MTZ Belarus

Поставио сам питање за антифриз у систему зими да ли га држати или не баш због тих гумица на хилзнама које временом пропусте антифриз , па сам овде испао глуп јер постављам баш глупа питања ...Разумем да људи немају Русе па нису упућени у ове његове бољке и проблематику, али количина негативе одвратног сарказма,подјебавања и којекаквих других одвратности овде слушам и читам све више и стварно се не чудим што људи одлазе...
Gumice propuste skoro pa uvek samo zbog pregrevanja motora.
Sto se antifriza tice treba da bude stalno u motoru i da se na vreme menja bas da ne bi postao agresivan i nageizao gumene delove.

Поставио сам питање за антифриз у систему зими да ли га држати или не баш због тих гумица на хилзнама које временом пропусте антифриз , па сам овде испао глуп јер постављам баш глупа питања ...Разумем да људи немају Русе па нису упућени у ове његове бољке и проблематику, али количина негативе одвратног сарказма,подјебавања и којекаквих других одвратности овде читам све више и стварно се не чудим што људи одлазе...
Samo sipaj antifriz i ne brini.Ja sam sipao crveni 100% 10 lit + toliko destilovane i tako 3-5 godina pa ispustam,ipak da napomenem da sam hobi poljoprivrednik i radim godisnje 150 rc.A sarkazam na forumu je u porastu tako da ostace samo najistrajniji

Поставио сам питање за антифриз у систему зими да ли га држати или не баш због тих гумица на хилзнама које временом пропусте антифриз , па сам овде испао глуп јер постављам баш глупа питања ...Разумем да људи немају Русе па нису упућени у ове његове бољке и проблематику, али количина негативе одвратног сарказма,подјебавања и којекаквих других одвратности овде читам све више и стварно се не чудим што људи одлазе...
Mi drzimo antifriz i nikada nismo imali problem...problem je nastao jer je jedna od dve gumice ustinuta pri fabrickoj montazi i sve je drzala ona preostala jedna...i nakon par godina rada popustila.a i ako eventualno motor i digne temperaturu vise od dozvoljenog,sa antifrizom je veca tolerancija u odnosu na vodu.

Samo sipaj antifriz i ne brini.Ja sam sipao crveni 100% 10 lit + toliko destilovane i tako 3-5 godina pa ispustam,ipak da napomenem da sam hobi poljoprivrednik i radim godisnje 150 rc.A sarkazam na forumu je u porastu tako da ostace samo najistrajniji
Zar nije pisano ovde da se ne sipa, tj ne bi trebbalo, crveni antifriz, vec plavi i zeleni? Ja sam kupio traktor sa zelenim, iskreno nisa siguran da li su bas tolike razlike u njima. Za kola znam da ide crveni u glavnom ako se ne varam

Onaj sto sam gledao sa 3700 sati je bio kod nas 10 000e......10g star.....al nije vrijedio te pare, trazio je dosta uloga,barem 2 do 3000e.....i nikad mi nece biti jasno da je pumpa pvp radena na 2000 sati......

Belarus samo da netko odradi kvalitetnije, mislim na djelove, bio bi to ok traktor......

Imao sam imt, oranje 1 brza ili 3 spora......kod rusa ima barem 5 brzina u kojima se moze orati, malo cudan, razbacan raspored brzina,al navikne se i na to.....mislim na 82ku

Monoblok,liftomatik,klima i reverzer su vec ozbiljne stvari.
Ali devojka za sve u ceni od oko 10 000e za polovnjak da ne nabrajam u cijem rangu se moze naci, nema mu ravnog.

Monoblok,liftomatik,klima i reverzer su vec ozbiljne stvari.
Ali devojka za sve u ceni od oko 10 000e za polovnjak da ne nabrajam u cijem rangu se moze naci, nema mu ravnog.
Нисмо се разумели, мислио сам да у 820 убаце као стандард моноблок хидроулику, то би већ биломозбиљан напредак.

Наш овај задњи 1025 има моно блок(тј сад их имају само са моноблок хидроуликом), то неможе да се пореди са овом са позициони регулатором...

Zar nije pisano ovde da se ne sipa, tj ne bi trebbalo, crveni antifriz, vec plavi i zeleni? Ja sam kupio traktor sa zelenim, iskreno nisa siguran da li su bas tolike razlike u njima. Za kola znam da ide crveni u glavnom ako se ne varam
Crveni je g12(g12+) traje 5 godina, verovatno ide u novije traktore sa alu hladnjakom.
Za starije traktore g11 traje 2 godine, treba ga menjati sto kaze Nebojsa posle postaje agresivan.

Onaj sto sam gledao sa 3700 sati je bio kod nas 10 000e......10g star.....al nije vrijedio te pare, trazio je dosta uloga,barem 2 do 3000e.....i nikad mi nece biti jasno da je pumpa pvp radena na 2000 sati......

Belarus samo da netko odradi kvalitetnije, mislim na djelove, bio bi to ok traktor......

Imao sam imt, oranje 1 brza ili 3 spora......kod rusa ima barem 5 brzina u kojima se moze orati, malo cudan, razbacan raspored brzina,al navikne se i na to.....mislim na 82ku
Meni se na 892 raspala pvp na 1800 sati. Kupljena nova u Ap i evo je caka nesto preko 3000sati za sada bez problema. Ista vrsta motornog ulja je u traktoru od prvog dana.

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока

Nisam radio sa monoblokom tako da ne mogu nista da kazem. Ali verujem ti da je bolje.
Моно блок је буквално као Имт-ова хидроулика, две ручке, једна за горе доле а друга за фину регулацију, ал и та што је за годе доле може за фину регулацију...

Много добра ствар...

82-ka je kod mene 20 god ,89 godiste je i jos uvek u dobroj kondiciji ,kod mene radi nekih 60-70 sati godisnje antifriz od prvog dana i nikada nije zamenjen prekontrolise se pred zimu i po potrebi malo dolije,nikada problema nije bilo

Моно блок је буквално као Имт-ова хидроулика, две ручке, једна за горе доле а друга за фину регулацију, ал и та што је за годе доле може за фину регулацију...

Много добра ствар...
Da li kod mono bloka kad se diže recimo plug na tu ručicu za gore dole,mora ručica da se drži sve dok ne podigne orudje?

Meni se na 892 raspala pvp na 1800 sati. Kupljena nova u Ap i evo je caka nesto preko 3000sati za sada bez problema. Ista vrsta motornog ulja je u traktoru od prvog dana.

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока
Premalo je to......koliko sada kosta nova, prije 10g sam gledao u Madarskoj bila je oko 200e kao originalna......za 82

Nazad
Vrh