MTZ Belarus

Ne znam da li će pristati da ga zamenu o njihovom trošku ali probaj, kad ga budeš promenuo biće tiši i biće manje krčanja prilikom šaltanja.Kad budeš ispustio ulje naspi 20lit dizela u menjač i provozaj se, godilo bi da menjač bude malo zagrejan pre ispuštanja ulja da se opiljci i cementacija što bolje ispere, kad ispustiš dizel onda na čepovima dole magnet (teleskopski) i pročantaraj po dnu da ne ostane nešto krupno.Taj posao bi godilo sam da odradiš bez žurbe.Što se tiče oštrine motora dobro je ako je tako obično dođu uštrojeni, ja sam morao obojicu da reklamiram i pumpe nošene kod Krivokuće i sad je to ono što treba da bude.Inače i ja sam zasad zadovoljan sa 820 i trenutno za prvu godinu rada ima 720mč a 892 500mč.

Sto nije predvidjeno ?,radi sve normalno duzi niz godina.
Zato što onda plug prati traktor, tj. ako se traktoru podigne prednji kraj (naiđu prednji točkovi na grudvu) plug se zabija dublje, ili ako se traktoru digne zadnji kraj plug ide pliće. Znači ne pliva plug kroz zemlju već ide gore dole zavisno od podloge po kojoj traktor ide.
Pored toga nemaš prenos težine od pluga na zadnje točkove ako plug niđe na tvrđe zemljište, time gubiš povećano prijanjanje baš onda kad traktoru to treba.

Drzi tocak ali tad ga vuces kao prikolicu, bez opterecenja na zadnji kraj, tj tockove.
Po meni je idealno oranje i hidraulika koja funkcionise na slican nacin kao kod imt.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne znam da li će pristati da ga zamenu o njihovom trošku ali probaj, kad ga budeš promenuo biće tiši i biće manje krčanja prilikom šaltanja.Kad budeš ispustio ulje naspi 20lit dizela u menjač i provozaj se, godilo bi da menjač bude malo zagrejan pre ispuštanja ulja da se opiljci i cementacija što bolje ispere, kad ispustiš dizel onda na čepovima dole magnet (teleskopski) i pročantaraj po dnu da ne ostane nešto krupno.Taj posao bi godilo sam da odradiš bez žurbe.Što se tiče oštrine motora dobro je ako je tako obično dođu uštrojeni, ja sam morao obojicu da reklamiram i pumpe nošene kod Krivokuće i sad je to ono što treba da bude.Inače i ja sam zasad zadovoljan sa 820 i trenutno za prvu godinu rada ima 720mč a 892 500mč.
Kolega ako nije tajna koliko zemlje obradjuješ sa njima? Lep broj sati,naročito za 820.

Znam kad orem za repu dignem tocak u vazduh a plug nece dublje od 28-35 u zemlju tu je max iskoristen i ne vidim da bolje vuce.
To je isto kao i da je spusten tocak samo sto ne drzi konstantnu dubinu.
Da bi opterecenje bilo na tockovima traktorske poluge moraju da drze plug na odredjenoj dubini, da mu ne daju dublje da ide...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Znam kad orem za repu dignem tocak u vazduh a plug nece dublje od 28-35 u zemlju tu je max iskoristen i ne vidim da bolje vuce.
Probaj da toplink spustiš u nižu rupu na traktoru, tad bi trebao da može da ide dublje.

Npr. kod mene, u izrazito lakom oranju toplink držim u gornjoj rupi na traktoru i kad je ručica na 3-4 imam potrebnu dubinu od 25cm. Ako je jako ugaženo i tvrdo pri istim podešavanjima traktor ne spušta plug na 25cm već ga drži pliće. Tad stavim toplink u srednju rupu na traktoru i odmah je plug spušten dublje...

Vise se radi o konstrukciji pluga,tvrdoci i slicno.
Gledao sam de kvernelandi obrtaci idu po 15cm i nece dublje istina ne sve njive ali par puta u krugu 20km od mog sela.

Da je to tolika sila oni plekani tockovi na IMT ili Leopardu bi se raspadali svakodnevno.
E vidis zato imas oznaku N na grafikonu pa kad se plug zabije u zemlju, onda lepo sa brojeva prebacis u taj N(neutral) pa samim tim oslobodis ulje u dvosmernom klipu da bi slobodno cirkulisalo a klip bio da tako kazem jednosmerni a poluge rasterecene i slobodno setaju i nisu pod prisilom.I onda nemas kidanja i pucanja i stradavanja lezaja na tocku pluga:giggle:

E vidis zato imas oznaku N na grafikonu pa kad se plug zabije u zemlju, onda lepo sa brojeva prebacis u taj N(neutral) pa samim tim oslobodis ulje u dvosmernom klipu da bi slobodno cirkulisalo a klip bio da tako kazem jednosmerni a poluge rasterecene i slobodno setaju i nisu pod prisilom.I onda nemas kidanja i pucanja i stradavanja lezaja na tocku pluga:giggle:
Ovo nije tačno. Kad je ručica na N nema cirkulacije ulja kroz cilindar, dok ako je na brojevima ima. Probaj da podigneš polugu ako je ručica na N (kad ništa nije zakačeno), a probaj kad je na brojevima i sve će ti biti jasno.

Nazad
Vrh