MTZ Belarus

Ma ola
isidor je napisao(la):
Mtz 52 moze vuci isto sto i 82 samo za brzinu sporije jel po tezini su skoro isti .
a 52 daj mu dobar plug ukljuci mu blokadu i prednju vucu pa da vidis sta moze samo spremi dosta nafte i nema problema

Ma planiram sledeće proljeće kupiti traktor, pa mi rusine najbolje uklapaju u računicu ulozeno/dobijeno. Em nisu skupi, em ni odrzavanje nije neka komplikacija (koliko sam skontao ovdje na forumu :) ). Imaću otprilike 3000 evra pa ču vidjeti šta je najbolje što mogu uzeti za te pare. MTZ82 mi je mozda i prejak, nemam tak mnogo zemlje (al sa 539 već ne mogu da uradim se kako treba) pa bi mi MTZ 52 ili LTZ T40 bolje odgovarali (prednost su im i gume 13.6/38, dok na MTZ82 idu 15.6/38 ili tako nešto, samo znam da su ove velike za mtz82 mnooooogo skupe ovdje u BiH).

Što se potrošnje tiče, to mi i nije tako vazna stavka jer nemam previše zemlje, ali je ipak zelim obraditi kako treba, duboko uzorati, ponegdje i uzbrdo (jer oranje samo na jednu stranu "krivi" njivu). Sa 539 je patnja i oranje, i tanjuranje, čak i sjetva sa 4-rednom OLT mehaničkom sijačicom (teška je za 539, pa je jebada posijati uzbrdo). Sem toga, i otac i ja dosta radimo, pa često izgubimo strašno mnogo vremena jer imamo samo jedan traktor.

Kako sam vidio po oglasima, u Srbiji se Rusi mogu naći za te pare, ali u kakvom su sad stanju...jedine Rusine koje sam ovdje našao je jedan MTZ 552 (15.000KM), jedan MTZ 82 (7500KM al je radio u šumi...) te jedan LTZ T40 (8000KM). Ovako ili onako, u BiH su svi traktori preskupi, dok se u Srbiji MTZ52 ili T40 mogu naći do 3000 evra i manje.

zombie_666 je napisao(la):
Ma ola
isidor je napisao(la):
Mtz 52 moze vuci isto sto i 82 samo za brzinu sporije jel po tezini su skoro isti .
a 52 daj mu dobar plug ukljuci mu blokadu i prednju vucu pa da vidis sta moze samo spremi dosta nafte i nema problema

Ma planiram sledeće proljeće kupiti traktor, pa mi rusine najbolje uklapaju u računicu ulozeno/dobijeno. Em nisu skupi, em ni odrzavanje nije neka komplikacija (koliko sam skontao ovdje na forumu :) ). Imaću otprilike 3000 evra pa ču vidjeti šta je najbolje što mogu uzeti za te pare. MTZ82 mi je mozda i prejak, nemam tak mnogo zemlje (al sa 539 već ne mogu da uradim se kako treba) pa bi mi MTZ 52 ili LTZ T40 bolje odgovarali (prednost su im i gume 13.6/38, dok na MTZ82 idu 15.6/38 ili tako nešto, samo znam da su ove velike za mtz82 mnooooogo skupe ovdje u BiH).

Što se potrošnje tiče, to mi i nije tako vazna stavka jer nemam previše zemlje, ali je ipak zelim obraditi kako treba, duboko uzorati, ponegdje i uzbrdo (jer oranje samo na jednu stranu "krivi" njivu). Sa 539 je patnja i oranje, i tanjuranje, čak i sjetva sa 4-rednom OLT mehaničkom sijačicom (teška je za 539, pa je jebada posijati uzbrdo). Sem toga, i otac i ja dosta radimo, pa često izgubimo strašno mnogo vremena jer imamo samo jedan traktor.

Kako sam vidio po oglasima, u Srbiji se Rusi mogu naći za te pare, ali u kakvom su sad stanju...jedine Rusine koje sam ovdje našao je jedan MTZ 552 (15.000KM), jedan MTZ 82 (7500KM al je radio u šumi...) te jedan LTZ T40 (8000KM). Ovako ili onako, u BiH su svi traktori preskupi, dok se u Srbiji MTZ52 ili T40 mogu naći do 3000 evra i manje.
Samo zavisi kakav je teren kod tebe , da znas samo ruski traktori su dosta visoki i ovde po ravnici kad sa malo vecom brzinom udjes u krivinu oce da se zanjise a tamo je nezgodno (mozda,neznam bas teren) sto ce trebati da radi po strimim parcelama,e sad to je moje misljenje ti bi trebalo da najbolje znas........ :cao:
313ot1w.jpg

da nije mozda ovako(okolina Pirota) :ppozdrav:

Samo da ti kazem mtz 52 ima jedan problem sa glavom motora ,posto nema direktno ubrizgavanje vec pretkomore .Te pretkomore hoce problema da prave da propuste vodu da ti sjebe i glavu i cilindar , kod nas barem su ljudi imali problema sa time .hoce i glave da pucaju kod njih pa kad stoji duze vreme propusti u cilinder pa zapekne i tako ne govorim ti napamet vec iz iskustva jedno 5 ili 6 glava sam promenio zbog toga u selu a nova je oko 250 e ako je nadjes ,problem je i naci hvalitetan ulozak za dizne od mtz 52, Ja licno kod nas u selu neznam ni jednu 52 a da barem dva puta nije menjao glavu motora .Ok nije problem ni to promeniti ako nadjes novu zadnji put kada sam pito za njih slabo ih je bilio

zavisi koliko je covek voljan da provede vreme na traktoru moze i 150 kj sa tim trktorima, samo rezervne sofere i pici. :pcelac::

moze 150kj ...al to je sine ROBIJA.... dosta je 70-80kj za Ruju... i traktor od 60-setak konja...pa kad zaradis malo uzmes u zakup jos jedno 20-setak kj i jednog malog fergusona kupis i da si miran.... :ppozdrav:

Ja sam sa tom kombinacijom MTZ+C355 radio 70 jutara, ali shvatih da mi je i 50 dovoljno, da se ne bih previše umarao.
Ipak čoveka nije stvorio crnački rad, nego čovek ima i dušu...

svi mi volemo ovu nasu "CRNICU" al ne bas toliko.... po meni je mnogo 150 kj za tu kombinaciju.... ako tolko svoje zemlje radis mozes sebi olaksati rad sa jos jednom 82-jkom i jednim fergusonom.... bice nam te zemlje jedan dan puna usta... treba i ZIVETI.... :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1276201478[/time]

Rusa imam par godina 820 99god i dosta su mu rasireni prednji tockovi odnosno trap tako da ne mogu da udjem u red kukuruza ili soje koji su sejani na 70,kako bi ja to mogao da resim? Razumem se pomalo u mehaniku pa dali bi to mogao da resim bez one vrste majstora koji kad dodju misle da su ginekolozi a ne mehanicari pa kad pocnu da tupe meni se smuci zivot :udri:

Radim oko 80kj + oko 30kj usluge sa Belarusom 820, Imt 565 i Imt 542. Rujo poore sve ,pospremi sve i obere oko 50kj. Imt 565 nisam ga uterao u brazdu vec 3 god, on poseje, poprska i osparta sve, a Imt 542 vec 5 god samo ga premestam po dvoristu

grunt je napisao(la):
Rusa imam par godina 820 99god i dosta su mu rasireni prednji tockovi odnosno trap tako da ne mogu da udjem u red kukuruza ili soje koji su sejani na 70,kako bi ja to mogao da resim?

Ista situacija je bila i kod mene. Kako da resis? Pa skupi prednje tockove, tako smo i mi uradili i sad pichi rus u 70 cm bez problema

ma 150 kj rus uzore bez problema za 2 nedelje ( ako ga voze 2 coveka )

nisam siguran ali mislim da se odvija ona stega sto drzi osovinu i onda se skida onaj mali poklopac gore pa se steluje :sta: :sta: :sta:

ostavi u nultnom polozaju i skini sraf od cilindra, onda pomeri tockove i u koju rupu pasuje tu ga prikaci :cao:
Post je spojen: [time]1276203605[/time]

Pitanje je samo koliko si spreman da radis!?
Ako imas vremena i volje mozes ladno da radis 150 jutara sa rusom i jos jednim traktorom (60 konja u vrh glave za sitne poslove)
Mislim da ja treci traktor samo zarobljen novac.
Jedino u oranja moras zapeti dobro, mozda cak i dva coveka!
Jbg ima ljudi rade do 12 popodne i pum im k....,
dok drugi pice non-stop!
Pozdrav

Nazad
Vrh