Vrh