Vjerovatno su ili kuglice oštećene ili su napravile ležište pa zaglave.da li si mazao ležište kuglice?Opruge su nove, kuglice nisam menjao
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vjerovatno su ili kuglice oštećene ili su napravile ležište pa zaglave.da li si mazao ležište kuglice?Opruge su nove, kuglice nisam menjao
Imas puno lufta izmedju kocionih lamela i celjusti sa kuglicama kada su kocnice van upotrebe...meni su podvalili od pretpostavljam 1221 lamele,tanje su od 1025 za 2mm-i to mi se desavalo.Poz, jel zna neko zašto mi blokira levi točak pri prvih par kočenja? Radio sam kočnice skoro. Kad ih probam pojedinačno izgleda mi da koče jednako levi i desni točak... Ali prvih 10 kočenja recimo kad idem po putu i na raskrsnici pipnem kočnicu levi točak bukvalno odma zablokira i otpusti tek kada traktor stane skroz. Jesam ih mozda previše dotegao?
Nikad mi nisu radile kočnice na rusu pa ne znam bas kako treba da rade.
Nisam ni mislio da se podsmevate ali sigurno nekome zvuci cudno i smesno kad cuje da se neko " odusevio" ruskom menjacu.Нисам мислио да будем подругљив, конструктори су остављали велике толеранције због поправки и знања мајстора. То је и један део проклетства кад се научиш "ма ићи ће то". А други део је конструисање нечега новог, па опет учи... Петогодишњи и седмогодишњи планови...
Nije taj menjac slab, vise ga muci "rus je to".Pa recimo, JD4020 je deklarisan na 90-95 konja, slično kao rus, a motor mu je 6 cilindara(6600cm3).
Neki su motore na tim traktorima pojačavali i na 120 pa sve do 150 konja i niko se nije požalio da je menjač 'gekno'..
Zavirivao sam u te menjače i zupčanici su dvostruko jači.. Menjač je vrhunski projektovan..
Sad će neko reći da to nisu iste kategorije traktora ali po meni je težina jako slična, i ja bih to podveo u sličnu kategoriju.