MTZ Belarus

sta je ovo vec nedelju dana nemogu da ubacim sliku :sta:
Post je spojen: [time]1276206640[/time]

IMT-550 je napisao(la):
zombie_666 je napisao(la):
Ma ola
isidor je napisao(la):
Mtz 52 moze vuci isto sto i 82 samo za brzinu sporije jel po tezini su skoro isti .
a 52 daj mu dobar plug ukljuci mu blokadu i prednju vucu pa da vidis sta moze samo spremi dosta nafte i nema problema

Samo zavisi kakav je teren kod tebe , da znas samo ruski traktori su dosta visoki i ovde po ravnici kad sa malo vecom brzinom udjes u krivinu oce da se zanjise a tamo je nezgodno (mozda,neznam bas teren) sto ce trebati da radi po strimim parcelama,e sad to je moje misljenje ti bi trebalo da najbolje znas........ :cao:
313ot1w.jpg

da nije mozda ovako(okolina Pirota) :ppozdrav:

Otprilike tako izgleda, samo malo blaze. Ma polako ja vozim, sigurno se s traktorom neću prevrnuti :)

negde sam pročitao davno da imt 539 po nekom njihovom projektu treba uda obradi 30 kj zemlje godišnje,znaci sve operacije.
po toj logici rus 82 radi duplo više ,ali ja znam da sam sa novim rusom 82.1 orao po 100 kj opušteno sa trobraznim vogelom l950
no međutim zemlja nam je laka i ravnica je ravnica sve zavisi od parcele

IMT-550 je napisao(la):
Ma ola
isidor je napisao(la):
Mtz 52 moze vuci isto sto i 82 samo za brzinu sporije jel po tezini su skoro isti .
a 52 daj mu dobar plug ukljuci mu blokadu i prednju vucu pa da vidis sta moze samo spremi dosta nafte i nema problema

Samo zavisi kakav je teren kod tebe , da znas samo ruski traktori su dosta visoki i ovde po ravnici kad sa malo vecom brzinom udjes u krivinu oce da se zanjise a tamo je nezgodno (mozda,neznam bas teren) sto ce trebati da radi po strimim parcelama,e sad to je moje misljenje ti bi trebalo da najbolje znas........ :cao:
313ot1w.jpg

da nije mozda ovako(okolina Pirota) :ppozdrav:

Otprilike tako izgleda, samo malo blaze. Ma polako ja vozim, sigurno se s traktorom neću prevrnuti :)

Ma verujem ja tebi da polako vozis ali tu se pitaju i zakoni gravitacije i fizike tako da je sve diskutabilno....... :ppozdrav:

Ne radi se tu o tome koliko traktor može da uradi, već koliko čovek može da postigne, tj da objasnim, nekome je dovoljan i traktor male snage za neku zemlju, ali on ima dosta glote(ukućana) pa mogu da postignu da se sve odradi, tj da traktor bude stalno na njivi i to tako može da funkcioniše....
A oni koji sami rade svoju zemlju, nema teorije da mogu da postignu sve sa jednim traktorom, jer treba tu dosta pripreme i servisiranja mašina pre radova na njivi, poljoprivreda postaje prilično komplikovana....zato ljudi kod kojih fali radne snage gledaju da imaju više traktora, za jedan zakačen plug, za drugi prikolica, tanjirača, sejalica i teraj....a kad bi to trebali da urade sve sa jednim traktorom dsmo bi se mučili i patili :zli:

Farmer II je napisao(la):
Ne radi se tu o tome koliko traktor može da uradi, već koliko čovek može da postigne, tj da objasnim, nekome je dovoljan i traktor male snage za neku zemlju, ali on ima dosta glote(ukućana) pa mogu da postignu da se sve odradi, tj da traktor bude stalno na njivi i to tako može da funkcioniše....
A oni koji sami rade svoju zemlju, nema teorije da mogu da postignu sve sa jednim traktorom, jer treba tu dosta pripreme i servisiranja mašina pre radova na njivi, poljoprivreda postaje prilično komplikovana....zato ljudi kod kojih fali radne snage gledaju da imaju više traktora, za jedan zakačen plug, za drugi prikolica, tanjirača, sejalica i teraj....a kad bi to trebali da urade sve sa jednim traktorom dsmo bi se mučili i patili :zli:
nebih se bas slozio sa tim. bolje 1 ili 2 iskoristen nego 5 koji stoje. ti ces dati za traktor odredjenu svotu novca i radio on ili ne cena mu pada (manje ako nije radio naravno) a amortizaciju masine nemozes ni da pokusas da primenjujes jer taj traktor ne ispunjava svoju normu. Bas je kontra od toga kako se ti naveo. ti koji rade vece povrsine imaju jaci traktor kojim vecinu poslova rade,manje poslove rade na manjim obrtajima jer imaju visak snage i brze kardane pa potrosnju goriva kolko tolko ispeglaju kao da rade sa manjim traktorima. Naravno za to treba veci kapital i savremeneja mehanizacija i rade vise operacija u jednom prohodu

Slusaj nije ni 10 puno! :haha:
Ali do 100 jutara po MOM misljenju nema posla za tri traktora!Treci samo skuplja prasinu i drzi novac zarobljen!
Belorus 80KS + IMT 549 u vrh glave!

Negde sam već pisao zašto koristim 3 traktora.Kad dodje branje paprike MTZ je zauzet u transportu punih 40-50 dana .Tačno da tada TD4806 odmara ali on godišnje napravi najviše sati.Dok traje branje paprike MF odradi tanjiranje i počinje oranje.Kad se završi paprika MTZ ide u branje kukuruza a MF ore.Ukupno nas troje radimo 120 kj sa tri traktora.

Ko radi 50ha + i ima tri traktora nikad nece prodati taj treci!
moze samo da kupi jos jedan.
533-539 polovan kosta 2000-3000 evra,to inije neko zarobljavanje novaca. :ppozdrav:

bewisa je napisao(la):
Ko radi 50ha + i ima tri traktora nikad nece prodati taj treci!
moze samo da kupi jos jedan.
533-539 polovan kosta 2000-3000 evra,to inije neko zarobljavanje novaca. :ppozdrav:
Upravo tako ::svaka cast:: Zaboravio sam da napomenem još jedan razlog zašto je bolja "duža klupa", a to je kad se pokvari jedan traktor, sedaš u drugi i nekako ćeš da uradiš, a u poljoprivredi vreme postaje izuzetno varljivo, optimalan rok da se nešto uradi postaje sve kraći, ....i zamislite sad da se u tom periodu desi neki otkaz na traktoru, i onda dok je lepo vreme traktor se namešta, a kad treba da se uradi udare kiše .

Ferci se isplati da bude vodonosa a tek za ostalo... :D
Post je spojen: [time]1276278707[/time]

ja radim ove godine 110 jutara skoro sve sam 98%,imam dva rusa i 539,u sustini sve radim sa jednim rusom,drugi radi samo kad se beru kuruzi jer dok jedan bere drugi transportuje i nekad se desi da jesenje oranje rade dva rusa al pretezno jedan poore 80%,i to na leru bez nekog natezanja i nervoze,za sledecu godinu dizem na 150 jutara i nenameravam da menjam ergelu jer sve stizem, u sustini 539 mi radi danonocno,e sad ako neko radi povrtarstvo+ratarstvo onda se prica menja iz osnova

Ja radim 60 kj i nesto usluga sa 3 traktora i ne planiram da smanjujem brojno stanje s' tim da je 533 skoro pa penzionisan, 577 je nasledio 533 a 577 DV obicnog 577. . . :ppozdrav: Dok sam radio sa 2 traktora bilo je kubure zbog stocarstva!

Izvinjavam se za off topic!

Nazad
Vrh