MTZ Belarus

Vecina velikih plugova radi sa tockom tako da idu i ti traktori bez problema dok ferga oseti i jednu ciglu da stavis u dzep

Evo obećane slike

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk
7b378e96be31e5c796defec675b7c723.jpg

Dok je ovo deo kupljen u Panonci i nije original.
Naletio sam na njega pa da vidite da nije sve ni kod njih original
dfda5a293af0bd38489b5a32e065d28d.jpg

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk

Proizvodi se u Bjelorusiji i potpuno je identičan onome na kardanu koji je došao na novom traktoru i izgledom i oznakama ,dok svi drugi koji su kupljeni u Panonci i kod Ukrajinaca nisu ni slični ovom i uglavnom imaju mazalicu

Stvarno ljudi jel menjate te kardane svake godine pa da se spara i uzima samo krst kardana ?.Sad sam pogledao cene ,mislio sam da je stotinak eura ,a nije ni toliko,ceo kardan.Ja nzm cemu potrebe za razmisljanjem uopste onda,krstak dvadesetak eura a kardan 80ak ...
Kad jednom strada krst kardana,taj kardan vise nikad nece trajati kao kad je bio nov,mozete mu stavljati nzm kakve krstake,on dobije delic mm lufta izmedju caure i zgloba i tu je on zavrsio svoje.To malo lufta utice da brze trosi iglice i to mu je to.Da je to kardan od nekoliko stotina eura pa aj menjaj krst,ali ovo nema potrebe nikakve,mene evo sluze 5k rs fabricki na njemu,kad se pokvari neki krst ide nov kardan,i taj novi nek izdrzi 3k rs ,bicu prezadovoljan.

Nemam pojma, ne razumem se u to. Kupio sam neki krstak za rusa i na kutiji su napisane dimenzije pa ako se neko razume neka kaže da li su to standardne mere, odnosno da l' postoji kakava kvalitetna alternativa ruskim krstacima.

IMG-20230120-202447.jpg

Poslednja izmena:
Taj krst koriste samo rusi. Nijhe standardna roba i nemaju je drugi proizvođači. Pošto je osiguranje unutrašnje(kao na Acrosu:osmeh:) ovo nije ispravno označeno.
Inače i onaj pankinov krst je takođe kineski, samo ga belorusi prepakivaju u fabrici 'Белкард'. Otprilike kao što i FKL i neki drugi naši proizvođači ležaja, što od proizvodnje imaju samo laser za pisanje natpisa.

Jel zna neko koliko su dugacki brezoni zadnjeg tocka za 820 za one tuljke,tj adaptere za duple tockove ?.Mislim na one duze sto drze i tuljke i felnu prvu do traktora.

Pade mi nešto na pamet, je l' ima kakav ruski kombi ili kamiončić da koristi kardane sa tim njihovim dimenzijama, možda bi se tako moglo nabaviti preko prodavnica delova za ruske automobile, ili u Rusiji i Belorusiji više nema proizvodnje krstaka?

Nazad
Vrh